Tjat

Ja, det blir en del tjat om väder och vind. Men man har hamnat hos en familj som älskar sol, hav och värme. När det ser ut som det gör när man tittar ut så förstår man att Matte gärna plockar fram semesterbilder från fjärran. Här är Lillhusse med sin surflärare i Brasilien, den andra bliden är från Thailand och den tredje visar hur dom bodde på ett ställe i Thailand (Koh Makk).


     

Gud vad härligt...

Syrran

 
Här är min syster Nova, vi är ganska lika. Men jag är lite snyggare (om jag får säga det själv).
                                                                                  Syrran


Mysdag

Riktigt slapparväder idag, Lillhusse har kommit hem och vi gosar massor ♥.  LH ska iväg på fotbollsträning ikväll så jag ska nog hänga med och kolla lite en stund, men det är ju så förbaskat trist väder. Sommar - när kommer Du?Bröllis

Idag sksa familjen på bröllop, Mattes bror skall gifta sig. Dom har anlitat grannen som ska ta ut mig på promenad. Hoppas att det går bra.

Sen kommer farmor - hon har inte träffat mig ännu. Han var visst nyfiken på mig.

Kluringar

Matte har kört kluringar med mig idag. Hon lägger godis i en upp-och-ned vänd burk som jag sedan måste välta för att få fram godiset. Kul som bara den!

Husse = trött

Oj, Husse är visst jättetrött idag. Han var på avslutning med innebandyn & på avslutningar brukar man väl äta tårta och dricka saft? Undrar varför han blev så trött av det. Men det var en sen tillställning, jag mötte honom i natt när han kom hem.

Lillhusse

Igår åkte LH till sin kompis Oskar, han skulle sova där för tidigt idag skulle de åka till Oskars landställe. Landet ligger utanför Örebro. Ganska nära Gustavsviks upplevelsebad. Där har LH och Matte varit. Matte höll tydligen på att slå ihjäl sig i en så kallad "strömkanal" (se bild). Hihi - det måste ha sett ganska kul ut. Det sa LH i alla fall..

På lördag kommer LH tillbaka - det är ju långt som tusan dit.

LhusseSoldyrkare

Har jagat solen idag. Jag har kommit på att på morgonen skiner den in i Lillhusses rum, då kan jag ligga där och njuta. Sen kommer den till matrummet och senare på eftermiddagen strålar den in i vardagsrummet. Perfekt.

Här brukar Matte kolla vädret (hon gillar oxå solen).Upp i trädet

Idag såg jag till att grannens katt Louie höll sig där han hör hemma. I trädet. För det är väl där dom ska vara?


Vilken pingla

Vilken pingla

Engla Isabella heter hon och vann "Top Dog", henne skulle man bjuda ut på date.

Sommar & Jultomte

På tal om Jultomte

Sommar och Jultomte är en konstig kombination. När familjen var i Brasilien i december förra året hittade dom en Tomteluva som flutit in på stranden. Kom den från Tomten i Finland? Måste ha tagit väldigt lång tid för den att komma dit.


Finns det råttor här?

Finns det råttor här?

Tänk om jag får åka hit i sommar, det är släktens ställe i Finland. Det är visst långt dit, 130 mil rakt upp i urskogen. Vilken dröm att få hoppa runt i gräset där framför ladan och så är det ljust hela dygnet så det måste vara svårt att veta när man ska sova. Tydligen bor Jultomten där i krokarna vilket betyder att jag kan lämna in önskelistan i god tid. Kanon.

Mitt riktiga namn

Jag är döpt till Shebrie´s Bladnoch, lite långt så här till vardags kanske. Dumle är både snyggt, gulligt & lagom långt. Dessutom hör det tydligen till favoritgodiset här hemma. Husse är helt galen i godis över huvud taget, Lillhusse också. Matte brukar i och för sig inte heller tacka nej. Vart har jag hamnat?


Husse & Jag

Vi hade riktigt mysigt idag jag och Husse, han jobbade en del här hemma men vi fick lite tid för mys också b la tog vi en tupplur på mattan. Han somade lika fort som jag, typ på 2 röda.

När vi var på promenad träffade vi på några jättestora hundar, men jag brydde mig inte så mycket om dom. Men sniglarna var intressanta...

Kommande kalas

Kommande kalas

När jag fyller 2 år (27 juli) ska jag få smaka Dumlekola har Lillhusse lovat. Det är väl okej om man borstar tänderna efter?


