skog

Ja, då var semestern i full gång då. Resan var dryg men trots allt trevlig. Stoppet i Umeå var väldigt mysigt då vi övernattade på Hotel Aveny, helt nyrenoverat och stiligt som bara den.

Väl på plats - inga mygg, ingen sol och ingen värme. Men lungt är det i alla fall. Snart kommer mamma & styfar på besök - så imorgon hälsar vi på tomten och kollar läget i Rovaniemi.


5 blir 6

♥ Massor av grattiskramar till familjen Johansson-Vahlberg som snart blir 6 i familjen ♥


sol och tapas

Onsdagens väder bjöd på sol och varma vindar. Givetvis tar man tillfället i akt och ser till att få sitta ute på någon mysig uteservering, vi valde Caliente på Kungsholmen.

flagga

Tack för en jättetrevlig kväll Therése & Björne.

Kramisar från oss.


packa & kalasa

Konstigt, jag har lite semesterfeeling trots att jag kommer sitta instängd på kontoret 1 vecka till. Linus åker med farmor och faster till Finland imorgon eftermiddag så idag har det inhandlas bra & ha prylar inför resan. 

I samma veva köpte vi presenter till tvillingarna - avtryckslera med snygg ram i ek. Kul att ha sin hand eller fot avgjuten från sin ettårsdag tycker vi. Ikväll ska vi dit och grilla och fira med dem. Lilla Wilma & Tyra.

engångsgrill

Fint väder nästan varje dag i 3 veckor, och så planerar man en gemensam utomhusaktivitet med allt vad det innebär och just den eftermiddagen kommer det oväder (fm. var jättefin och då var vi ute på Mälaren igen). Engångsgrillarna fick laga maten och vi åt under kvällens bästa väderförutsättningar - blå himmel och sol faktiskt. Men lagom till fikat öppnades himlen och regnet föll. Vilken himlans tur att vi raskt kunde ta oss till mamma och njuta av nybryggt kaffe och "spela" sommarkrysset. 

Under kvällen fick vi ett trist besked från familjen på Ekerö. Vi beklagar och ägnar de som berörs en extra tanke ♥. Kram.


vanilj & rabarber på mackan?

Ibland glömmer man bort saker man gillar, jag gillar marmelad. Inte bara på mackan utan till starka mögelostar, smarrigt som bara den tycker jag! Om man har vägarna förbi Bergsundsgatan i STHLM tycker jag att man ska kika in på Marmeladgalleriet. Nr 16 håller dom till på.         

Shake

Nu ska jag fixa till lite glassshake till killarna som sitter bänkade framför fotbollen. Jag ska använda min trevliga stavmixer jag inhandlade förra veckan. Fiffigt verktyg det där. Måste hitta ett schysst recept oxå.

Ner i spat

....killarna alltså, inte jag för tusan. Jag tänker inte chocka min kropp, jag tror inte att det är bra att utsätta kroppen för badvatten kallare än 25 grader. Håller mig nöjt på land med en tidning. Men det är härligt att kunna smyga iväg till Mälaren en ljummen kväll som denna. Havet hade iof inte varit fel. Men man får nöja sig med vad man har.

På tal om läsning är det dags att bunkra böcker inför den kommande semestern. Hemska, sorgliga självbiografier baserade på verklighet skall det vara. Varför plågar du dig så säger J när jag skall återberätta det tragiska jag läst om vad andra människor upplevt och gått igenom med tårfyllda ögon? Jag vet inte. Jag vet faktiskt inte.

Kanske ska tänka om lite så man blir lika nöjd som mannen nedan. Minns ni? Ninnanniana ninanina...


SoffanSkrajsen

Jag känner mig lite stressad över vädret - jobbar nästa vecka också innan man får gå på ledighet. Men kommer vädret hålla i sig tro? Snart kommer väl regnet för att stanna är jag rädd... 

ett gånger två

Hmmm, 1-årskalas på lördag. "Våra" små tvillingtjejer  fyller 1 (man kan ju nästan säga att de är våra eftersom vi är gudföräldrar till dem). Funderar så det knakar på vad man skall inhandla för presenter. Några förslag?

När & Fjärran

Lite knasig säsong att inhandla sällskapsspel kan tyckas, men jag kunde inte låta bli "När & Fjärran". Himlans kul faktiskt, nu se vi fram i mot att ge Tessan & Björne spö i spelet!

När och Fjärran innehåller totalt ca 2100 frågor. Av dessa återfinns ca 1600 frågor på de traditionella frågekorten och resterande ca 500 på den medföljande DVD skivan. Med ett enkelt tryck på fjärrkontrollen lämnar du spelplanen för ett ögonblick och går över till DVD skivan för att svara på frågor knutna till filmklipp eller stillbilder. (Givetvis går spelet att spela utan DVD frågorna om det inte finns tillgång till DVD.) När & Fjärran DVD är en vidareutveckling av det redan klassiska frågespelet När & Fjärran som blivit utnämnt till årets spel två år i rad.


p r i c k

Receptet på den godaste dressingen/såsen/marinaden måste man bara dela med sig av till alla de som älskar mat med Thailändska influenser. Håll till godo mamma ♥.


√ Jag har den till allt möjligt t ex:
- I en sallad på vattenmelon & rödlök som jag låter ligga och "dra" i såsen 
- Marinera vattenkastanjer i såsen
- Doppa färska räkor
- Smaksätta fisk, lax eller vit

√ Det är bara fantasin som sätter gränser - & den flödar väl som aldrig förr.

Recept på "Prik nam pla":
1.5 dl fisksås
6 msk vatten
3 st kaffirblad (lägg i hela)
2 st lime (saften av) 
20 st babychili (skiva smått)
2 msk hackad ingefära
2 msk hackad vitlök
2 msk hackad charlottenlök

√ Hacka blanda allt i en tätsluten burk och förvara i kylen.√ Passar även på att tipsa om en jättebra webbsida Frukt & Grönt, här hittar man mycket kul. Allt från recept till info om roliga frukter osv.

Vet du vilka frukter som ingår i kategorin "stenfrukt"?


Salta stänk

Näe, inte riktigt. Men dagen tillbringade på Mälarens vatten, lillbåten fick köra runt oss lite hit & dit. Killarna och farmor fiskade & jag, jag njöt mest av solen ♥.

Mälaren
Runt Mälaren – Sveriges tredje största sjö – finns alla upplevelser du kan tänka dig. Vita tigrar, stora slott, ångbåtar och Birka. Här finns småstad och storstad, lyxiga spaanläggningar och bo på lantgård. Städerna runt Mälaren tar sitt dricksvatten ur sjön, så det är rent nog att bada i.

Alla badade förutom jag - 17 grader är för kallt för mig...


RSS 2.0