Norrköping t&r

Idag var det dags att hämta L från Sportscamp, dessutom fick vi 2 okända killa på köpet. Deras föräldrar var helt inställda på att campen var slut imorgon. Men så var det inte. Vi körde killarna till Nacka - vilken tur att de bodde kring Stockholm ialla fall! En  vacker blomsterbukett fick vi för uppdraget. 

Nu står grillen redo för middaganrättning. Kött till killarna och fisk till mig.

hav & katt

Ikväll står havskatt, vattemelonsallad med rödlök & koriander, lite chevré & en härlig flaska svalt vitt vin på menyn. Vinet vi valt är en Chardannay med smak av tropisk frukt, mango, gula äpplen & bivax. Vreugh´vol heter den och kommer från Sydafrika.


Yes!

Jippi, nu är det fredag. Jag blir så glad! Fortfarande kvar på jobbet, men ska packa ihop nu.

Älskade fredag!


Dagens steg (torsdag)

Antal: 77788 st

Goda drinken

Ingredienser
3 cl ljus rom
3 cl bärlikör, av exempelvis hallon, björnbär eller jordgubb
4 cl citron, pressad saft
4 cl sockerlag
1-1 1/2 dl färska eller frysta bär, exempelvis
hallon, björnbär eller jordgubbar
3-4 isbitar om du använder färska bär
5-10 blad färsk mynta

Tillagning

Kör alla ingredienser i en mixer/blender till en jämn konsistens. Häll upp i cocktailglas.


Kanske det blir en imorgon?


Dagens steg (onsdag)

Antal: 12636 st

Idag blev man hämtad i nya bilen, man sitter som en Prinsessa i den. Lite läskigt var det att köra den, alltid lite ovant med nya bilar. Och en sådan här stor, svart, fin & bara ett par timmar gammal ...

Kvällens fim & mys: Little children + Malacos smarriga skumgodisar. Båda rekommenderas!

 

Renovera mera & dagens steg

Ja, då fick gamla hudceller flytta på sig och lämna plats nya fina fräscha, blev väldigt ompysslad idag på Centralbadet. Passade även på att snygga till ögonbrynen. Jag älskar att blir renoverad!

Kvällen rundade jag av med 1 timmes promenad vilket resulterade i 12894 st steg = 9.79 km.  Självklart fick några butiker besök av mig när jag var i stan så några km fick jag till godo där.

Skönt!

Mysig måndag - på riktigt

Oj, den här måndagen blev allt lite speciell. Vi hade möte hela fm idag på jobbet och rundade av med en 3-rätters lunch på Stallmästaregården. Efter det fick vi en ledig eftermiddag - inte illa. Jag tog tillfället i akt och och skaffade mig en ny frisyr, ca 5 cm fick falla till golvet. Det piggar upp med lite nytt!

Janne & jag tog våra nya fina cyklar ner till den ganska mysiga restaurangen som ligger i vårt lilla centrum. Härligt att sitta i kvällsolen med en kall öl. Nu, efter en tur i spåret (J sprang och jag "stavade") är vi värda att lägga oss i soffan och kolla på dvd. En enkel, lätt komedi blev det - "Hemma bäst" med Sarah Jessica Parker & Matthew Mc Conaughey.



Dagens steg (måndag)

Antal: 11101 st = 8.43 km

Såld

ImageNy bok på g.

Såld är en skrämmande, gripande och sann berättelse om en ung flicka som drömmer om ett bättre liv men i stället blir ett offer för trafficking. Natasja växer upp på den fattiga landsbygden i Ryssland men vägrar förlika sig med den tröstlösa tillvaron i byn. Sjutton år gammal flyttar hon till Sankt Petersburg för att studera ? men kommer inte in på högskolan.

Helgens steg

Söndag: 11125 st (bra med tanke på att vi tillbringade största delen av dagen i bilen (ut på långis efter middagen)
Lördag: 10310 st (långpromenad i sliskigt regn)
Fredag: 4648 st (vilket betyder att jag dansade på tok för lite kring midsommarstången). Inte bra ...

Därmed är tävlingen slut på jobbet, ska bli kul att se vem som vinner. Inte blir det jag kan i alla fall.

Naglar & marinad

Oj, oj nu är det fullt upp. Oxfilén i marinad, packa sovsaker, måla naglar & rulla upp håret. Alltid i sista sekund ..

