Inte bakis, inte trött

Men sjuk. Jag blev febrig & frossig på jobbet och höll mig inte vaken många timmar när jag kom hem. Idag har jag legat tills nu. Med massa treo i kroppen ska jag försök hålla mig sällskaplig vid middagen och en stund i soffan.

Ingen träff med Cia och Tessan blev det. Typiskt.

  

Bakis

Är så trött så jag känner mig nästan lite bakis (vilket jag inte är då vi endast drack mineralvatten & kaffe). Jag är frussen, lite rödögd & magen känns lite konstig.

Men det blev 2 sena nätter på rad - hoppas att det har med "sömnbrist" att göra så det inte är någon bacill som spökar!

Grattis minstebror...

...till din stora affär du gjort idag. Ska bli trevligt med inflyttningsfest :-).

Kram ♥

Dåligt alltså

Jag blev dragen först i vinlotteriet. Det var Åsas fel. Hon drog första lappen. Dumma Åsa.

Annars var det mycket trevligt - lärde tjejrna att locka håret med plattången. De kom hit med rakt hår. De åkte hem med lockar.

Kram & god natt. När det väl är dags.

Shopping på lunchen

Grekiskt latbröd, oliver, grönsaker, mörk choklad, toapapper & kökspapper. Roligare en så blev det inte...


Sen kväll tidig morgon

Det ena leder till det andra. Då jag var barnvakt till sötaste igår hann jag inte förbereda det jag skulle infor lotteriet ikväll. Så det blev till att vara tidigt på jobbet idag så jag kan sticka tidigt. Hem & fixa till tjejerna.

Hoppas det är jag som vinner kvällens lotteri.

Lunch vid datorn

Möte hela förmiddagen betyder lunch vid skrivbordet, har i alla fall ingen lust att gå ut så det gör mig inte så mycket. Jag trivs bättre här, vid min dator i värmen. Med latte & macka. Passar då på att googla lite också.

 

På g

Det känns bra att ha lite härligheter inplanerade, stora som små. I kväll ska jag "passa" sötaste Olivia, i morgon kommer tjejerna på vinlotteri, på lördag blir det träff med Cia & Therese på stan, 14:e firar vi träbröllop (SPA, middag & övernattning på mysigt hotell i stan) och sen har vi Thailand. Underbara underbaraste. 

Lite ljust

Jag inbillar mig att det är lite ljusare nu på mornarna, visst är det så? Imorse kvittrarna till och med fåglarna (åt minstånde en). Ganska härligt!

Nu ser jag fram i mot en bra onsdag!

Tema: Grek

På torsdag är det min tur att vara värdinna för vinlotteriet. Har fnulat på kvällens meny och det blir tema med grekisk mat. Man vill att det ska var lite annorlunda, lite extra och inget som någon annan gjort tidigare (plus att det inte får vara för avancerat då det är  mitt i veckan). Så jag tänkte nog göra en moussaka och till de ha lite trevliga tillbehör som oliver, grekiskt lantbröd, smarrig sallad & några röror.

Det blir nog bra.

Söt eller söt?



Fasters Olivia. ♥

Home sweet home

Dags att packa sig hemåt. Men jag har ingen lust att gå utanför dörren för att stå i regnet och vänta på bussen. Fy vad trist & ruggigt...

Vitaminmiss

Typiskt mig. Jag köpte en hårvitaminkur som man ska ta 2 tabletter innan frukost varje morgon. Jag glömde dem redan dag 2, det är jag i ett nötskal alltså. Att det ska vara så svårt...

Mera bio åt Victoria

Fick mersmak efter bio nu, det finns några filmer jag känner för som:

- The unborn
- Benjamin Buttons Otroliga liv
- Changeling
 


Sensensen

Klockan är för mycket. Jag borde vara på jobbet nu, men jag var så trött när klockan ringde. Så jag snoza och snozade...

Happy måndag!

Myselipys

Filmen var riktigt bra, helt i min smak. Fika och lite shopping hann vi med också, jag gillar Vällingbys nya galleria!

Synd att vi snart ska ta farväl. Min älskade, kära helg.


Bio

Idag är det bio som gäller. Se mycket fram imot att se Mammut!

Buuu för vädret den här helgen. Fy fasen.


Inköp

Jag ska passa på att göra några småinköp i stan som:

- Hårvitamin
- Brun kajal
- Ett riktigt bra värmeskydd till håret

Kanske något annat kul hänger med hem, vem vet?

Lördag

Jippi, idag ska jag in till stan och träffa mamma. Mamsen sks på makeuplektion på Makeupstore - det var hennes födelsedagspresent från mig och brorsorna. Tanke var att vi skulle ta ett glas bubbel tillsammans alla efter. Men nu är en av brorsorna hemma med magsjuka. Typiskt.

