City

Åkte in till stan efter jobbet för att göra några mindre inköp så som ansiktskräm & primer. Lämnade även tillbaka ett par jeans som jag fyndat på rean. 

Mötte sen upp älsklingen på Biblioteksgatan där vi köpte en massa kaffe till Jannes Espressomaskin han fick i julklapp av mig. Så ikväll blir det några smarriga kaffe efter middagen. På menyn har vi krabba och efterlängtad Stiltonost.  

Lat

Nu är jag riktigt lat. Bara jag & en medarbetare till här i vårt kontorslandsskap, jag har fått massor gjort de tidigare dagarna när jag jobbat & mina kollegor varit lediga. Det går undan när man är ostörd. Men nu är jag ganska omotiverad och funderar på att ta ledigt fredag & måndag. Måndag är ju bara halvdag så det är väl bara att passa på?!

Fast när et är halvdag är det ju inte så jobbigt att jobba, får se hur jag gör...

Funny games

Såg den här filmen igår - mycket sevärd! Så där lagom läskig, gömde mig bakom kudden några gånger...



Filmen är en psykedelisk thriller om två pojkar Paul och Peter klippt och skurna från en GANT- katalog, som våldgästar en familj. De börjar inledningsvis att låna ägg men blir sedan kvar, och vill döda hela familjen.

Filmen är oroväckande och irriterande för killarna är otroligt vältaliga och artiga under den brutala misshandeln. Det är väl just denna balans mellan brutalitet och väluppfostran som skapar en psykiskt bitande känsla inom en när man ser filmen. Pojkarna, helt klädda i oskuldsfullt vitt, klippt och skurna från ett seglingsläger i The Hamptons, och med handskar blir ironiskt nog förvandlade till monster. Det blir allt mer blodigt och mer psykiskt irriterande då de vill att familjen skall leka lekar med dem, för att kunna få leva ytterligare lite till.

Topp till tå

Världens bästa julklapp fick jag av min älsknling:

Topp till tå

En helrenovering av kroppen från topp till tå som innehåller Axelsons klassiska ansiktsbehandling, klassisk massage och medicinsk fotvård.

Behanlingstid 2 h 30 min och tid att avsätta 2 h 50 min.
www.axelssonspa.se

Längtar!



Glad i huset

Lite då och då pratar jag & Janne om att flytta till lägenhet (stan). Men efter en natt i lägenhet, när vi sov över hos mina föräldrar) så känner jag verkligen att det får vänta. Det är en enorm frihetskänsla att kunna låta & göra i princip vad man vill utan att behöva ta hänsyn till grannar vägg i vägg. Nu syftar jag på deras konstiga granne som bor under "syrummet", fy fabian för sådana grannar...han höll mig vaken många timmar natten till juldagen.


Låt den rätte komma in...

Mycket, mycket bra film. Rekommenderas varmt av mig!

http://www.latdenrattekommain.se/

Underbart

Mycket skönt att vara klar med ALLA klappar, jag blev det igår. Så idag blir det bara total avkoppling efter jobbet. Förutom lite städning, klä gran, fixa skinka & koka knäck.


Aktivitet svart

Nu ska vi på julaktivtet med jobbet. På http://www.svartkrogen.se/ ska man äta middag i total mörker. Ska bli spännande.  

Mamma

Saknar dig mamma. Nu är det ju så att du kommer tillbaka snart men än då. Bara att veta att du är såååå långt bort känns. Njut & mys för snarrt är det slut på sol, sand & hav...

Kram 

Recept

HALSTRADE PILGRIMSMUSSLOR MED GRÖN SPARRIS & REDUCERAD BALSAMICO
6 pers

Ingredienser:
 

18 st pilgrimsmusslor
12 st gröna sparrisar
75 g bacon, finskuret
1.5 st schalottenlök, finskuren
1.5 klyfta vitlök, riven
3 msk strimlad persilja
smör
1.5 dl balsamicovinäger


Gör så här:

  • Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 3 minuter. Ta upp och lägg i iskallt vatten.
  • Skala och finhacka schalottenlöken och fräs den tillsammans med bacon och vitlök i lite smör.
  • Lägg i sparrisen och vänd runt. Tillsätt persilja. Smaka av med salt och peppar.
  • Halstra musslorna i en het panna med olja i cirka 1/2 minut på varje sida.
  • Häll balsamvinägern i en kastrull och reducera den, det vill säga koka ner den till hälften. Det tar cirka 6-10 minuter.
  • Servera musslorna tillsammans med sparrisen och balsamicosåsen och njut.

Yasuragi

Gårdagen tillbingades på sköna Hasseluden, bastu, bad & massor av relax! Älskar detta ställe!

http://www.hasseludden.com


Fasters älskling

Kommer snart. Ska bli så mysigt att få rå om Olivia, hon ska vara hos oss fram till klockan 2 i eftermiddag. Jag har begärt bilbarnstol & vagn så vi kan åka iväg och leka mamma pappa småbarnsfamilj. Kankse stäter man på ett Luciatåg någon stans.

Nämen

Där ser man, har en hel vecka bara flugit iväg sådär?! Känns bra, fint & härligt - för jag är en sådan där som älskar fredagar.

Röd fredag

Njuter av ett glas rött nu i väntan på att fredagsmiddagen ska bli klar. Ett riktigt gott vin som Janne fick när han fyllde 40 av min kära moster Eva. Rött från USA (förståss). Ravenswood: http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=26001&Butik=0&SokStrangar=

Flagga  Ravenswood Vintner's Blend Zinfandel (nr 26001)
  
LandUSA
  
DistriktKalifornien
  
Alkoholhalt13,5 %
  
FärgRödblå färg.
  
DoftFruktig, något kryddig doft med inslag av fat, slånbär, björnbär, vanilj och lakrits.
  
SmakFruktig, aningen syltig smak med inslag av fat, björnbär, körsbär, vanilj och torkade örter.
  
AnvändningServeras vid 16-18°C till rätter av gris- eller lammkött.

"Snart" säger vi hej till Thailand

20 februari lyfterflyget direkt med Thai till BKK. Mycket, mycket trevligt.


Njuta hemma

Häligt att få vara hemma ett par timmar i dagsljus, jag passar på då vi ska på konferens lunch till lunch. Konferensstället www.tammsvik.se ligger åt mitt håll så det känns onödigt att ta sig till konoret och sen åka tillbaka.

Men snart är det dags att bege sig.

Grundkurs i inbakning

Att göra en inbakad fläta kan vara trixigt första gångerna. Men ha lite tålamod - när du väl fått in tekniken är det inte så svårt. Flätan ska vara centrerad, och du ska plocka lika mycket hår från varje sida.

1. Starta längst fram på huvudet. Dela upp en liten del av håret i tre delar.
2. Börja som en vanlig fläta. Höger hårslinga över den mittersta, men under den vänstra. Vänster slinga över den mellersta, men under den högra.
3. Fortsätt sedan att varva höger och vänster, men plocka in lite mer hår i flätan vid varje överslag.
4. När det inte längre finns något mer hår att plocka med, gör du en helt vanlig fläta hela vägen ut till topparna.
5. Avsluta genom att fästa flätan med en gummisnodd.

Måste träna på detta - jag gillar verkligen inbakade fläta men kan inte...


Hojhoj

Nu går det undan må jag säga. Jag hänger inte meeeeed. Jag längtar till julen och hoppas på att det kommer att vräka ner en massa vit gnistrande snö snart. Gillar inte regn i december...

RSS 2.0