Som Tam

Som Tam, Grön papayasallad.
 
Den här salladen ska göras strax innan man äter, annars förlorar papayan krispigheten.


INGREDIENSER

(4 portioner)
2 piri-piri chilifrukter
2 msk jordnötter
1 msk torkade räkor, blötlagda i hett vatten 5 minuter och silade
5 vitlöksklyftor
300 g omogen papaya, skalad, urkärnad och strimlad
50 g långa gröna bönor eller gröna bönor, 1 cm långa bitar
2-3 tomater, i fyra delar
3 msk lime, pressad saft
1 msk palmsocker, hackat eller råsocker
1 msk fisksås
2 dl böngroddar
gurka, skalad och skivad


1. Mixa eller mortla samman chili, jordnötter, torkade räkor, vitlök. Det ska inte bli en slät massa, utan lite bitig blandning.
2. Blanda kryddblandningen med papaya, bönor och tomater. Tillsätt limesaft, socker och fisksås. Servera med böngroddar, thaibasilika och gurkskivor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0