10.31

Fattar inte! Har just läst boken nedan. Hur orkar man leva vidare. Jag fattar det inte!  Mina tankar går även till de personer jag/vi stött på i Khao Lak, de på "vårt" hotell, de på "våra" restauranger osv - hur gick det för dem.

Helt galet.



79735-25

Pyr

Ååå, vad jag älskar fredagar, solen skiner, kallt vitt vin i favoritglasen och grillen är laddad och pyr för fulla muggar.

Jobbar visst 2 veckor till innan det är dags att lägga sig i hängmattan, men med detta väder är det bara att njuta av utomhuslunchen & absolut ta vara på de underbara sommarkvällarna. Om en vecka pyser L till Finland med farmor - då ska vi givetvis passar på att leva "vuxenliv" på allvar dvs. gå ut och äta, sitta på uteservring med kall öl & annat mys. Vi ska såklart träffa T & B som oxå är barnlediga.

PS. Jag älskar fisksnören!! Det är Thailändska snacks (ungefär som lakritssnören fast med fisksmak ...)
 



Rätt gissat

Ja, just som jag trodde. Midsommar blev så klart en minnesvärd dag & kväll! Dagen var fylldes med traditionellt firande med dragspel, små grodorna, lotter och pilkastning. Sillunch med nubbevisor, jätteplockepinn, heta diskussioner om livets stora & små frågor. Och självklart en underbar middag tillagad på grillen - vad mer kan man begära?

PS Förra året kammade "L" hem 1:a platsen i pilkastningen men var dess värre i en formsvacka i år...

Små grodor

Härligt, midsommar imorgon. Ska bli jättetrevligt med sillunch och midsommarstång på Värmdö hos våra underbara vänner, kvällen blir nog med all säkerhet toppen den med - det brukar det alltid bli!

Förvarna lillstugan, för snart kommer vi!


Kruka

Dessa bilder är så mysiga, man blir lite badsugen. Trots att man är en riktig badkruka.

Fossing
 

Tuggummi

Ännu en strålande dag, efter en liten hålla-koll-i-butiker-runda var det dags för fyraårskalas. När man fyller fryra år då får man börja tugga tuggummi har jag upplyst födelsedagsbarnet om, så givetvis innehöll ett av paketen Bamsetuggumi. Klockren present. Vill även tipsa om en rolig affär, WAY heter den och ligger i Västermalmsgallerian där man kan trycka egna tröjor (eller andra plagg om man så önskar) medan man väntar. Där inhandlade jag en tuff svartvitrandig top med trycket "fyraåring" på bröstet.

Kanske man ska fixa en till sig själv, men då måste man ju ljuga om sin ålder, och det är ju fult att ljuga. Så jag hoppar nog över det. 

God natt.

→ PS Måste dom börja med rea redan nu - man blir ju helt stressad!

Här & där - växer alltså

Men gud, jag fattar inte mycket av trädgårdar och dess avkommor. Varför, snälla varför växer det som tusan där man inte vill att det skall växa, och inte alls där man vill att det skall gro och komma små härliga  blomster & dylikt. Måste kolla in på "Odla.nu" - kanske det finns några heta tips där?!

PS Hela området grillar nu - men våran grillmaster håller till långt här ifrån så det blev grillpannan som fick ställa upp ikväll för våran del.

Saknar älsklingen ♥



Dumma

Dumma Högbonden som har fullt, dvs inga rum kvar till oss när vi vill komma & sova. Man tror kanske inte att det skall vara fullbelagt mitt i sommaren redan nu. Men det var det, just det datumet vi ville. Måste stå på väntelista då...

h


Högbonden ligger på Höga kusten.


work work work

Fy fabian, det borde vara förbjudet att jobba dagar som dessa. Livet är liksom för kort för att jobba bort. Dessvärre är det jobb som väntar även när man kommer hem. Ska snart grabba tag i målarpenseln och fortsätta på vindskyddet. För att hämta lite ork och inspiration brukar jag kolla in på Måleributiken.

mix

Dessutom ligger jag rätt bra till i VM-tipset - undrar just vad man ska göra för trevliga inköp för potten man kammar hem. För det är väl inte så många matcher kvar att pricka in. Eller?

♥ Saknar dig "J", hoppas du mår bra där borta! Kram. ♥






Snipp snapp slut

så var skolan slut. Sång & tal bredvid observera att det var bredvid den berömda eken (enligt tratiditon har det alltid varit under den).

