Kropp & knopp

Yes - jag har hittat min frisör. Therese heter hon och jobbar på ovannämnd salong i Sundbyberg. Bra priser, lättillgängligt läge, väldigt trevlig tjej och framför allt väldigt duktig på att slinga & klippta mitt hopplösa hår!

Jag gillar skarpt när en serviceperson kan konsten att känna av "läget" när man vill prata och inte t ex. Jag kände mig ganska pratig - och vi delade många åsikter/värderingar så vi diskuterade en hel del periodvis. När jag skriver periodvis menar jag att jag ville vara lite tyst ibland. Därför att jag hade en hel hög med rykande, varma, snaskiga skvallerplaskor i knät ... 

Therese - jag kommer tillbaka!!

Underbar och älskad

Efter jobbet idag träffade jag Therese på stan. Vi var och kikade på "Underbar och älskad av alla", filmen var absolut godkännd - lättsam, underhållande & den fick mig på bra humör.

Imorgon måste jag kontakta någon frissa!Kalla fötter

Hoppsan, 11 grader visar temometern på just nu. Inte undra på att jag fryser om fötterna - strumpor kommer inte på tal ännu för min del. Så då får man stå sitt kast.

Den friska luften känns fräsch, skönt att fylla lungorna med frisk höstluft men tyvärr kom det lite för tidigt. Okej i början av oktober, men jag hade hoppats på en varm septembermånad. Men icke då (men det kanske kommer).

Vid ett litet tjänsteärende idag tog jag tillfället i akt och smet förbi Solna C, genast hittade jag en liten svart trevlig blus/top som ville hänga med hem. Tänk att ett litet plagg kan pigga upp så pass. Annars var jag mycket osugen på att handla något. Trist mellanläge nu alltså. Men en sak är säkert - mycket grå plagg i höst/vinter.

Måste till frissan också, värsta utväxten, känner mig som en grå liten mus. Funderar på www.harganget.com, kanske de kan hjälpa ett sådant hopplöst fall som mig?

Ska man ut och gå en sväng eller ej? Brrr, det lockar inte direkt ... Kanske ska satsa på Boxpasset på jobbet imorgon stället?

Dyrt, Asko, hemma

Ibland blir man så galet glad! Jag startade min dag med att åka ut till Ekerö möbler, de börajde sin rea förra veckan, så jag - full av förhoppning med att äntligen hitta mina nya utemöbler där till värsta kappriset. Men vad är det för prislappar mina möbler är  märkta med? Hmmm, ok jag har just fått lön men enligt dessa priser är jag tvungen att gå in i en väldigt allvarlig löneförhandling på måndag ... Jaja. Det var bara att åka därifrån med svansen mellan benen.

Jag bar efter detta iväg till Plantagen, Mio, Rusta (haha). Men näe, inga möbler kvar alls. Asko var jag på härom veckan & där var det helt slut då. Men helt galet konstigt så tog jag mig en liten sväng in där - och vad är det som står där och bara väntar på mig? Jo, en helt underbar teakgrupp bestående av 6 stolar & ett najsigt bord. Till vilket pris? Jo du, hela 70 % rea!! 14600 kostade det ordinarie pris. Snacka om kap. Lyckliga jag.


Hallå, rea 53500 kr.


Mina möbler på Asko.


Mina möbler hemma.

L som i lördag

Ojsan vad fredagskvällen gick snabbt. Kanske inte så konstigt när man slog igen de blå redan vid 22. Helt slut efter veckan som varit.

Najsigt med lördag, jag vill fixa fint på vår nya uteplats. Måste kolla om man kan hitta några snygga utemöbler. Men jag misstänker att det är ganska så utplockat.

Hur var det med lördagsvädret nu då, hade det inte lovat 24 gradet och sol? Så ser det inte ut här i alla fall ...

