Hur faan ska jag prioritera?

Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitamin! Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!

Man måste också dricka 2 liter vatten varje dag (och sen kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills tillbringat på toa).


Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen annars är det illa!


Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl (jag minns dock inte varför det var nyttigt!) Men om du tar dessa tre samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte så mycket, för du kommer inte ens märka det.


Man ska också äta nötter och bönor/ärter varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärter. Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs det 5 timmar!


Och så en sak till: efter varje måltid ska du borsta tänderna, dvs. borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna/bönorna. Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet.

När du ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.


Man måste också sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte är trafikstockning när du åker till och från jobbet.


Enligt statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det funkar inte längre eftersom man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters promenad vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme).


Du måste också hinna med att träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen.


Bland allt annat måste du också hålla dig informerad, dvs. läsa minst två dags- och några st kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk inställning i livet.


Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt, dvs. du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex.

Du ska också hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur.


När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst 29 timmar.


Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt!  t.ex. Duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv.

Och då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner och släktingar. Drick vin efter det (du kommer behöva det). *suck* *stön*


Sen om du skulle få 2 minuter över, skicka detta mail vidare till dina vänner (som man ska vårda dagligen), medan du äter äpplet som är som sagt väldigt nyttigt.


Dags för mig att sluta nu, för mellan äpplet, yoghurten, ölen, den första litern vatten och min tredje måltid idag (inkl. nötter/bönor/ärter), vet jag inte längre vad jag måste göra, men jag vet att jag måste gå på toa NU. Jag lär spara några minuter om jag borstar tänderna samtidigt!


Kram.

Detta fick jag på mejlen idag.

Snö, snö, regn

Mysigt med snön därute - tyvärr kommer den regna bort imorgon hotar metrologerna med. Fy vad blaskigt...

Helg med tjejerna

Det ska bli så trevligt i helgen. Få umgås med tjejerna i ett helt dygn  vi ska gå på julmarknad, bada vedeldad tunna, laga mat, dricka vin, spela spel & skvallra.

Lyllos mig som har världens goaste vänner.


Torsdagsmiddag i plugget

Linsu klass bjöd in på klassmiddag igår. Hela klassen hade fixat och lagat mat (Tacos) från klockan 16 - och vi föräldrar kom 19. Jätteduktiga hade dom varit, dukat & tänt ljus osv.

Dessutom är det jättekul att träffa de andra föräldrarna - det är ju inte så ofta när man har barn som går i högstadiet.

Bakläxa

Linus ska baka bröd i hemkunskapsläxa, phuu mjöl och stök i köket. Men vadå, nybakta frallor & te en måndagskväll är väl inte fy skam.

Brorsan bjöd på blåbär

Glögg 2008 med en taste av blåbär fick sådär av mig. Smaken av blåbär var obefintlig, jag tycker att den smakade destå mer nejlika.

Fruhippa

Helgen ska bli kul. Jenny & Richard slog slag i saken och gick och gifte sig i september. I New York... Och utan oss... Det var inte snällt av dem att smita iväg sådär.

Så istället för möhippa blir det fruhippa & det blir det nu i helgen. Bara vi tjejgänget. Gud vad trevligt, mysigt & roligt det ska bli!

Bio

Jag har varit sugen på att gå på bio i veckor nu men inte lyckats komma iväg. Den filmen som jag vill se just nu är "Låt den rätte komma in". Jag tror den är bra!

SF Bio: Låt den rätte komma in

Oskar är 12 år och mobbad. Hans sadistiska klasskamrater Conny, Martin och Andreas passerar alla gränser i pennalismen.

Oskar fantiserar om hämnd, om att ge igen. Om att vara stark, om att våga. Då står plötsligt en flicka i klätterställningen. En flicka i hans egen ålder som han aldrig sett förut. Hon heter Eli och är en motsägelsefull uppenbarelse - hennes kloka blick, hennes märkliga doft, att hon är så tunt klädd, så vanvårdad och mager och ändå så vacker. Men det är inte okomplicerat, Eli är inte som andra - hon kan inte vistas i solljus, hon äter inte mat och för att komma in i ett rum behöver hon bli inbjuden. Hon måste dricka människors blod för att leva. Hon är vampyr.

LÅT DEN RÄTTE KOMMA IN är en både våldsam och mycket romantisk historia som utspelar sig i Stockholmsförorten Blackeberg år 1982.


Hej fredag!

Hejhejhejhej. Välkommen!! 

Skippers limpor

Sugen på att baka. Ska nog testa dessa - inget knådande - inget jäsande. Perfekt.
 
175 grader 2 st 1,5 liters form ca 100 min
 
5 dl Dinkel
2 dl Grahamsmjöl
3 dl Rågsikt
2,5 dl Fyrkornskross
1 dl Vetegroddar
1 tsk Salt
4 tsk Bikarbonat
5 msk Brödkryddor (valfritt, har bakat utan och blir även då supergott)
0,5 dl Sirap
1 liter Filmjölk
 
Bara att blanda allt i en bunke och röra om ordentligt, häll sedan upp i formarna och grädda i nedre delen av ugnen.

3 december, klipp

Oj, oj. Klipp & slingtid den 3/12, det känns som evigheter dit. Men den som väntar på något gott heter det ju.


Ut - Not!

Idag stannar vi inne på lunchen. Tar en Varma koppen & en macka vid skrivbordet och passar på att "uträtta" lite privata ting på nätet.

