Sverige, Sverige, fosterland: Kvinnomord

Sedan förra valet har över 70 kvinnor mördats av sina män eller sambor. I den första dokumentären av fyra om Sverige inför valet 2006 söker Karin Swärd svaren på vad som ligger bakom alla dessa tragedier, och varför frågan tycks ha glömts bort i valrörelsen.

Ikväll klockan 21 på 4:an - måste se, både vill och inte vill.

lurad

Jag höll på att lura mig själv och gjorde värsta beställningen av pocketböcker på cdon.com och tyckte att det blev kalasbilligt. Men så bor jag ju nästan granne med STHLM Q Outlet, där finns ju trots allt en butik som man kan fynda i. CD Outlet - alla pocket 39 kr. Vilken tur att det gick att avbeställa min order jag hade gjort. Kalas!

välkommen måndag

Måndag igen! Ny vecka - vips så var dagen (iaf arbetsdagen) över. Tiden går fort när man har kul. Jag gillar när det är mycket att stå i - och det är det nu, både hemma och på jobbet. Mycket på gång inför hösten. Lite annat ditt och datt att stå i också. Klassmamma som man är, då är det lite att planera där också. Klassreseplanering, samla ihop pengarplanering plus en och annan fest för barnen är även på tapeten. På tal om fest, det är dags att partaja med grannarna också - även där är man med och planerar. Festkommitémöte imorgon kväll hos mig. Och så måste vi hinna tömma vardagsrummet för på onsdag kommer golvjohan, ska bli väldigt trevligt att få bort 80-talsgroparna. De kommer inte från mig vill jag lova, utan från husets förra ägarinna som gladeligen trippade runt i pumps med stålklack.

Måste erkänna att jag har lite ont här och där i kroppen efter det fysiskt hårda arbete jag utförde i helgen :-).

Buuu

Trist, fick ett samtal från våra gudbarns pappa - tvillingarna är sjuka. Vi kan alltså inte ha dem idag. Men det är ju inga större problem att fylla en söndag med aktiviteter. Vart ska man börja?

hur tar man sig in?

Igår blev det krabba till förrätt. Många tycker det är svårt att ta sig in i en och veta vad man kan äta och inte. Man kan alltid be dem dela krabban i butik eller varför inte gå på krabbkurs - kolla här.

uppe med tuppen

Har redan varit ute och tvättat grunden på förrådet, den skall målas idag. Svart som  natten ska den bli - det blir snyggt mot den grå fasadpanelen. När det är målat och fräscht vill man så klart sätta ditt pricken över i:et dvs några nya trevliga höstblommor. Inte ljung - det är för tidigt tycket jag. Men några Bollkryss kanske. Hoppas jag hinner ta en repa till Plantagen. Vi ska ju som sagt ha tvillingarna i eftermiddag, så man vet ju inte hur "slut" man är efter det ♥.

huvud, axlar knär & tår

Oj, oj, ikväll har man ont i nästan hela kroppen. Det får man faktiskt om man jobbar hårt med maskner som är lämpade för trädgårdsarbete. Häcksaxen väger många kilo & det blir minsann tungt att jobba med den. Men tujan blev fin. Även den "risade"  nyponbusken/häcken fick sig en ny frisyr. Ser väldigt snäll och städad ut numera.

Imorgon är det dags att passa tvillingarna (drygt 1 år) - våra gudbarn Wilma & Tyra. Det skall gjutas fötter och händer. Även foton ska vi ta som vi sen skall montera in i snygga ramar. Önska oss lycka till. Det kommer nog behövas.

Ännu en halvtaskig dvd rullar på just nu. Finns det inga bra filmer nu för tiden?

PS Vad hittar alla som shoppar loss i OUTLET (Barkarby)? Alla kilar runt med fullproppade kassar - själv kämpar jag för att hitta något som kan få följa med hem. Men icke. Inget hittar jag. Inter roligt.

Kram.


ja - snyggt blev det

Hi, hi, gud vad fint det blev med en tomt utan Björk och En. Känns som ett steg mot en modern, enkel tomt utan krusiduller (läs grönsaker).

Imorgon åker L till grönan med sitt lilla kompisgäng som består av 2 flickor & 1 kille (förrutom L), börjar detta likna "minitonåren"? Kanske - han är ju faktiskt 12 år. Min lillkille. Sötnosen L.

Puss.

snygga till

Nu hänger jag inte med i svängarna - fredag imorgon. Trevligt.

Trädfällare kommer och städar upp på tomten imorgon bitti,  1 st Björk kommer att ryka & 1 st Sockertoppsen lika så. Det kommer bli snyggt och prydligt på tomten, och kanske det blir lite vatten över till gräsmattan (mossmattan) när inte Björken slurpar i sig allt. Har just bokat in golvjohan också, hans tur blir det nästa vecka. Då ska parketten få sig en liten uppfräschning.


mums

Trevligt att spetsa till vardagen med lite resaturangbesök - gårdagens middag intogs på restaurang Grill i Stockholm. Jag blev inte besviken på mina underbara rätter. Det blev skaldjur "Cuba Cocktail" med lime, chili, koriander till förrätt & Tonfisk "Teppanyaki" med wasabi, ingefära och chili till huvudrätt, som man grillar själv vid bordet. Självklart blev det lite vin till också. Helt klart var det extra trevligt när jobbet stod för fakturan. Skulle vilja gå på restaurang "Restaurangen" oxå. Någon som besökt dem?

Ikväll är det Pubkväll på jobbet, grilltema även här. Men då lite mer "enklare" rätter. Typ hamburgare.

Tack till älsklingen som ställde upp att hämta mig - han skämmer bort mig. Jag vet. ♥


fortfort

Tiden rullar på som bara den. Våren, sommaren, helgerna, veckorna... Skönt kan tyckas men samtidigt lite läskigt. Man både vill & inte vill att tiden ska gå fort.

Helgen var trevlig, passade lillkussen i söndags. Vi gjorde inget, men mycket. Mysigt att få vara nära. Man har lite krav att det skall göras så mycket. Man ska vara kreativ. Men en liten kaka blev i alla fall bakad, och en trall blev snickrad, gräset blev klippt & lite virke blev målat. Ja, vi gjorde nog en del trots allt. 

Snart åker dom till USA igen, som tur är att det inte blir borta såååå länge. Kram. Kram.

sur

Näe, fy bubblan vad trist att gå och jobba igen. 3 veckor semester har nu passerat och nu skall allt återgå till det normala. Det är så man blir lite sur alltså.

Veckans väder ser i alla fall strålande ut, man får väl ta vara på varenda liten minut man får tillfälle att vistas utomhus.


RSS 2.0