Martinakoden & torsdagen

Utvecklingssamtalet var över förväntan, ett mycket bra samtal som kändes jättebra att att ha på ett externt fik (trots att jag var tveksam innan), vi höll till på Vetekatten.

Har just avslutat boken Martinakoden av Martina Haag, ingen höjdarbok måste jag säga, men funkade som ren underhållning. Nu ska jag köra Reine Brynolfsons tre böcker och så klart börja med "Män som hatar kvinnor". Jag är inte så glad i kriminalböcker, men när en kollega till mig menade på att hon näst intill var avundsjuk på mig för att jag hade dessa tre böcker framför mig så kan jag inte låta bli. Klart man blir nyfiken!

Klockan 19 ska jag infinna mig på Klassmammemöte. Ska blir extra trevligt då vi ska ha Kick-Out för projekt Klassmamma och kvällen till ära äta lite räkor och smutta på ett glas vitt. Känner mig dock lite stressad då det är studentdags imorgon. Måste fixa kläder, styra upp Linus em/kväll, slå in paket osv. Vet fortfarande inte om jag ska hem i mellan eller ej.

Utveckling

Nu, snart ska jag utvecklas. Jag ska på utvecklingssamtal för första gången med nin nya chef. Ganska så nya chef i alla fall, i 6 månader har vi arbetat tillsammans. Vi kommer hålla till på ett externt fik på stan, för att det ska kännas lite mer avslappnat. Men för min del känns det mest pyssligt - in til City och så vidare. Men men. Jag kanske skulle lagt lite mer tid på att förbereda mig inför samtalet...

Nöjd

Grå hall på morgonen, vit hall på kvällen. Härligt! Jag blev jättenöjd!
 
Nu är det bara allt, ja faktiskt allt annat som man vill ha nytt också. Som vanligt är det förvaringsmöjligheter jag saknar. Klädhägare och skohylla jag spanat in på Mio. Vi har bestämt att vi ska ha en sådan modell på som man hänger jackorna åt andra hållet, alltså med "jackryggen" in mot väggen. Guldspeglarna, tavlan Linus gjort som 2-åring & den röda stolen får stanna kvar.

Behövs:
→ Skohylla 
→ Hatthylla
→ 1 stor guldspegel
→ Nytt nyckelskåp

 

Grått blir vitt

Spännande, idag när jag kommer hem från jobbet kommer jag öppna dörren till en förhoppningsvis ljus & fräsch hall. Färgen som vi har idag är i och för sig väldigt snygg, men vem vill inte ha lite nytt efter 7 år? Hallen är ju det första man ser när man kommer hem, man vill ju mötas av något snyggt och trivsamt. Första intrycket liksom, både för besökare och för oss i familjen.

Vi har nämligen en målare där idag. Hoppas att det gått vägen och att det blir fint (har anlitat en Målare helt utan referenser)! Jag tog en förebild imorse och kanske hinner jag lägga ut en efterbild ikväll.

Sol inne regn ute

Med den helt underbara helgen i minnet gör det inte så mycket att det är regn idag. Söndagen var så otroligt skön, en riktig sommarvärme som jag längtat efter så. Hoppas bara att  det inte dröjer allt för länge tills solen vill hälsa på igen.

Massor som måste fixas i veckan (ett litet urdrag):
- Inhandla studentpresent fixat på lunchen
- Inhandla studentkläder fixat på lunchen
- Nedriggning i hallen (målaren kommer på onsdag)
- Planera hur jag ska lösa det med L på fredag

På fredag ska J till USA och jag funderar funderar för fullt på vad jag ska skicka med för önskelista.


Svinalängorna

Måste bara rekommendera den här boken!

Alakoski Susanna, Svinalängorna (Pocket)


Titel: "Svinalängorna"
Författare: Susanna  Alakoski
Kategori: Skönlitteratur
Förlag: Albert Bonniers förlag
Antal sidor: 260
ISBN: 9100110337
Utgiven år: 2006


Presenthjälp - per omgående

Snälla. Jag ska på min Kusins student nästa fredag (1/6), C är 20 år gammal och har flyttat hemmifrån - Snälla hjälp mig med en personlig, fin, och minnesvärd present. Snälla.