Glad midsommar på dig!



Dagens steg (torsdag)

Antal: 11576 st

Dagens varning

Bu för detta rosévin. Det är på tetra, men jag gjorde en chansing ... Castillo De Gredos heter det. Fy fabian. Ner i vasken, bums!

Fel på mig?

Allvarligt talat. J:s bil har inte kommit ännu, men vad gör det? Nu får vi låna den är lilla, söta bilen. Jag blir nästan kär.



Min torsdag

Trött, jättetrött - vet inte riktigt vad det beror på. En teori är att man mentalt ställer in sig på semester - man liksom förbereder sig. Jag är inte ensam om att var "slut" på jobbet om man säger så.

Jobbade endast förmiddag idag då vi hade halvdag. Skönt. Jag åkte in till stan och gjorde några fynd. Bl a fick några varor från Indiska följa med. En underbar grön vid skål t ex för frukt eller sallad samt några trevliga underlägg i svart vinyl i mysigt mönster.

Hahaha, skrattar åt mig själv det är två av mina (många) laster i shoppingväg. Skålar har jag i drivor, det finns stora, små, tuffa, klassiska i mina köksskåp ...Underlägg/tabletter har jag oxå i alla dess former, mönser & färger.  



Även ett par brallor från Veromoda fick hänga med hem ...I like.

Visa mer information

Mysig skål.

Spaning på Mallis

Tiden rullar på och snart är det dags för semester. Jag har börjat läsa på om lite om Mallorca. Bil kommer vi hyra 1 vecka - ska bli kul att se sig om på ön!

Här har jag samlat på mig lite smakupplevelser, vissa rätter har man ju förståss ätit men andra är helt nya för mig. Desserterna får nog Janne stå för då han är svag för sötsaker.

Dryck
Vin
Vinproduktionen på Mallorca nådde sin kulmen mot slutet av 1800-talet men 1891 förstörde vinlusen samtliga vinstockar. Numera finns de största vinodlingarna i trakten runt Santa Maria, Binissalem och Porreras. De mest kända bodegorna är Macià Batle, José L. Ferrer, Santa Catarina, Miquel Oliver och Jaume Mesquida. Spanien är för övrigt en stor vinproducent och de kanske mest kända vinerna kommer från Rioja och Ribera del Duero. De flesta restauranger serverar också sitt eget vino de la casa - husets vin som ofta är mycket bra. Sen finns ju också  Sangrian, en något sötare dryck med vin, likör, sockerdricka och fruktbitar. Men det är nog lite för sött för mig ... 


Öl
Bland ölsorterna kan nämnas San Miguel, Estrella och Mahou.

Efter maten
Efter maten smakar det bra med en liten kopp starkt kaffe- café solo eller cortado (med en skvätt mjölk). Till kaffet dricker man med fördel hierbas. En likör som tillverkas på mer än 25 olika örter och sägs vara utmärkt för matsmältningen. Den finns i tre olika smaker, söt- dulce, torr- seco och blandad- mezclado.


Mat

Tapas
Gambas al ajillo - Räkor i het vitlöksolja
Croquetas- Kroketter, kan vara kyckling, skinka eller torsk
Revuelto con gambas y ajo- Äggröra med räkor och vitlök
Jamon Serrano- Lufttorkad skinka
Datiles con bacon- Stekta, baconinlindade dadlar
Chipirones fritos- Små, helstekta bläckfiskar
Boquerones al vinagre- Ansjovis i vinäger
Frito Marinero- Stekta småbitar av fisk, skaldjur och färska kryddor
Pa amb oli- Lantbröd med vitlök, tomat, olivolja och lufttorkad skinka eller ost
Sobrasada- Mallorkinsk, kryddstark korv av mald fläskfärs, paprika och salt

Förrätter
Arroz Marinera- Soppa med ris, fisk och skaldjur
Gazpacho- Kall soppa på passerade tomater, gurka, paprika och lök
Pimientos de piquillo- Små röda paprikor fyllda med fisk eller skaldjur
Mejillónes Marinera- Vinkokta musslor
Trempó- Sallad med tomater, paprika och lök
Tumbet- Stekta grönsaker med äggplanta som huvudingrediens
Gambas a la parilla con ajo- Stekta räkor med vitlök och persilja

