Vacker bild & recept

Det var länge sedan jag la upp ett foto som jag verkligen gillar. Här kommer ett. En liten association till kvällens kommande middag. Fikon. Fikonen för vår del i kvällens meny ingår i en kopott med

- rödlök
- färska fikon
- hackad röd chili
- koriander
- dressing på: fransk senap, apelsinskal & saft- salt & peppar & vit balsamvinäger champagne. 

Kompotten är ett tillbehör som passar till kvällens huvudrätt:
Kummin & vitlöksmarinerad lammfilé serveras med ugnsbakad sötpotatis. Till det finns kaprisäpplen, en röra på keso, sambal, vitlök & salt + peppar (mixad). Självklart en sallad - denna kväll baserad på babyspenat, salladslök, rosépeppar & koriander.

Det doftar gott här hemma just nu vill jag lova.



Utcheck

Yes, snart dags att sticka från jobbet! In till City & kolla läget + att få naglarna fixade.

79

Jag blir så imponerad av min svärmor Maila! 79 år gammal åker hon till Spanien och stannar där över hela vintern, hon har sin bärbara dator, sin digitalkamera & är allmänt "med" - hon är stenfuff, ingen sätter sig på henne inte! Igår när vi var där satt hon och tömde sin kamera på kort till datorn (med en viss assistans, men en då.)

I Spanien ska hon dansa, plugga spanska & spela kort. Låter härligt!

Stenad

De 2 sista nätterna har jag sovit som en stock, tyvärr har jag även varit i koma när klockan har ringt. Sådär galet trött så man nästan inte kommer upp.

Nu ser jag fram imot helgen, med mycket luft, vila & motion. Det ser ut att bli sol i helgen, så minst en långpromenad kommer bli av. Kanske en tur till Norrtälje med en fika på "En liten smula" skulle kanske kunna passa. Älskar det fiket!!

www.enlitensmula.se


Halvfredag

Imorgon har vi halvdag på jobbet - funderade på att ta ledigt men jag gillar att få den där sköna fredagskänslan. Man känner sig liksom extra värd att njuta lite mer när man har jobbat. Men jag jobbar som sagt bara till halv ett och jag har bokat tid för manikyr i city direkt efter. Givetvis blir det småglutt i stan efter det!

Bilolycka

Oj, oj oj. Över en timme tog det mig att åka buss hem idag, köerna var enorma. Köerna berodde på en stor krock som ägt rum vid Barkarby.

Nu, byta om till bekvämare kläder och sen iväg till svärmor.

Hallå

Snart är det helg! Mysigt va?!


Gott grönt te

Det tog ett tag innan jag hittade ett grönt te som jag gillar. Tycker att de många av den gröan sorten smakar hö. Men både Friggs gröna te med Mild vanij och Hallon smakar gott.

Friggs gröna te med hallon innehåller 24 procent riktiga hallon, vilket ger en frisk och fräsch smak.Grönt te innehåller naturligt antioxidanter vilket skyddar kroppen mot hjärt- och kärlssjukdommar.

Grönt Te har en karaktäristisk smak och en vacker ljus färg. Det gröna, helt ojästa teet, har druckits i Asien i flera tusen år. I Friggs Grönt Te finns även en mild smak av vanilj.

Så skönt

Jag gillar verkligen känslan av att vara nytränad! Underbart att slå sig ner i soffan med en kopp te & kika på (förhoppningsvis) något bra på tv.


No PW

Näe, det blev ingen PW igår & inte idag på lunchen! För höga klackar, dessutom är det Sushilunch som gäller, eller rättare sagt Suchimi för min del.
 

Vitt gräs

Nästan lite vitnerkänsla imorse, kyligt & frosten var ett faktum! Längtar lite till Julen faktiskt - speciellt efter att få vara ledig!
Och efter tomten såklart...


Bröst

Klockan 8 är det dags för Rosa bandetgalan på tv3.

Hur många får bröstcancer i Sverige varje år?
År 2006 ställdes 7 059 diagnoser hos kvinnor och 36 diagnoser hos män. Antalet fall ökar med ca 1-2 procent varje år. Två av förklaringarna är att man idag upptäcker bröstcancer tidigare främst med hjälp av mammografi och att medellivslängden ökar. Alla kvinnor i Sverige rekommenderas mammografiundersökning mellan 40 - 75 år med 18-24 månaders mellanrum. Åldersintervallet kan variera i olika landsting.