Fy fasen vilket ruggväder! 

Mamma Mia

Tänk jag har inte sett denfilmen ännu - men imorgon så. Då blir det av, efter Idol förståss. Åå, jag längtar till helgen.

Onsdag, WTC

Eftermiddagen tillbringas på World trade center på Kompetensmässn. Min chef ska hålla föredrag & jag ska vara behjälplig på plats. Skönt att byta ut det valiga kontoret för en eftermiddag.

Kompetensmässsan >>

Hahaha, vad sjukt

Läste mitt inlägg från igår. "Och det finns inget här som jag kan sno." Haha, typ vad som? Det var ju förståss ett paraply jag var ute efter...

Brrrrrr, grått idag med.

Snart

Jag hoppas att regnet tar slut för jag ska snart gå hem. Och det finns inget här som jag kan sno - typiskt...

Olala vilken vecka

Denna vecka är totoalt fullproppad med jobb! Säger bara en sak - vilken tur att det inte var förra veckan då jag var sjuk. Vad skulle man gjort då?

Härliga måndag!


Farsta C = Mys idag

Besökte Farsta C idag för en fika med underbara väninna Cecilia. Efter några timmars deeptalk & mys gick vi runt lite och kolla läget. Vi hamade på busstationen, den station som jag som liten ofta anlände till tillsammans med mamma då vi ofta åkte just till detta centrum.

Det är så konstigt när man får en sådandär flashback - typ jag är liiiiten nu. Dessuton är jag kär i arkitekturen - därför brukar jag även hänga i Vällingby C som kom till i samma generation.

Kram.
L.

Lördag, härliga lediaga dag med stort L.

Jag startade upp dagen med en planer att få igång kroppen med ett friskispass klockan 10. Men med en liten eftertanke ställde jag in passet (jag är nog inte riktigt 100 ännu efter veckans "sjukdom" & jag vill inte ha något "bakslag").

Jag knöt på mig gympadojjorna och gav mig ut på en timmes skön PW istället - det kändes skönt att få frisk luft och komma ut i skog och mark! Jag måste ta tillfället i akt på helgerna nu när det blir så mörkt fort. Jag menar att i veckorna kan man hänga på gympan då jag är lite skrajsen att traska i detta mörker...

Hej fredag, hej då Janne

Super med helg! Det ser så skönt ut där utanför mitt fönster när solen skiner och gräsmattan är så grön, jag längtar ut en smula i dagsljuset.

Janne ska på fiskeresa & jag Linus är solokvist.


Sjukstuga

Stackars mig, i måndags kväll föll jag in i någon konstig feber attack. Legat i sängen och sovit i nästan 2 dygn, så nu är jag helt öm i kroppen. Konstigt att hur det fungerar, att man helt enkelt måste röra på sig för mår bra fysiskt. Några vakna stunder har jag förståss haft och då har jag börjat lyssna på ljudboken jag nämner nedan. Riktigt bra - rekommenderas varmt.

Härligt väder det är idag. Härligt att vara tillbaka på jobbet. Härligt att det är fredag imorgon!Dotter önskas

Ska börja lyssna på Dotter önskas av Katerina Janouch, det är sås skönt att lyssna på en bra bok när man är ute och promenerar.

Omslagsbild: ISBN 9789164202130, Dotter önskas

För Helena, trettionånting, en ung kvinna som inte är särskilt hårt förankrad i tillvaron, känns familjeliv avlägset. Men så möter hon Paul och bitarna faller på plats. Snabbt blir hon gravid och föder en son. Helenas mamma är en engagerad mormor. Släkten gläds åt det första barnbarnet. Och efter pojken kommer flickan - förutsätter alla. Helena blir medveten om att omvärlden är fylld av kvinnor som föder döttrar. Alla utom hon själv, verkar det.

När Helena blir gravid igen, händer något som förändrar familjens liv för alltid. Hennes mamma avlider hastigt. Tragedin gör att Helenas önskan om en dotter växer sig allt starkare. Att mista sin mamma när man själv just håller på att bli en, är kanske livets svåraste utmaning. Helena blir smärtsamt medveten om att hon har alltför få nära kvinnorelationer i sitt liv. En liten flicka kanske skulle kunna fylla tomrummet.

Mitt i kaoset sker något oväntat. Helena hittar sin mammas hemliga dagbok. Sakta inser Helena att hennes mors liv på många sätt är ett mysterium. Vem var hon, denna på ytan lättsamma kvinna? Helenas saknad och svårigheter att fi nna sig tillrätta i den bitvis tunga modersrollen blandas med en önskan att få veta sanningen. Hon ger sig på jakt efter en svunnen tid. Sökan är både en tröst, en flykt och ett begär att få veta. Men jakten på svar leder in Helena till oväntade insikter. Kanske bör en del frågor förbli obesvarade...

Dotter önskas är en roman om mammor och döttrar, men också om pappor, och om kärlek som långtifrån är okomplicerad. Det är en bok om förlust, nyfikenhet och längtan. Längtan efter saker vi kanske aldrig kan få - men just därför så förtvivlat gärna vill ha.

Vacket, så vacket

Krispit & friskt idag, solen skiner härligt. Startade dagen med ett skönt friskispass och nu ska nya lamellgardiner monteras upp. Janne monterar och jag tittar på.


RSS 2.0