Har fundrat på en tårtspade med någon trevlig text ingraverad (själv har jag i ca 15 år saknat en tårtspade, bara haft fula eller ingen alls), man kan ju gravera en gullig text kanske. Ingen fantasi jus t nu... Måste fundera och googla lite.

Hjälp med presenterna

En vanlig macka

Allt behver inte vara dyrt och speciellt. Jag menar att en vanlig macka - typ limpa med kaviar kan vara helt galet gott. Eller en  "Vitpasta" med ketchup & svartpeppar, eller rostat bröd med apelsinmarmeld.
 
Jag tror ni fattar vad jag menar!?



Kär gånger två

Jag måste bara meddela att jag är kär. Självklart är jag upp öronen kär i min Janne, men det här gäller något annat. Nämligen i AMARONE (vin). Herre gud vilket undertbart vin.

Kombinera mat & vin

Ett gott vin kan lyftas högre om det serveras med mat som matchar dess smaker. Detta gäller naturligtvis tvärt om också. Här är en liten vägledning:


Grönsaker

Sparris med vinägrett? sauvignon blanc eller pinot gris
Sparris med smör? lätt chardonnay
Grillad paprika? Sydfranskt vin, gärna en viognier eller côte du rhône
Ugnsstekta medelhavsgrönsaker? lättare rödvin som beaujolais eller pinot noir, fruktiga vita viner från Sydfrankrike eller Italien

Pasta
Pasta med tomatsås? chianti eller primitivo
Pasta med svamp? friskt vitt vin eller fylligt rött, det är bara att välja! Fatig chardonnay, merlot eller pinot noir
Carbonara? friskt vitt vin från Italien, pinot grigio
Köttfärssås? chianti classico, valpoliciella eller sangiovese

Ris
Risotto naturell? vitt fruktigt vin, t ex pinot grigio eller soave
Paella? rosévin, gärna spanskt

Fisk och skaldjur

Rökt lax? torr eller halvtorr riesling, ljust öl
Gravad lax? torr eller halvtorr riesling
Kryddstekt/grillad lax? beaujolais, pinot noir från nya världen eller lätt fatlagrad chardonnay Halstrade pilgrimsmusslor? sauvignon blanc, grüner veltliner
Ostron? chablis naturligtvis, eller champagne
Räkor, kräftor, krabba? torrt, friskt vitt vin, oekad chardonnay som chablis eller en enklare vit bourgogne

Kyckling och fågel
Kycklingwok? fruktigt, runt vitt vin, viognier eller semillon
Kyckling med asiatiska smaker? fruktigt vitt vin, pinot blanc, riesling eller sauvignon blanc gärna från Alsace, eller öl
Anka? fylligt rött vin från Rioja eller Bordeaux
Gås? fylligt rött vin från Rioja eller Bordeaux
Kall kalkon? vitt fylligt vin, t ex fatig chardonnay

Kött
Fläskfilé? mjuka fruktiga röda viner som primitivo eller merlot
Lufttorkad skinka? torr sherry, pinot grigio, oekad chardonnay
Lamm, ugnsstekt? röd bordeaux, rioja av hög kvalitet
Lamm med vitlök och rosmarin? chianti classico eller rioja
Hamburgare? mjukt rött vin med nedtonad strävhet t ex chianti eller beaujolais
Boef Bourgignon? naturligtvis en bourgogne eller vin av syrah eller shiraz
Ugnsstekt eller grillat nötkött? ett fylligt vin med struktur, cabernet sauvignon, syrah, shiraz eller pinotage
Rådjur, hjort och älg? kräver matiga viner gärna amarone, barolo, shiraz eller en elegant cabernet sauvignon

Ost
Getost? sauvignon blanc
Hårdost?  champagne, medelfyllig chardonnay, rött vin från Bordeaux, Spanien eller chianti
Parmesan? inget slår amarone!
Starka ostar? gewürztraminer
Grönmögelost? friska söta vita viner som sauternes eller portvin

Desserter

Äppeldesserter? madeira
Jordgubbar, hallon? asti spumante
Apelsin? Muscadel Beaume de Venise
Creme Brülee? madeira eller tokajer
Mörk choklad dessert - banyulus, madeira


Källa: Allt om mat


Hackare

Ska det vara så svårt att ändra lite färger, ta bort & lägga till lite i bloggen. Jag är riktigt dålig på sådant, efter ett stort antal timmar som nästan motsvarar en arbetsvecka har jag lyckats med att byta färg och ta bort bilden i "huvudet". Nästa utmaning är att ändra typsnitt och lägga till någon trevlig bild. Det bor absolut ingen "hacker" i mig vill jag lova.