HMH på tisdag

Imorgon tisdag är det visst "HMH" som gäller, "hemma med Husse" alltså. Spännande, undrar vad vi ska hitta på.

Söt som få

Söt


Ja, så här söt var man när man var liten. Men snart fyller jag 2 & det ska firas med buller och bång. 27 juli.


Regn - don´t like

Kvällspromenad i ösregn, fy fasen det är inget för mig. Tog en riktigt rask sväng innan jag fullkomligt rusade till min korg och drog filten över huvudet och somnade in. Det var en ganska jobbig dag idag med "besiktningen" och allt. Phu & god natt.

Strosa själv

På eftermiddagen var jag ute på baksidan av vårat hus, jag fick ha löplinan på mig så kunde jag nosa runt i min egen takt. Lillhusse spelade innebandy på verandan, så vi höll varandra sällis.

Lillhusses kompis Oskar var här på besök tidigare idag, jag skällde lite på honom (ville hälsa). Sen knoppade jag in en stund bredvid dem i soffan när de spelade X-box. Obs - vi talar soffan i datarummet, i den andra får man inte ligga säger dom (men i smyg fick jag ligga där och gosa med Matte en gång med det är vår hemlis)!


Träffade Mattes mamma

Efter jag hade blivit kollad hos veterinären fick jag träffa Mattes mamma. Hon var snäll som sjutton, men jag visade henne inte så mycket uppmärksamhet. Jag hade lite svårt att koncentrera mig när det var så mycket kul runt om kring mig som hände.

Inte roligt

Då har man blivit "besiktigad", inga större anmärkningar på mig, bara att jag saknade lite päls under magen. Skönt. Men det var INTE kul där, Matte hade svårt att hålla mig. Jag kände mig ensam och rädd, tur att det gick fort över.


Jag & Lillhusse

Jag & Lillhusse

Här sitter vi framför datorn, det är mysigt i Linus knä.

Veterinärbesök

Imorgon ska jag med Matte till Veterinären - jag ska få ett friskhetsintyg. Hoppas jag går igenom. Efter det ska jag få träffa Mattes mamma. Hon är visst jättenyfiken på mig...

Min nya familj

Här i mitt nya hus bor Lillhusse Linus, Matte Victoria, Husse Janne & Håkan. Håkan är en kampfisk som simmar runt i en skål. Han är inte så värst intressant. En riktigt torrboll faktiskt, raka motsatsen till mig alltså!

Vi bor i Viksjö som ligger i Järfälla.

Grym söndagspromenad

Jaha, i natt fick jag inte sova i Lillhusses säng, men det var inga problem för mig för jag sov i min "transportbur" som jag fick med mig från förra familjen. Den står i lillhusses rum och där kände jag mig trygg, jag sov som en stock hela natten.

Matte och jag gick en grym söndagspromenad mitt på dagen, vi träffade några barn på vägen och jag skötte mig jättebra. Sen fick jag ha en lång löplina på mig när vi var på en stor äng, Matte ville testa lite hur jag sköter mig. Bra sa hon.

När vi kom hem igen satte Matte fast löplinan på baksidan av huset, då kunde jag upptäcka tomten lite på egen hand. Coolt.

Fick en sovkorg

Första natten gick som sagt bra för mig men min nya familj var pirriga. De hade visst lite svårt att sova (lite ovant med en ny krabat i familjen), bra för mig för jag fick på min första morgonpromenad redan klockan 05.00 - galet tidigt.


Jag fick följa med på en liten shoppingtur idag, jag skulle tydligen få en sovkorg som kan stå på entréplanet. Lite godis och mat fick också följa med hem. Lillhusse fick eget godis som han kan ge till mig när vi gör enklare trix, lite mer "låtgå" godis (behöver tydligen inte göra allt rätt för att få smaka av det). Husse & Matte köpte en speciell burk med ett  "göra rätt" godis i. Bäst att skärpa sig om man ska få ta del av de innehållet...

Nya korgen blev en riktig favorit, har legat och myst den en hel del. Matte har sett till att passar in i inredningen, den står ju i vardagsrummet så det är ju lyckat om det ser snyggt ut också tycker hon & jag håller så klart med.


Första inlägget

Välkommen!

Matte har ordnat en Blogg till mig, här kommar jag köra lite dagbok.