Dim sum
Ingredienser till ca 40 st:
4 cm ingefära
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 kinesisk vårlök
1 msk ljus kinesisk soya
1 msk kinesiskt risvin eller saké
1 msk sesamolja
1 msk koriander (färsk hackad)
1/2 tsk salt
230 g räkor
1 paket wontondegplattor (ca 40 st)
Gör så här:
- Skala och finhacka ingefära och vitlök
- Kärna ur och finhacka chilin
- Finhacka vårlöken
- Blanda samman alla ingredienser
- Ha en liten skål med vatten tillhands när du gör wontonknytena
- Lägg upp några wontonplattor på en ren och torr yta
- Placera en tesked fyllning mitt på varje wontonplatta
- Doppa ett finger i vattnet och stryk på wontonplattans fyra kanter
- Vik wontonen till en triangel och tryck ihop
- Placera knytena i ångkokaren, ånga i ca 10 minuter
Doppa i:
MAN DU-SÅS:
4 msk japansk soja
2 tsk sesamsoja
2 msk ättiksprit
4 msk ljus sirap
2 tsk kajennpeppar
1 tsk rostade sesamfrön
eller:
3 delar ljus kinesisk soya
1 del vit risvinäger