Huvudrätter
Paella de pescado y marisco- Paella med fisk och skaldjur
Berenjenas rellenas- Fylld äggplanta
Cordero al horno- Ugnsstekt lamm
Costillitas de cordero lechal a la plancha- Stekta dilammskotletter
Caldereta de langosta- Hummersoppa med hela bitar av hummer
Pescado a la sal- Saltinbakad fisk
Pescado a la Mallorquina- Ugnsbakad fisk med potatis, pinjenötter och korinter
Calamares Romana- Friterade bläckfiskringar

Desserter
Gató de almendra- Mjuk mandelkaka
Tarta de requesón- Ostkaka/tårta
Ensaimada- Mallorkinskt bakverk gjort på mjöl, ägg, socker, mjölk och olivolja
Flan- Brylépudding
Pijama- Konserverad frukt med glass, grädde och pudding



Spansk peppar. Ja tack!


Dagens steg (onsdag)

Antal: 14322 - men nu är klockan bara barnet eventuellt kanske det blir fler. Man kanske ska gå ut och klippa mossmattan ...

Dagens steg (tisdag)

Antal: 18198 st = personligt rekord!

Dagens steg (måndag)

Antal: 9431 st

Dagens steg (söndag)

Antal: 2297 st

Ovan kateogri

Har just börjat läsa den här boken, mycket ovanligt bokval för min del. En spänningsroman som heter "Snabba cash" och det är en spänningsroman för 2000-talet, en skildring av samhällets mörka sida där känslokalla psykopater som saknar spärrar styr. Med ett rättframt språk och imponerande berättardriv skildrar Jens Lapidus brottets obönhörliga logik mitt ibland oss. På Stureplan, i Sollentuna, i villaförorterna. Det är en bild av Sverige som anas i medierna, men som vi inte riktigt vill kännas vid.

Omslagsbild


Mio

Japp då har vi varit iväg och inhandlat den efterlängtade hallinredningen. Oljad valnöt blev det, riktigt snyggt till de vita väggarna! Jag har spanat in skåpet "Bestå" från Ikea med ett par högglansiga dörrar i brunt men jag vill se hur det blir med utrymme när vi monterat upp det viktigaste först.



Sol igår regn idag

Knasigt med vädret - skiftar som tusan. Igår låg vi på en klippa och solade och idag öser regnet ner. Vilket kan vara bra ibland i och för sig , så man får lite gjort. Vi måste kolla hallmöbler det börjar bli lite jobbigt att inte ha något att hänga jackan på. I eftermiddag ska vi på 5-årskalas.



Våra cyklar.

Dagens steg (lördag)

Antal: 3958 st

Dagens steg (fredag)

Antal: 10237 st

"J" - svartsjuk

"J" blev avis på min fina vita pärlemorcykel, så han köpte en lika dan. Fast en svart. Kanske det blir en gemensam cykeltur imorgon, om vädret blir fint kanske man kan cykla till en mysig klippa och sola & bada lite. Hahaha, inte bada, där tog jag allt i. Hoppas att Mallorcas underbara hav tar i mot mig med öppna armar då jag ledsamt nog nobbar Mälaren.

Ärligt talat så är det så att har jag bestämt mig för att bada så gör jag det. Och då spelar det ingen roll om det är medelhavet eller mälaren som finns till hands. Så är det! Jag lovar.



Jannes fina.

Nästan i tårar

Idag var det Linus skolavslutning - slutade 6:an alltså. Det var med blandade känslor som jag skådade detta vackra evenemang - ganska många känslor som kommer upp måste jag säga. Många tankar kommer upp liksom, jag tänker på att tiden med Linus gått så fort (bilder från bebistiden dyker upp), alla andra barn som var där - de små som skulle påböraja sitt livs första sommarlov, Linus lärare som lämnar "sina barn" efter 3 år plus att  vädret var så där vackert.

Herregud, alla dessa barn är liksom vår framtid. Det är stort.

Linus har just åkt till Örebro och J har kört dem dit. Han är påväg tillbaka nu och jag har fixat en sen middag som nu väntar. Ska bli mysigt - det var ju ett tag sedan vi hade en "helgmiddag" tillsammas. Jag har fixat lite plock som; musslor, scampi, rökt makrill, chevré med honung, sallad & ett litet gäng med färska räkor. Vinet ligger på kylning.