Spa

Här finns en toppenguide till spabehandlingar som utförs av elever. Själv har jag bara varit på Gildaskolans elevbehandligar, men det finns ju flera alternativ i Stockholm. Måste testas!
 
Spaguide (elevbehandlingar)

KROPPSBEHANDLINGAR   ÖVRIGA BEHANDLINGAR

7k, cu, ic - har du koll?

Vanliga förkortningar, vad betyder de egentligen?
 
CU Vi ses! (See You)
CUL8R Vi ses senare (See You Later)
CYA Vi ses (See You)
IC Jag förstår (I See)
ILU Jag älskar dig (I Love You)
U Du (You)
U2 Du också (You Too)
U4E Din för evigt (Yours For Ever)
WTF Vad i helvete (What The F...)
7K Sjuk

Pim 6

Idag fyller Pim 6 månader. Många grattiskramar till dig från oss!


Nitlottens drottning

Det är jag det. Jag är just nu inne i en trisslottsperiod, köper tiss så fort jag kommer åt (nästan iaf). Idag kammade jag hem det största vinsten på länge, dvs 50 kr. Janne fick genast byta ut dem till 2 nya vid ett tvättabilenbesök. Jomen visst, självklart böt han ut dem till 2 värdelösa.

Skitlotter. Jag tror inte ett skvatt på att det plötsligt händer ...

bryn & frans

Jag gör ett försök med att pigga upp mig lite med att färga fransar och bryn, passar även på att köra en lite facepeeling. Men det jag drömmer om just nu är att få en hel dag på spa, full med behandlingar. Hur skönt skulle det inte vara med helkroppsmassage, ansiktsbehandling, fixa fötter, vaxa ben plus lite bubbelpool. 1 (eller 2) glas vitt vin skulle förståss vara pricken över i:et.

Down

Näe, allt känns så trist. Det börjar bli kallt, mörkt och instängt. Det känns inte rolig just nu måste jag säga. Fy.

Kanske Nyberg & Törnblom kan vara något som kan få mig på bättre humör/tankar, 3:e september börjar nedanstående program.

I höst startar Nyberg & Törnblom, en talkshow om livets små och stora frågor. Programledare är Renée Nyberg, och vid sin sida har hon en av Sveriges främsta vägledare inom personlig utveckling - Mia Törnblom. 

Har du problem i din vardag? Nu har du chansen att bli vägledd av Mia Törnblom och få hjälp till personlig utveckling. I programmet får du hjälp att stärka din självkänsla, och får råd om hur du ska tackla vardags-problem. Inga frågor eller känslor är för små eller för stora?Fynda

Idag ska vi ut till famljen på Värmdö och fika, ska bli kul att ses, kan tänka mig att Pim har växt så det knakar. Skulle  vara kul att svänga förbi Gustavsberg och kolla om man kan göra några porslinsfynd.

www.gustavsbergsporslinsfabrik.se


Porslinsfakta:
Benporslin: tätbränt, vit, genomskinlig
Fältspatporslin: tätbränd, vit till blåvit, genomskinlig
Vitroporslin: tätbränd, vit till gråvit, ogenomskinlig - genomskinlig
Stengods: porös - tätbränd, ljusgrå till mörkgrå, ogenomskinlig
Flintgods: porös - tätbränd, vit - kan även vara färgad, ogenomskinlig
Lergods: porös, röd eller gul till gulvit, ogenomskinlig  

Höst? Nej tack!

Är hösten här nu? Känner igen den där friska lite kyliga luften, visst är det lite höstkänsla? Jag tycker lite synd om oss skandinavier måste jag säga. Man laddar & längtar så myckert efter våren och sommaren - vips så är det liksom över. Det handlar om ett par veckor bara, då ska man hinna med allt det där man vill göra. 

Det gäller att ta vara på alla tillfällen som bjuds nu. Vi missar inte en enda grillduglig helgkväll. På tal om grill, jag sitter inne och bloggar, potatisen kokar på sipsen - allt är förberätt och klart. J står ute med en kall öl (i kylan) och kockar för fullt vid grillen. Och jag som sagt, jag sitter här med med lite salta pinnar, ett litet ljus och en en öl... 