Krya på dig Magnus!

Vin från Maipo

Ikväll blir det jag som ansvarar för middagen. Jag hittade ett vin som lät väldigt gott och börjar i lite omvänd ordning med passande "meny". Hittade ett recept på lammfilé med svamp & gnocci. Det var bland annat vitlök, muskot, färsk oregano & tomater i, så det lät gott.

Vinet:
1865 Cabernet Sauvignon 2006 (nr 16672)

Alldeles underbart

Å, vad jag har längtat efter dig. Du får mig att bli glad, lugn & uppspelt på samma gång. I eftermiddag får vi äntligen får mötas och njuta.

Jag säger välkommen helg!


Ursäkta mig

Men vad är detta för fult utanför fönstret? Ska man gå ut i det här vädret? Man tappar ju all lust att gå utanför dörren över huvud taget!

Jag tror jag stannar inne på lunchen idag och piggar upp mig med lite lunchgooglande.

Snuvad på snus

Jag som hade bokat in en liten gos & snustid med sötaste Olivia ikväll. Så är lilla tjejen sjuk. Typiskt.


Fattig

Lönen är verkligen efterlängtad denna månad, så jag hoppas att den betalas ut imorgon och inte på måndag. Som vanligt är det massor av inköp som man tycker att man absolut måste göra och grejer som man måste ha NU. Men det blir att hålla hårt i plånboken även denna månad då det är sista lönen innan resan.


Partyt

Visst slutade det så, jag kom hem med en liten beställning från ljuspartyt. Men jag fick verkligen leta i katalogen för att hitta något som jag ville ha. Utan resultat, beställde några doftljus (för att var snäll mot värdinnan).

1 månad

Imorgon är det bara 1 månad kvar, det vill säga tills vi åker till Thailand. Det är så gott att ha det i tanken när man kommit hem från jobbet - trött & med slaskblöta fötter...

Botoxparty

Ja, då ska man på "ljusparty" ikväll. Kanske inte riktigt min kopp te, men vad tusan. Fika & skvallra lite med mammakompisar funkar väl alltid. Förmodligen slutar det väl med att man beställt både det ena och det andra.

Får se när man blir bjuden på ett botoxparty, det vore grejer det.

Vintrigt igen

Snö, nej vad trist. Eller kanske inte? Det är faktiskt trevligare med lite vitt istället för grått!!

Checka ut!

Ååååå, snart är det dags att packa ihop. Hem och tända ljus & mysa.


Möte & möte

Idag har det varit en riktig mötesdag. Långa trista möten som får mina tankar att försvinna långt bort. Som t ex vad man ska göra på sommarsemestern, vad man vill fixa hemma & vad jag behöver inhandla vid lön. Mellan dessa sköna tankar nickar, antecknar och fäller jag bra kommenterer... 


Ska aldrig mer skryta

Jag satt just häromdagen och sådär supernöjd med mina naglar, de känns starka och var i toppform - alla 10. Men nu är det ett helt annat läge. Minus två pekfingernaglar och ett jack som ej går att rädda. Mycket trist...

Städa i blindo

Skura, putsa och gnida. Det är vad jag gjort de senaste 2 timmarna. I mörker....

Ännu en arbetsdag

...som tagit slut. Skönt, för nu ska jag åka hem!

Stora blå

Idag är det riktigt blååååå himmel här!

Lilla blå

Jag såg en liten, liten lucka på den gråteckta himlen vid lunchtid idag. Och lite, lite sol. Det gillar vi. 


Filmgalen

Vi har kikat på så mycket filmer under jul och ledigheten så det är bara inte klokt. Jag tror att jag tagit igen alla dessa filmer vi försökt att se under höstens helger. Tyvärr är jag en sådan där trist person som somnar efter ett par minuter om inte filmen verkligen intresserar mig. 

Men mer utvilad & mer sömn i bagaget har jag varit riktigt vaken och vi har till och med tittat på flera filmer efter varandra. 

Efter guldbaggengalan igår kikade vi på "Himlens hjärta". Mycket bra tycker jag, och Lena Endre är bara för vacker! Så vill jag också se ut när jag är 54.


Städa, slänga & stryka

Åååå, det är så underbart befriande att kasta och rensa bort gammalt skräp som man inte använder och gillar längre. Trista lakan, urtvättade handdukar och annat fult har fått säga hej till soptippen. Fattar inte varför jag sparat en massa som mest gett mig negativ energi. 

Att stryka är också nice, speciellt när man är klar. Brukar låta bli så länge jag kan... 


Bagge

Bästa manliga biroll hoppas jag verkligen delas ut till Per Ragnar. Makalöst bra i filmen Låt den rätte komma in!