I vilken ålder är bröstcancer vanligast?
De flesta kvinnor som får bröstcancer är äldre än 60 år. Färre än 5 procent är yngre än 40 år och drygt 80 procent är över 50 år.

Vad beror bröstcancer på?
Man vet idag inte exakt varför bröstcancer uppstår. Sannolikt uppkommer sjukdomen genom ett komplicerat samspel mellan en mängd olika faktorer som till exempel arvsanlag och hormonbalans. Vad man vet är att benägenhet att utveckla bröstcancer grundläggs tidigt i livet och har ett samband med hormonell påverkan på bröstkörtlarna.

Påverkar p-piller och hormonbehandling risken att få bröstcancer?
Studier har visat att risken för bröstcancer är lätt förhöjd för kvinnor som äter p-piller. Den ökade risken försvinner när kvinnan slutat ta p-piller. Även östrogenbehandling i samband med och efter klimakteriet innebär en viss ökad risk och den risken ökar med tiden som hormonbehandlingen pågår.

Vilket är det vanligaste symtomet?
Det vanligaste symtomet är en knöl i bröstet. De flesta knölar som uppkommer i bröstet är dock helt ofarliga men alla knölar som inte försvinner av sig själva på några veckor måste undersökas. Tvärtom vad många tror är inte smärta i bröstet ett typiskt symtom.

Oj vad sugen man är

Min plan på dagen när solen sken: När jag kommer hem ska jag gå ut och gå 1 timmens riktigt skön PW. Min plan nu - jag får ta den imorgon på lunchen. 

Fy vad tråkigt! 

Blek

Mitt skinn är så blekt, speciellt kroppen. Ansiktet är ju rätt lätt att justera & piffa med lite rouge osv, men det övriga skinnet, det är trist nu! Vågar man uppsöka en cancergrill? 

Fy fasen

...alltså för detta mörker. Hur ska man överleva? Och detta är verkligen bara lite försmak på vad som komma skall.


Årets glögg

Årets årgångsglögg från Blossa kommer i en härligt blå flaska. I år har glöggen fått smak utav blåbär & kryddnejlika - från och med den 30 november finns denna glögg att köpa på systembolaget. Men som tidigare år måste man vara snabb för att få tag på en flaska utav årets glögg, de brukar gå åt fort som bara den!


Min söta kusin!


Helgresumé

Lördagskvällen blev supertrevlig på stan, vi startade upp med några mysiga drinkar i baren innan vi åt en jättegod middag på Pontus. Efter den långa sittningen traskade vi upp till Roayal Vinking och avslutade med en drink i deras skybar. Lite sega var vi allt igår men efter att ha hämtat bilen till fots och en fika "Stinsen" piggnade man till.


& nu - en underbar vecka har man framför sig!


Hej!

Solen skiner och jag är laddad till tusen för ett friskispass som börjar klockan 10! Näää, där ljög jag allt - inte så laddad är jag som jag skulle önska. Men vad tusan, det är bara att bita ihop. 

Pinar i mig en dubbel espresso - det ska tydligen vara bra med koffein innan träning. 

Ostron & Champagne

Just nu, en riktigt champagne - levererad från just Champagne! Najs. Ostronen är från ICA...

Bra Victoria!

Blir så nöjd över mig själv när man tagit tag i surdegar på jobbet som man drar sig för att göra (i detta fall fakturera), sen när det är klart är det så skönt!

Nu dags för lunch! Sushi?

Sötnosar på fötterna

Dom här nyinköpta sötisarna har jag på mig idag - kanske lite tidigt med päls? Men det struntar jag i! Klacken är snyggare live än på bilden.

DS_239973_A.tifDS_239973_B.tif

Dags för vintertid, buuuu

Och så är det dags för vintertid igen då. 2008 inträder vintertid (eller normaltid som en del tidstalibaner gillar att säga) natten till söndag 2008-10-26. Då är det alltså dags att ställa tillbaka klockan en timme (till exempel från kl 03.00 till 02.00) vilket ger alla krogbesökare en timme extra att vara ute och parta på.

Så här lätt är det att komma ihog hur man ska tänka för att minnas hur man ska ställa klockan - fram eller bak alltså!Det bli vinter och det är dags att ställa tillbaka utemöblerna, ställa tillbaka grillen och ställa tillbaka klockan. Så enkelt är det.


Hej fredag!