Torsdag eftermiddag och nästan hela arbetsveckan har passerat. Skönt. Imorgon är det fredag, det är utan tvekan den bästa dagen. Talade med en fd kollega idag som nämnde att hon minskat sin arbetstid och är ledig på fredagar. Det skulle inte jag vilja - det är liksom mysigt på jobbet, det råder en skön fredagsstämning liksom. Den vill jag inte gå miste om! Dessutom är det så gott med ett glas vin efter en fullbordad arbetsvecka.

Fredagens middag är redan i sin planeringsfas, förmodligen något i köttväg åt det "vilda" hållet - vi är väldigt nyfikna på Amaronevinet som legat länge nog nu och väntat i vinstället. Men jag ska googla på passande mat med tillbehör under kvällen. Jag är ju mer en fisk & skaldjurssmakare...

Igår gick jag en uppfriskande promenad på 50 minuter, eventuellt gör jag en repris ikväll men det får vädret avgöra.

   

Gubbs

Trevligt - solen skiner och en liten sovmorgon fick jag idag. Härligt. Ska på läkarbesök vid 9 idag, ganska skönt att bryta de dagliga rutierna lite. Gräsmattan frodas, syrenbusken är påväg att slå ut sina små söta lila blommor.

Man kanse ska leka att det är sommar och köpa lite jordgubbar till ikväll?


SL

God morgon! Buss till jobbet idag, sjukt kallt, sjukt trött. Måste tjata på L han vägrar att gå upp. Mackorna är i rosten, Oboyen är klar. Jag är trööötttt.

Till startsidan

Phuu..

Måndagen över

Gud vad skönt - första arbetsdagen på veckan är avklarad. Måndagar är inte min favorit vill jag lova. Det är inte det att jobbandet är det som känns trist utan det är allt runt omkring. Ställa klockan, vad ska man ha på sig?, fixa håret, bilköer osv... Men sån´t är livet. Det är bara gilla läget och se glad ut.

Dagens äventyr var att åka buss hem från jobbet, helt okej ju! Till råga på allt klev lillbrorsan på vid SEB snacka om knasigt, vi stötte ju på varandra i Sigtuna bara sådär helt utan vidare & nu på bussen (ingen åker normalt buss). Alltid kul att bli lite uppdaterad på vad som händer där hemma & med bebismagen förståss.

Vädret är ju riktigt trist, men jag gillar att det inte är så bedrövligt kallt trots allt och från och med onsdag ser det ut som att sommaren är här. Trevligt.

J:s bror kommer hit ikväll för att se om vi kan fixa till "trallen" på baksidan på ett bra sätt. Som det är nu är det inte roligt alltså, full insyn till grannen och inget tak. Ser fram imot att få det inbyggt så man kan göra lite mysigt där, det blir ju ett helt annat upplägg man kan köra med utemöbler, kuddar & sådan där utevärmare. Vi fick ju en i bröllopspresent för drygt 3 år sedan. Den har vi aldrig använt... 


Klart godkänt!

Toppensmarrtig! Såsen rekommenderas. Tyvärr var köttet inne lite för länge - man vill ju ha det lätt rosa (trots att det är fläskkött). Hatar torr kycklingfilé & fläskfilé, men ibland misslyckas även den bäste ;-).

Killarna är och fyller på godisförrådet, tydligen var mina inköp för små...

mysmiddag #3

Ikväll blir det chiligrillad (fusk i ugn pga väder...) med bakpotatis smarrig sallad med melon och vårlök. Såsen till är första gången jag gör enl. följande recept:

SÅS
2 dl lätt crème fraiche
skal av en lime 
½ msk brun farin
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek 
½ tsk salt


Återkommer med rapport om den blev bra eller ej.