Nu ut

Måste ut och andas lite skön gråmulen luft med sådär 99% luftfuktighet...

Dagis

Fasters favorittjej börjar på dagis idag. Lycka till önskar jag Oliva och lyckos mig då dagis ligger granne med mig. Om jag är snäll kankse jag kan få hämta ibland.


Hej ny vecka

Väldigt tidigt, väldigt trött. Men det är bara att ta nya tag - jag säger välkommen vecka 3!


17

Börjar ledsna på detta mörker. Tänk när klockan är 17 på sommaren - det är liksom dag då. Men nu, nu undrar man om det är dags att gå och lägga sig. Är trött på dessa galet korta dagar. Snälla, kan vi inte snabbspola tiden nu?


Sköna söndag

En hel dag till ledighetens förfogande. Nu - påväg till kalas för älskade lillebor som fyller år idag. Hurra, hurra!

Lördagsstart

Just hemkommen från 1 timmes PW, riktigt skönt trots det trista vädret. Nu dags för en varm dusch!

Jippi

Snart är det dags att kila för dagen - hurra för fredagar!

Vips, lunchdags

Det ser kallt ut därute, ska kila iväg på lunch nu - det får bli något som ligger nära. Eller ska man till Sumpan och kolla om det finns något kul? Det är frågan.


TGIF!

Igen - generöst med helger & ledig tid nu för tiden. Det gillar jag skarpt! Känner mig supertrött då jag sovit så dåligt de senaste nätterna. Med 2 förkylda killar som snarkar & hostar där hemma om nätterna är det inte lätt att sluta sina blå och försvinna sig in i drömmarnas värld.

Jag kikade in på Apotekets "Sömnhjälp" där de har ett test där man kan se vad man har (om man nu har) för typ av sömnproblem. Jag kom fram till att det snarare Janne som jag alla symtomen dock inga sömnproblem. Dom fick visst jag...

  

Olivias hand

Härlig bild som gör att man vill att tiden ska går fort.
 
 

Fotograf: Suzanne Elmquist


Topp till tå

En helrenovering av kroppen från topp till tå som innehåller Axelsons klassiska ansiktsbehandling (+ frans & brynfärg), klassisk massage och medicinsk fotvård.

Behanlingstid 2 h 30 min och tid att avsätta 2 h 50 min. 170 minuter.
 
Nu är min julklapp inbokad & klar -  14/2. Det är 1:a delen som denna fantastiskt mysiga dag och kväll kommer innehålla. Vi firar nämligen "Träbröllop" (5 år som äkta par).


Mera snö & Ikea

Värsta julaftonsvädret nu, stora luddiga dunsnötussar faller utanför mitt fönster. Hoppas att det får folk att stanna hemma från IKEA, för dit ska jag efter jobbet. Måste kolla om det är något som vill hänga med hem. I måndags ville ett nytt förvaringsskåp följa med - javisst sa vi. Det är bara att hoppa upp på vagnen här. Skåpet har flyttat in i datarummet (nästan det enda rummet i hela huset där det INTE finns någon dator...).

Snyggt vitt skåp med vita högglansiga dörrar. Mycket enkelt och trevligt.

Krispet

Halloj, vart tog det vackra kyliga vädret vägen? Jag vill ha det där friska & krispiga. Nog för att man fryser, men det är bättre än det trista gråa.


Morgonstund har guld i mun

God morgon torsdag! Har gått igenom mailen och njuter av lugnet på jobbet en stund, det är fortfarande ganska tomt på folk. Har det ganska mysigt i min lilla hörna med en kopp fulkaffe & en snabbglutt på nätet.

Jag hejar på min idol

Carl-Jan Granqvist så klart! Han ska dansa & vinna Let´s Dance. Han är bara för vad säger man? Härlig?

Start på fredag.



Lunchbloggar vid skrivbordet (det blev latte & "sportmacka" från Cafét).

Ledigledigledig

Har just skickat iväg Linus ledighetsansökan till skolan. Det känns otroligt bra att börja kunna räkna ner dagarna till till underbara lugnet, solen, havet, slappheten, massagen, manikyren, frukten, solnedgången, sanden, mentorsrullar, solrosfrön med sjukt mycket salt, papayasallad. Ja - listan kan göras lång.

Hoppas bara att ledigheten nu går igenom!


Ingen lunch

Men ojsan - klockan har passerat normal lunchtid. Hög tid att springa och köpa sig en smarrig macka, kanske slår till på en latte också. Man är värd lite "finkaffe" även på arbetstid.

Hemma är det finkaffe varje dag numera. Med Jannes julklapp från Nespressomaskin...

Hej måndag

Nää, det är redan onsdag. Det gillar vi!

RSS 2.0