 

Dagens steg (torsdag)

Antal: 9967 inte så bra. Trots en runda på stan ... Inte bra..

Mejl som jag gillar

 
"Hej semesterfirare!
Din semestern närmar sig! Här kommer några tips som kan underlätta och göra den ännu roligare, skönare och mer upplevelserik ..." 
Sen raddades en massa sköna tips upp på shopping, hyrbil, sevärdigheter osv.

Man känner sig bara för ompysslasd som charterturist. Härlig ibland!

Dagens steg (onsdag)

Antal: 14139 st

Dagens steg (tisdag)

Vilken morgon tisdagen bjöd på, så här såg det ut när jag gick över "Prippsbron" imorse. Vackert va? & vilket bra foto det blev med mobilen. Och jag lyckades föra över bilden från telefonen till min datamaskin. Duktiga jag.



Antal steg: 11953 st  = 8.21 km. Fast klockan är bara 20.40 - får se om man får ett litet ryck innan dagen är slut.


Det blev en vit

Hoppsan, idag fick den här följa med mig hem. Den stog där och lade styret på sned och bara bad - snälla, snälla låt mig få följa med dig hem. Okej då sa jag. Men det var ett jobbigt val för mig, då både den svarta och röda så väldigt gärna ville följa med. Jag hade ju sedan tidigare tänkt att en röd skulle passa perfekt, och den svarta stod där och blänkte som en svart ståtlig häst med nyryktad päls. Vilken skulle jag ta med? Men den här vita, lätt skimrande i pärlemor vann helt enkelt. Kände mig som värsta prinsessan på ärten när jag cyklade hem. Väldigt skön att cykla på. Så där redig liksom.

I like!

Lunchblogg

Hmm, då var det paketfunderingar igen. Fröknar x 3 (till skolavslutning), 30-år kombinerad inflyttningspresent och 5 årskalaspresent.

Paketplaner:
> Till fröknarna har vi planerat att köpa biljetter på Ticnet & blommor
> 30-års/inflyttning - kanske en gästbok kan vara något?
> 5 årspresent - ingen aning. Kanske en prinsesskrona i mjukismodell?

leksaker_sort_9.jpg


Mycket paket blir det i alla fall.


Dagens steg (måndag)

Startade dagen med värsta långpromenaden, passade på att promenixa från biluthyrningsstället till pendeltåget imorse. Bra gjort tycker jag. Man måste väl passa på, vackert väder och världens bästa sällskap. Gick även en sväng på lunchen plus att vi var tvungna att fylla på lite i kylen hemma så det blev en runda till ICA.

Så dagens antal blev: 16746 = 12.55 km vilket betyder personligt rekord! Trevligt. 


Dagens steg (söndag)

Antal: 2336 st = (väldigt få km). Det gick trögt att få ihop steg under söndagen som till synes ...


Tunnelpanik

Vad? Söderledstunneln avstängd? Just när jag, Linus och Golfen är påväg till Värmdö. Vart tar vi vägen då? Ringer styvfar och (nästan) gråter i panik, vart ska vi köra? Klockan tickade ju på som sjutton, skulle vi hinna? Och nu när jag inte vet hur jag ska köra, alla ny långa, mörka tunnlar ...

Men det gick bra, vi kom till kyrkan typ 2 minuter i halv. Dopet började halv. Golfen fick motorn ganska urblåst & det är väl bra att göra det ibland, lite då och då :-).

Pim, Alica, Vahlberg. Grattis lilltjejen för dina fina namn. Vi ses på Midsommar.

♥ Darling var hemma när vi kom - jättetrött förståss ♥




Prick & bas

Inte ofta något från Lindex får följa ned mig hem, men jag sa okej då till dessa. Jag blir glad av prickar & en bastop finns det ju alltid plats för i garderoben.

Strandsatt

Stackars Janne, fick just ett sms att de nu satt i Helisngfors och vänta in sista flighten hem. Snacka om många timmars resande - 30 timmar ...



Gårdagen var jättetrevlig, studentuppvakning här i området. Linus klasskompisars (tvillingar) syster tog studenten och vi var där. Många fina tal och smarrig mat, mycket praktiskt att gå på "partaj" bara några meter från sitt eget hem med tanke på resväg.