Hur skönt kan det bli? Ledig fram till den 24 augusti. Skönt för alla i Familjen med sommarlov, en tillvaro utan tjat om läxor & utan tjat om att det är dags att gå upp på morgonen.

img

Sommarlovets 1:a vecka blir lugn/skön, bara vila och slappa. Sen är det dags för golfkurs, öva upp svingen så man har någon chans på banan. Efter det är det time för vila igen, upp till Finland med Farmor. Här talar vi VILA med stora bokstäver, man kan liksom inte göra annat där. Efter 1 vecka kommer dom andra - de kan säkert hitta på diverse aktiviteter. Även där. I alla fall Frun i familjen.

Helt galet är det också att Familjens "lillkille" ska börja i årskurs 6. Bara 1 år kvar i mellanstadiet. Snurrigt.

Själv får jag stanna hemma - och vill inget annat.

/Håkan

J a g



Håkan alltså. Jag får mat måndag, onsdag och fredag. Nytt vatten varannan fredag - så mycket kul kan man göra med mig. I min skål har jag 1 växt, några dl sand och några snäckor från Thailand. Även några musselskal från Västkusten.


Konstigt

När det är varmt finns det ingen sol & men de dagar när solen är framme då är det kallt i luften. Men i till helgen ska det bli ändring på det går det ryken om. Det låter kalas, det är nämligen dags att återuppta målandet. För Mattes del. Husse åker till Boston på lördag.

Just married

Ikväll ska vi kolla in våra nya grannar, de är inte bara grannar utan Mattes (kan man vara Matte till fisk?) lillebror. Grannar och grannar kanske är att ta i men de har i alla fall köpt ett radhus i området brevid vårt. Helkul att har borsan i närheten när alla andra i familjen bor söder om stan.

Dessutom är de alldeles nygifta, 2 veckor på lördag för att vara exakt.

Gastronomiblad & nytt hus

Åh, man blir så sugen (Matte alltså), på att plantera blommor & odla kryddor och så när det är så härligt ute. Odla kanske är lite väl att ta i men nog så sugen på att "sätta" lite färska örter i en trevlig kruka i alla fall. Imorgon bär det av till Plantagen (butiken i Barkarby är stor som bara den) för göra lite inköp, det kommer blir favvokryddorna Koriander, Mynta, Kanelbasilika och Citronmeliss. Gräslök får också hänga med hem. Blommor är inhandat och klart.

 Koriander

När man håller på och fixar och donar i sin lilla trädgård skulle även nya, schyssta utemöbler vara på sin plats. När man tänker efter så skulle ju en ny trädgård inte vara helt fel & för att matscha den nya snygga trädgården, jag då var det väl klart då, för det känns ju som att ett nytt hus är givet i sammanhanget. Eller?

Kolla även Zetas Trädgård, söder om stan. Värsta guldgruvan.

Semester i sikte

Familjen har börjat se sig om lite smått inför sommarsemestern 2007. Det ser ut som att kosan styr mot norr. Förutom till landstället i Finland ser Kebnekaise ut som ett alternativ, Kiruna ligger 1239 km från Stockholm. Men det är nog värt alla dessa kilometrar för det ser väldigt vackert ut. Förrutom att vandra (här talar vi endagsutflykt alltså) måste man ju självklart rida Islandshäst tycker Matte. Killarna kommer såklart att ta med fiskespöna (och myggmedel).

Fisk gillar vi, speciellt sushi :-).

 

mm

Slet mig...

Jag har komit på att jag kan komma ur mitt sele, ingen vet hur det gick till men självklart blev familjen jätteskraja. Jag kom ju inte i första taget direkt. Matte skakade & lockade mig med ett stort paket, jag trodde förståss att det var något smarrigt i den där lådan. Men det var visst fullkornsmakaroner.

Vilken nit jag gick på...

Sommar? Grillen åkte fram direkt.

Ååå, härligt. Nu är det långhelg på gång. Familjen kommer vara hemma med mig i många dagar nu. Ingen skola, inget jobb på flera dagar. Husse måste visst till jobbet på måndag men han har jag träffat så mycket iaf så det är helt okej.

Ikväll grillade dom, jag fick vara med Husse & Lillhusse när dom fixade med grillen. Men det roligase var när dom trixade med fotbollen mellan vändningarna av grillspetten.

Sen cyklade grabbarna till macken för att hyra film, Matte ville visst inte kolla på fotboll en fredagkväll (skumt). LH tyckte att jag kunde hänga med i cykelkorgen men då var Matte där och stoppade. Gud vad torr hon är. När dom stack iväg så låg vi och gosade, hon klappade mig på magen och bakom öronen. Jättemysigt. Men det är bäst när alla är hemma, var tvungen att tala om det genom att gny lite då.







RSS 2.0