PS Eftermiddagen tillbringades hos våra gudbarn (tvillingtjejer på snart 2 år) - myyysigt. "Stora" tjejen är en riktigt stark profil - typ som en liten Pippi L.

Kram 


Renovering

Slapp & skön förmiddag blev det idag. Lite "support" till klassresan krävdes dock då några bokningar inte stämde enligt överenskommelse... Men jag tror att det löste sig till slut. Alltid lite pyssligt när man inte själv är på plats. Imorgon kommer dom hem igen, troligtvis jättetrötta.

Efter en sväng på kontoret var det dags att fixa fransar & bryn - skönt att få lite upstädat. Man är ju inte direkt utrustad med världens kraftigaste bryn direkt men det är trots allt trevligt att få formen fixad.

Mysig middag igen, sjödjur var å menyn även idag. Svårslagen favorit och det är bäst att passa på då L inte är hemma. Han är minsann en riktig meatlover.

Känner behov av att vistas utomhus - måste få luft. Men det hinner man nog med imorgon. Skulle vara skönt med lite mildare luft.

God natt!

Gårdagens choklad

Kom på att jag bara måste rekommendera den underbara chokladen som vi köpte igår i Sigtuna, har du vägarna för bi denna underbara lilla mysiga stad måste du absolut kila in där. Dessutom var det väldigt fint, snyggt & trevligt där. Fiket med egen fabrik heter: RC Chocolat.

Vi köpte med oss bitar i smakerna
// Sötlakrits
// Saltlakrits
// Marcepan
// Cili

Riktigt smarrigt!


hummer

Mums. Tack älskade J för den underbara "enkla" middagen. Med små enkla medel - som lite skaldjur, vin, Champagne & "krokar" blev det den mysigaste torsdagsmiddagen på väldigt länge.

Till sist men inte minst - chokladen från RC i Sitguna (där vi även träffade på bror med fru helt appropå idag). Den chokladen tar vi senare. Efter Champagnen...Puss - jag älskar dig min J.

/Din V

Cupcake?

Vad är det för något? Cupcake-trenden sprider sig som tusan i USA säger dom. Själv vet jag inte riktigt vad det är - men det tål att kollas upp. Bums!

79735-35 (400w x 230h)


Ojsan vilken lååång

Yes, nu var det minsann helg - en riktigt lång en. Härligt.

L ska på klassresa. Det blir en bra avrundning på 6:an tror jag, imorgon bitti klockan halv tio bär det av till Kastellet och sen till Waxholm strand & camping. När resan är över, skolavslutningen kommen avslutar jag mitt uppdrag som KLASSMAMMA. Det har iof varit kul men det tar tid...

I helgen ska/vill jag:

- Gå prommenader
- Påta i trädgården
- Hälsa på folk
- Gå ut & äta på mysig restaurang
- Renovera mina fransar och bryn
- Se en BRA film (någon som har tips?)

Lovar att återkomma med listan på vad som gjordes när helgen är slut...


snygga till

Skulle vilja ha en snygg blogg men hur gör man då. De klara mallarna här är inte min smak riktigt. Layouten är bra, men jag skulle vilja ha lite trevligare färger.

Måste kolla om man kan ändra... 

Ensam (på jobbet)

Hihi, passar på att blogga lite. Nu är det helt tomt på kontoret, ganska skönt. Man får mycket gjort, ingen telefon som stör, inga "jobbiga" frågor kors & tvärs. Arbetsro helt ekelt. Jag uppskattar dessa stunder ganska mycket, man hinner liksom få lite ordning här och var.

Jag är åter!

Galet, tiden går så fort och jag har absolut varit kass på att blogga. Men nu känner jag ett behov igen, jag är åter! Visst är det väl så - att man bloggar för sin egen skull, det ska ju liksom inte vara ett tvång :-).

Lördag, solen skiner. Men ack så kallt...Har tagit det väldigt lugnt idag, skönt att bara få vara. Snart är det dags för middag, ugnen är på, maten är förberädd, bordet dukat. Sitter och snaxar lite med en kall öl, "krokar" & godaste dippen. Se recept nedan:

-  2 msk Reneé Woltaire tamari
-  1 msk fisksås
- Lite färsk chili
- Några droppar honung
- Färska lime

Mums!


RSS 2.0