Välkommen!

Nytränad

Det känns fantastiskt bra att säga hej till helgen som är påväg, såhär helt nytränad och avslappnad i soffan. På lördag ska vi på http://www.pontusfrithiof.com/bg/index.php och äta med goda vänner.

Kvällen igår

Mamaträffen var riktigt, riktigt trevlig. Värdinnan bjöd på smarrig mat & gott vin, självklart blev det en hel del skvaller...


Vilken morgon, man tackar!

Jag älskar min buss, det är så otroligt skönt att slå sig ner längst bak (där sitter jag alltid & blir förbannand om någon snott min plats) och lyssna på radio eller bara sitta och tänka.

I LOVE 546:an


Mamakit

♥ Ljus, 2 st bruna & 1 rosa

♥ Hårinpackning

♥ Facemask

♥ "Silkeslen" duschcreme

♥ Nagellack


Jag tror att hon kommer uppskatta den blivande påsen med lite smått & gott i.


Strålande

Friskt idag därute, blå himmel & höst! Uppiggande. Hösten är fin, det är den. Ska traska iväg på lunchen idag och köpa någon liten present till värdinnan för vår mamaträff som vi ska ha ikväll. Undra bara vad man ska köpa:

Ett kit med:
♥ Blandade ljus
♥ Mysig tidning
♥ Smarrigt te

eller
 

Ett kit med:

♥ Lotion
♥ Duschcreme
♥ Nagelack
♥ Mysiga sockar
  

Datordatordator

Ibland blir jag så trött på att sitta framför datorn - 8 timmar på jobbet & sen nästan direkt upp med Laptopen när man kommer hem. Ganska skönt att låta ögonen vila på TVn istället för på datorskärmen (haha).

Det är dags nu

Att ta helg alltså! Nu packar jag ihop och går - jag är sist i mitt kontorslandskap & klockan är bara 16.05...

Kallt om näsan

Friska vindar där ute. Kom in efter lunch och har laddat med både kaffe & te - som en lite fikabuffé på mitt skrivbord nu. Grymt på jobbet nu, alla är lite sådär fredagsavslappnade & najsiga.

Skulle jag någon gång minska i arbetstid & välja bort en arbetsdag i veckan så skulle jag definitivt inte välja bort fredagar. Dock måndag. Utan problem.

Hej fredag!

Välkommen! ♥

Utvecklingssamtal

Kom just till jobbet & halva dagen har gått! Vad skönt! Ett inspirerande utvecklingssamtal har vi haft på Linus skola, vilken skillnad det är från när man själv gick. Positiv alltså! Vilken engagemang från lärare och oss föräldrar.

Buuu för vädret!


Halvvägs

Mot vad? Mot helgen så klart! Jag ska gå på kattutställning och försöka få provnosa på en Cornish Rex, en katt med lockig päls. Denna ras kan vara lämpad för allergiker, så kanske det bli tillökning i familjen.

Jag har vunnit

En klocka. En oragne Tritoni, kanske inte favoritfärgen men det är allt kul att vinna!
www.tritoni.se

Gött

Riktigt gött väder därute, vilken tur att man sitter här inne och får titta ut på den fina höstsolen! :-(

Det blev en lååång promenad på lunchen iaf!

Helgresumé

Oj, vad fort det gick! Helgen alltså.

Lördagen var urtrevlig på Stockholmsmässan (villa & hem), fick en del inspiration! Efter mässan var vi förbi mamma & Leffe på en fika (med tårta till Jannes förtjusning).

Igår, gud vilket härligt väder. Vi höststädade i området plus att jag fick njuta av Olivia en stund. Många pussar, snusande & kramande blev det.

Höstmys

Nu är det mysigt. Jag erkänner - mörkret faller på & jag förbereder mysmiddag och tänder ljus. Kram på dig fredag!

Emma, Mias dotter

Nja, den boken var inget vidare måste jag säga, funderar just på vad nästa bokprojekt ska bli.

God morgon!

Hemma fortfarande, snooza lite väl länge idag. Seanste tiden har jag varit på plats på jobbet vid den här tiden - men inte idag.

Sooolen skiner är nu, men termometern visar dock bara 3 plus. Brrrrr.

Koma

Oj, oj. Vilken tröttattack jag fick - sitter med fakturor och vid den här tiden på dagen är det lätta att få ett akut koffeinbehov. Måste svänga förbi maskien och ta lite illasmakande kaffe.


