Hej STHLM:s skärgård!

Ja! Solen kommer visa sig i veckan lovar dom (får se om det blir så). Vi tar med Linus (så klart) + hans kompis Oskar plus lite annat pick & pack till Finnhamn. Vi kommer bo på vandrarhemmet "Sommargården" i 2 dygn. Hoppas det blir mysigt! 


Cocktailfeber

Jag har fått lite noja på drinkar, kollar och letar efter recept och hitta massor av roliga. Men det blr väldigt sällan av att vi blandar till några. Barskåpet är fullt (för trångt där inne nu) så man kanske skulle ordna en liten drinkfest efter sommaren ...

Här hittar man trevliga recept www.cocktailguiden.com


Drinkrecept: Piña ColadaDrinkrecept: Malibu BeachDrinkrecept: Cocos CreamDrinkrecept: BMWDrinkrecept: Chi Chi


Kom & köp

På söndag ska vi packa iväg oss på driveinloppis - en galet bra idé tycker jag. Man packar det man vill bli av med i sin bagaelucka och beger sig till Siggesta gård (Värmdö) man betalar 150 kr och då få man stå fram till 15.00. Kanonbra koncept tycker jag.

4027299787_1167900296.jpg

Halva har gått - yes

Just som jag misstänkte - fullt upp på jobbet. Här snackar vi högar på skrivbordet, hoppas på att röja så mycket det bara går innan det är dags för nästa semesterperiod (v. 31). Veckan har iof gått väldigt fort vilket är skönt då jag känner att jag inte semestrat klart för i år. Vad man ska hitta på återstår att se - det hänger på vädret så att säga. Vid fint fäder kan förslagslistan göras lång:

- Öland
- Smögen
- Halmstad
- Österlen

Men ska det vara på det här viset kan man lika gärna sitta hemma (eller på jobbet) & frysa.

Har även börjat glutta på flygstolar till BKK i februari - nackdelen är att de ska ha betalt för stolarna per omgående - känns sådär mitt i sommarsemestern.


Läskande i kvällssolen

Sangria 4-6 drinkar

1 apelsin, nektarin eller/& jordgubbar
1 citron
1/2 dl socker    (1dl sockerlag)
1 flaska rödvin (75cl)
1/2 dl konjak  
1 flaska Sockerdricka 33cl


Skölj frukten skiva den tunt blanda alla ingredienser, låt det gärna safta ihop några timmar.
Tillsätt sockerdrickan.


Bring her home

På Mallorca såg vi flera "Missinglappar" uppsatta efter Madeleine. Jag måste erkänna att jag var dåligt insatt i hennes försvinannde, men har nu läst på lite. Man blir väldigt illa berörd.www.missingmadeleine.com

Borta bra borta bäst

Då  var man hemma igen då. Åter till vardagen igen. Nja, okej då, lite trevligt är det att vara hemma igen. Men det är lååångt i från att det är skönt att  vara åter. Det vill jag lova. 

Huset är fullt av tvätt efter resan plus att vi har massor av saker att fixa här hemma (både roliga & mindre roliga aktiviteter). Sen jobbar man 1 vecka till och så får man vara ledig igen. Jag tror att jag har massor att göra på jobbet nästa vecka. Phu ...

En minidagbok av Mallorcaresan ska jag försöka hinna skriva ner & vem vet, en och annan bild också. 

RSS 2.0