Recept
HALSTRADE PILGRIMSMUSSLOR MED GRÖN SPARRIS & REDUCERAD BALSAMICO
6 pers
Ingredienser:
6 pers
Ingredienser:
18 st pilgrimsmusslor
12 st gröna sparrisar
75 g bacon, finskuret
1.5 st schalottenlök, finskuren
1.5 klyfta vitlök, riven
3 msk strimlad persilja
smör
1.5 dl balsamicovinäger
Gör så här:
- Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 3 minuter. Ta upp och lägg i iskallt vatten.
- Skala och finhacka schalottenlöken och fräs den tillsammans med bacon och vitlök i lite smör.
- Lägg i sparrisen och vänd runt. Tillsätt persilja. Smaka av med salt och peppar.
- Halstra musslorna i en het panna med olja i cirka 1/2 minut på varje sida.
- Häll balsamvinägern i en kastrull och reducera den, det vill säga koka ner den till hälften. Det tar cirka 6-10 minuter.
- Servera musslorna tillsammans med sparrisen och balsamicosåsen och njut.
Kommentarer
Trackback