Morgonrock

Jag var så glad över min fina morgonrock jag köpt på H&M, längden var perfekt & luvan var lagom stor. Men den luddar. Den har luddat ner hela badrummet, trots 3 tvättar. Det kommer alltså sluta med en reklamation.

Den från H&M var lik denna, men till ett överkomligare pris...




Kudde

Kuddar som skulle passa väldigt bra i soffan nu till de nya tapererna!




Mio 290 kr st.

God morgon!

Vi ser fram i mot en krisping, fräsch vecka med allt vad det innebär! Må solen lysa.

Happy kanelbullens dag!


Underbara lördag

Tack för att jag bor i Stockholm! Hur vacker kan en stad vara, tidigt denna morgon var jag och Janne uppe vid Fåfängan och tittad när stockholm vaknade, startade sedan dagen i Hammaby sjöstad med en frukost. Sen var det dags att möta Mami på söder för att ta färgan till Djurgården. Vi promenerade till Rosendals trädgård och kikade runt på allt det fina. Tog en kaffe. & pratade. & mös.

Sen gick vi till stan längs med Strandvägen, vek av till Stureplan & småglutta i affärer. Köpte min lilla brevlåda på Bruka design och rudnade av dagen med ett glas vitt på Royal viking hotell.

Vilken dag. Helt underbar!

Kram I ♥ Y Mami!

Facepack

God morgon! Uppe med tuppen som till synes. Målaren kommer klockan 9, så man vill ju inte stå i morgonrock då precis. Jag ska ju träffa Mami ganska tidigt i stan så det spelar inger roll, dessutom hinner man med lite extra - har just lagt en asiktsmask.

Vädret är helt FAB! Hoppas det håller i sig.

Fredag kväll

Åååå, mysiga fredag, jag älskar dig!
 
Total avkoppling infinner sig i min kropp, med hela helgen framför mig. Jag ser fram i mot mycket sol, frisk luft och mysigt umgänge. 

Att få nyrenoverat i vardagsrummet är ju inte helt fel dessutom...

Mera, mera rosa

Många mysiga "vill-ha" produkter finns i Rosa bandet kampanjen. Titta bara på den här karamellen - den skulle inte jag tacka nej till!

www.rosabandet.se


Rosendal med Mami

Hoppas, hoppas vädret håller sig såhär vackert tills imorgon (minst). Jag och Mami ska till Rosendals trädgård, det skas bli otroligt mysigt!


www.rosendalstradgard.se


Hurra för Olivia

Grattis Olivia 1 år 081003.

Kramar från Faster ♥

Men skrev jag inte det...

...alldeles nyss? Välkommen fredag alltså - det går undan nu. En vecka har redan passerat.

Trevlig TV

"Fredag hela veckan" & "Stjärnor på is" är några av helgens program som jag ser jag fram i mot! Skönt med lite kravlös TV. 

Här är alla paren Foto: TV4

Ut med vardagsrummet - igen

Ikväll ska vi tömma vardagsrummet, lite jobigt men mycket kul. Ska bli roligt att få nya färger men lite jobbigt att ha det rörigt i helgen hemma. Myskvällarna får tillbringas i "datarummet". Måste homestaga lite där ikväll så det blir myyysigt.


Rosa i oktober



Visa ditt stöd för kampen mot bröstcancer och bär det rosa bandet under oktober. Årets rosa band har formgivits av Ingegerd Råman, en av Sveriges mest meriterade glas- och keramikformgivare. På bandet står olika ord som Ingegerd Råman hoppas leder till att människor börjar prata med varandra.


Krax

Imorse vakande jag 04.47 och hostade som bara den, tassade ner och drack lite vatten men det det hjälpte inget vidare. Måste googla på självhjälp vid rethosta - det måste finnas några fiffiga huskurer!

 

Jag ♥ buss

Det är helt sjukt - jag gillar verkligen att åka kommunalt till & från jobbet nu. Jag har min buss som går från dörr till dörr på dryga halvtimmen (beroende på vilken tid man åker), men det är så soft att bara sitta och tänka, lyssna på radio eller läsa en bok.

En skön ny vana.


Rusk

Men fy vilket regnrusk det bjöds på idag. Var helt dygnsur efter en nypa luft på lunchen, man blev lite bortskämd med det vackra behagliga höstvädret som varade ett par dagar.

RSS 2.0