Idag är det dopdags för lilla Pim i Värmdö Kyrka.

Värmdö kyrka

Dagens steg (lördag)

Antal: 10949 st.  

Fredagens steg

12254= 9,19 km

Mysmiddag till ca 45%

Fredagar = 100% mys. Från morgon till kväll. Middagen & kvällen är såklart är bäst. Men denna fredag (självklart mysig på sitt vis) men  ur andra synvinklar dock lite annurlunda. Som nu - sitter med datamaskinen till bords som sällskap. Linus har ett annat tempo vid middagarna kan man säga.  

Men imorgon bitti kommar Janne hem. Jag är på Arlanda  08.30 & hämtar. Så klart. Jag och Golften, vadå - måste den lämnas åter nästa vecka? Jag vill inte.

Men nästa vecka kommer pärlan. Jannes pärla.


Snart kommer Pärlan

Jannes pärla #2 kommer strax. Pärla #1 finns ju redan på plats (ni inser väl vem det är?!)

Hoppas nu att #2 kommer nästa vecka som utlovat av leverantören. Jag har ju som jag nämnt tidare en liten överraskning till mig och Janne på gång den 15-16 juni.  Överraskningen passar nämligen ypperigt i tiden då vi ska köra killarna i laget till Örebro fotbollscup.

Men som sagt , en bil ett krav för detta överraskningsmoment.  Och BMW brukar man kunna lita på. 



Drömverandan

En bild säger med än 1000 ord.


Stickor & garn & mormor

Om man inte är sådär jättebra på att sticka typ sockar & sånt så kan man faktiskt beställa det man önskar här på www.mormor.nu.  Coolt tycker jag! Kanske är det aktuellt just nu men, snart, snart är det höst igen (skoja,  bara det ju jättelångt kvar!!)

Dessa sockar passar perfekt som present!  Och denna site har  världens gulligaste Internetadress: Mormor.nu. Kanske för att jag relaterar namnet till min egen mormor, hon är nämligen söt som bara den.


Drömmar i rött

Nu ska jag gå & lägga mig, jag vill att det ska blir fredag. Fort! Kanske kommer jag drömma om en 3-växlad röd cykel från Kronan. En sådan skulle jag vilja ha, med en stor svart cykelkorg att hänga på styret. Korgen ska jag fylla med en flaska vitt vin, baguette, färskost, en röd och vitrutig filt, en liten radio & solvarma jordgubbar. Hahaha, nu svamlar jag nog lite väl mycket.

God natt! 
Dam 3 Växlar Röd Hb

Dagens steg (torsdag)

Antal: 142997 steg = 8.57 km.

Personligt rekord och jag är ytterst tveksam till att jag kommer över det antalet någon av dagarna som är kvar denna vecka. Vem vill gå långprommenad en fredagkväll? Inte jag, men man kanske måste helt enkelt. Kollegorna är svåra att slå, några har hund och några kan gå till och från jobbet. Och det är väl nästan fusk? Jag får väl låna Olivia - grannens hund (Cavalier King Charles).

cavalier king charles spaniel puppy sleeping reduced.jpg

Ner i spat

Galet, det kan inte ha varit många grader i plurret. Mycket bra gjort av grabbarna tycker jag. Och Linus som alltid  varit lite kruka av sig. Det har han tydligen fått från sin mamma säger pappan. Haha, det bjuder jag på sa mamman.

Men vilken kväll. Helt makalöst. Och imorgon är det fredag. Välkommen fredag. Välkommen.




Mot Mälaren

Om klockan är 20.00 och man är påväg till Lövstabadet -då är det sommar. Linus med kompis ska bada, jag - jag tittar på. Ska ta ett foto och lägga här som bevis. Vi får se om dom vågar.

Hej på en stund.

2 nya favoriter

Nyheter från Finn Crisp. "Garlic" en har jag testat, grymma. Passar väl inte till frukostbordet precis, men till ypperliga till fördrinken! "Coriander" har jag inte hittat i butik ännu, men håller ögonen öppna. Koriander är ju min favoritkrydda. I like!


Mickis blir blggerska?

Spännande, snart kanke vi får börja läsa Mickis blogg. Jag tror att den är på gång?

Kramisar & gonatt.

