Två mulliga
... viner som passar utmärkt till sommarens grillrätter!
Apulien tillhör de senaste årens stora överraskningar i vinvärlden. Området, som utgör klacken på den italienska stöveln, har i över tvåtusen år producerat enklare viner för lokal konsumtion, men nu kommer plötsligt många av de mest prisvärda vinerna därifrån.
Detta har sagts om Salice Salentino:
"Ytterst pålitligt vin om man gillar krydda, kraft och mognad" skriver Gunilla Hultgren Karell i Expressen och ger det fem getingar. Ingen lättviktare med andra ord, utan ett vin som trivs med gräddig pasta, kyckling.
Ett gott ord från Bengt-Göran Kronstam i DN: "Detta lite rustika, mulliga rödvin från Syditalien sitter som en midsommarkrans till fläskfilén med potatissallad och rucola".
Om Cappello di Prete skriver Anders Röttorp i DI: "Det bästa på Systembolaget" och ger Cappello di Prete 4,7 av 5 i betyg!