Senare ska vi se filmen "se uppp för dårarna" - vi valde en lättsammare kategori idag med tanke på att jag har en tendens att somna in sådär efter 20 minuter vid dvdtittande.  

Underbara lördag.  ♥

Nattens hetta

Men jesus vad segt det var att gå upp imorse. Hade väldigt svårt att sova, vi hade så otrolit varmt i sovrummet - över 25 grader. Jag klagar inte på värmen (bara kommenterar lite) det får gärna vara hur varmt som hällst men inte nar jag ska sova. En idé är kanske att ta bort våra dunisar?


Snabbis på lunchen

Värsta regnskuren, det bokstavligen öser ner just nu utanför fönstret. Hmm, kanske en bio ikväll om regnet fortsätter? Men attans inte en enda film lockar. Inte en enda.

Liten snabbloggning på lunchen får man väl unna sig (tomt bakom ryggen just nu :-).


Tyst i hallen sa jag

Men gud alltså. Varför kan dom inte lyssna på mig någon gång. Tyyyssst. Näe, nu går jag och sticker ner foten i dom. Mina joggingskor står där ute och tjatar på att vi ska sticka till spåret.

Måste kila nu.


Jag kan SE min son

Mysiga (ironi) måndag är över. Jag infann mig på jobbet klockan (drygt) 7, vilket var väldigt skönt. Nice att ha någon timme för sig själv innan allt drar igång tycker jag. Dessutom var det inte helt fel att lämna skrivbordet sådär vid 15-tidnen vill jag lova. Svängde av vid ett centrum för att se om det var några plagg som ville hänga med hem, men det var det inte ... Dom hängde där och såg så trista ut & då får det minsann vara. Jag är inte den som krusar.

Sen var det dags för Linus att hälsa på hos frissan vilket resultrade i att jag kan se hur min son ser ut. Ansiktet kom liksom fram :-). Men jag måste erkänna att det knöt sig lite i min mage när lockarna föll ner på golve, vilket jag självklart inte informerar min son om ... 

30 - rena rama ungdomen

Jaha, då har lillebror fyllt 30 då. Kom just hem från en trevlig grillmiddag i kvällssolen hos födelsedagsbarnet. Grillad lax - mycket gott.

Snart blir dom 3 där hemma, jag gissar på att det blir en kille. Helt bombis!

Buuu för att jobba imorgon. Vill inte! Måste läsa här och få tips.

Twins

Lördagen tillbringade vi på J:s brors landställe i Enköping, där även våra gudbarn med resterande familj har sitt landställe. Supermysigt att vara en hel dag med tvillingarna, en härlig känsla när Willma och Tyra kommer till ens famn utan mutor och övertalning. Dessutom är Linnea den mest underhållande 5-åring jag stött på! Vi badade i poolen (bada och bada kanske var lite att ta i men plaska), hoppade studsmatta och avslutade med en smarrig grillmiddag.

Timmarna går och ledigheten lider mot sitt slut. SMHI laddar med underbart väder nästa vecka och jag blir väldigt anvundsjuk på alla som har  semester kvar. Men ha det så skönt & njut du som är ledig.

Jag ska satsa på att vara på jobbet 7, då kan jag gå 15. Men det är lätt att säga så här i vaket tillstånd, när klockan ringer känns det ofta mer värt att få snooza så länge som det bara går ...

48 timmar på Finnhamn

De 2 dygnen på Finnhamn blev lyckade - vi bodde spartanskt men det var inga problem! Linus och Oskar roade sig med fiske och båtroende, vi grillade korv och hade det avkopplande. Krogen på ön var också mysig perfekt att avrunda dagen med en kall öl och se på alla förbipasserande båtar. 


RSS 2.0