(National)dagens steg

Dagens steg: 10117 st  (7.58 km)

Blev lätt nervös när jag kom hem idag från min Huddingetur med typ 700 steg registrerade på räknaren. Det var bara till att knyta på sig gympadojjorna, stoppa Ipoden i öronen och bege sig ut. Trist att gå utan mål tycker jag men jag tog Ica i sikte (utan att behöva något) men trots allt sugen på att köpa något. Kolla här vilka mysiga vardagslyxsaker jag kom hem med. Nu känns det genast lite bättre. Både köpsuget och steghetsen är stillad. För en stund i alla fall.

Vardagslyx:
- Snygga plåster
- Snygga disktrasor
- Deo med skimmer
- Comforte creme (tvätten ska väl också bli lite ompysslad)
- Grönt te Hallon
- Vitamin kvinna (inte lyxigt med behövligt)

Hallon WEB.jpg

 multi_kvinna_brus.jpg


Det Kambodja vi besökte

Angkor Wat är världens största religiösa byggnad och turistfloden beräknas öka från två miljoner besökare per år till sju inom några år. Förslitningen blir enorm, men restaureringen går på halvfart. Den betalas nämligen så gott som uteslutande av hjälp från omvärlden. Kambodja sitter på en enorm kassako, men eliten har inget intresse av att vårda världsarvet. Det behövs ju inte så länge det finns internationellt stöd att få. Det är bistånd som stjälper, inte hjälper ...



Krönika: http://www.expressen.se/kronikorer/andersjonsson/1.708559

Min Nationaldag

Ojsan, vi vaknade klockan 10 idag, Linus och jag slog upp våra blå tillsammans till tonerna av någon hiphop signal som har på sin mobilveckarklocka. Härligt (ironi)! En grötfrukost senare infann vi oss på fotbollsplanen, match mot Spånga. Jag satt bänkad i min "Brassestol" med ett öga på fotbollsplanen och ett i boken, jag beslutade mig för Anna, Hanna och Johanna.

L med kompis x tre ville till rampen i Kista, efter upphämtning av kompis x 2 lämnade jag dem där för att bege mig mot Huddinge. Vi hade bokat en lite träff i parken, mostrar, kusiner, mormor & mamma satt och mös i solen när jag anlände. Vi kanske inte direkt firade Nationaldagen, men vad passar bättre än att träffas och umgås en smula med nära en ledig dag mitt i veckan? En  helt underbar dag alltså. 

Det såg gott ut med ett glas Rosé vill jag lova, men jag får snällt vänta tills på fredag. 

  

Dagens steg

9598 steg blev det idag, hmmm jag vill ju gå minst 10000 steg ju. Får gå lite extra imorgon.

Bokmal, jag menar bokval ...

Boklös igen, avslutade Mias hemlighet idag. Undrar just vilken av följande jag ska hugga tag i ...


Ökenblomman återvänder

Hanna, Anna och Johanna

Eller den vita massajen

2 från Indiska fick följa med hem

En jättehärlig klänning, lång och rak med spå tofsar på ärmen och längst ner. En typisk sådadan som mamma skulle säga - men en sådär klänninga hade jag nästan likadan på 70-talet. Muggen får bli en tekopp att ha på jobbet. Har alldeles för många här hemma. Tur att man har lite utrymme på jobbet för sina laster (inköp av skålar, glas & muggar...). 

 


Ja, det ska jag

Jag ska fixa en mysig spahelg till mig & Janne. Jag har spanat in ställe och även en helg, bara några små puzzelbitar som ska på plats innan det är helt spikat. Mys, mys.


Dagens steg

8206 st blev det idag. Vi började vid lunch idag på jobbet och så tog jag av mig stegräknaren nu. Men det är från och med imorgon som gäller, ska bli kul att se hur många meter man gå om dagen. 10 000 steg rekommenderas tydligen av dom som vet.

Mysig måndag

Nja, inte riktigt kanske, men helt klart godkänd. Jag gillar inte direkt måndagar men den här dagen flöt på rätt bra - kanske kan den kommande ledigheten som inträffar redan på onsdag  (plus att vi arbetar halvdag imorgon) kan ha ett finger med i spelet? Hur man ska få tiden att räcka till på jobbet är få man tänka på en annan gång. Jobbet är väl inte allt?!

Idag har vi infört en tävlig på jobbet, en stegtävlig. Jag döpte den till "Stegis", haha fantasin flödar för fullt. Tävlingen går ut på att vi, ca 12 kollegor, ska helt enkelt tävla om vem som går mest antal steg fram till midsommar. Så från och med idag är vi utrustade med stegräknare från morgon till kväll. Nu ska jag bara fundera ut vad det fina, roliga, härliga, lyxiga & användbara priset ska bestå av. Hallå, fantasi - vart tog du vägen? Måste hitta på något riktgt schysst efter som det är jag som kommer kamma hem segern..

Nä, nu sk jag smyga iväg till MIO och kolla ut lämplig hallinredning till vår nya, just nu nakna hall.

Bokbyte

Hmmm, jag har som sagt svårt för kriminalböcker. Nämnde tidgare i veckan att jag skulle hugga in på "Män som hatar kvinnor", men det gick trögt, så jag skiftade över till "Mias hemlighet" istället. Typiskt mig, men jag ska absolut fortsätta med den andra sen. Efter kollegans lyriska utlåtande kan man ju inte låta bli!


Eriksson Maria, Mias hemlighet (Pocket)                                           Larsson Stieg, Män som hatar kvinnor (Pocket)

PS Väderkartan såg galet röd ut till nästa helg, sommaren har visst kommit för att stanna (hoppas att det blir så också)! 

Sommar på riktigt

Känslan är här nu. Sommarkänslan alltså. Det är riktigt härligt, varför är dennna period så himlans kort? Jag känner att man bygger upp en liten stresstagg som infinner sig i kroppen - man ska ju hinna med så mycket. Man vill va på stan (Stockholm by summer är trevligt!), åka ut i skärgården, grilla med vänner, umgås & ha picnic i parker, åka till Drottningholm osv ...

Lördagen var ganska lugn och sansad, planterade lite nya blommor och klippte gräset i området (våran vecka på fixarschemat). Lyckades även med att hitta en dörrkil, herre gud det var inte lätt. "Ungdomarna" på byggvaruhuset visste inte ens vad jag menade, en vanlig dörrkil är det så konstigt. En sådan där man ställer upp dörren med helt enkelt.

Självklart var man ju tvungen att grilla när solen skiner, men jag kände mig lite för lat att släpa fram den "riktiga" grillen så det blev en middag för 2 tillagad på en engångsgrill - men det gick bra, lillprinsen mumsade godkännande.

Klockan är 11.42 och Linus sover - mannagrynsgöten står klar på spisen. 

Student 2007

Tack för ett jättetrevlig & mysigt studentarrangemang!


     

Kram
Victoria

Studentpresenter

Här är de studentpresenter jag kommer ge till min kusin idag:

- 1 st blommig hammare med skruvmejsel (Designtorget)
- Mina vännerbok för vuxna (Designtorget)
- Sagobok som man specialbeställer, så den blir personlig till den som ska få den (normalt till små barn, men jag tyckte det var kul även till vuxen). (Sagofabriken)

Hoppas hon blir nöjd!

En itsy-bitsy liten hammare och 4 skruvmejslar i ett!  Trots sin ringa storlek (20 cm lång, 7 bred upptill) har den lite vikt i sig, så det är ingen barnhammare även om det ser ut så! Perfekta hammaren till den som inte vill, eller kan, ha stora och klumpiga verktygslådor stående men ändå vill vara utrustad med det viktigaste!  Dessutom håller man lätt koll på sina skruvmejslar, då de är delar av... Klicka för att fortsätta!Skönheten och Odjuretexamen - bok

Önskelista klar

Ja, då har Janne just åkt. Taxin plockad upp honom halv åtta. 30 grader varmt var det visst i Orlando - här är det 9 grader och regn ... Låter skönt att få lite värme och byta miljö, det gäller ju bara en vecka, men en då. Hoppas bara att han har möjlighet att få vistas utomhus en det - vid dessa konferenser är schemat tight & äger rum i stora konferensbyggnader med AC:n på högsta. 

Idag ska vädret inte bli så mycket bättre, men i helgen ser det härligt ut. Även nästa vecka är det försommarvärme som hägrar. Hoppas att det blir så också.

Min önskelsita:



Light Catch Moisturizing Illuminating Concealer  

RSS 2.0