Nu lunchbreak

Dags att gå på lunch, äter en snabbis inne och går sen ut på en härligt sväng i höstsolen. Det ser riktigt skönt ut!

Hej & hå

Onsdag redan! Härligt! Med en trööög start på veckan är jag väldigt glad över att halva passerat. Avrundningen på måndagen avslutades väldigt mysigt, då var det nämligen gos med sötaste Oliva hela kvällen. Busig, sprallig och en mycket pratglad liten tjej. Snart 2 år och allt!

Oliva frågade flera gånger "Var är Janne?, Var är Linus?, "Linus åker moppe?". Och - "Faster rita Linus moppe". Självklart så ritade faster Linus moppe, då pekar hon på det jag ritat och frågar "vad är det?" och tittar på mig undrande...



Olivia ca 1 år sedan.

 

 


Nä fy

Trist måndag, det var verkligen inte kul att stiga upp imose!

Bögs gård...

Knasigt namn...

Jag och J tog ett mysigt stros vid Bögs gård i Sollentuna idag. Mata lite hästar, kolla in några grisar, får & andra djur. Sen tog vi en kaffe med gammalt termosflag i - på ett röstrumpefik som fanns där. Blä..

S som i söndag

Uppe med tuppen idag, stack ut på en riktigt lång och skön PW, en komma en mil traskade jag idag. Det var inte riktigt planerat att gå så pass långt med det var fantastiskt skönt. Både för kropp och själ.

Sista grillen?

13 grader ute nu - men det blir grilligrill ikväll. Vi trotsar (läs Janne) "kylan" och kör på därute. Brrrr...

Vällingby

Efter lite gluttande i Vällingbys butiker satt vi oss på ett fik i solen och tog en lååång fika. Lyxigt att få njuta av en varm sol i mitten av september!


Kickstart

Imorse gick jag upp rätt tidigt, drog igång dagen med att putsa sovrumsfönstret då en fågel lagt en brakare mitt på rutan...

Sen bar det iväg på en regäl powerwalk - med 9.6 km blev det. Så skönt!

Kaprisäpple...

..är lite av en favvo - sådär lite "äckelgott", precis som oliver. Trevligt till fördrinken!

Annika Lantz

Babblar, flamsar och verkar helt hysterisk i sitt program Lantz i p4 som jag lyssnar på vid skrivbordet just nu. Måste nästan byta kanal. Vad är det med kvinnan?


God morgon!

Efter en skön natts sömn, en skön busstur & en stor kopp kaffe känner jag mig redo att ta tag i veckans sisa arbetsdag. Det känns lätt att ta tag i små surdegar som ligger här på mitt skrivbord. Det känns lätt för att det är fredag. Jag älsar fredagar.


Vitt

Vitt Parga:




Vitt hemma:



Vitt Söder:


Puss

Puss Liseberg:



Puss Barkarby:



Puss Arlanda:


Mitt i

Jippi, halva veckan har passerat och imorgon är det redan torsdsag. Sitter och fryser lite på jobbet, dags för en stor kopp te tror jag.

Snart är det nog dags att inviga skorna som går åt det lite mer höstigare hållet. Längtar lite...


Aldrig nöjd

Har sovit som en stock de senaste 2 nätterna, sådär galet tungt. Konstigt att man kan känna sig helt slut när man sovit extra bra?

Snart över

Yes, snart är måndagens arbetsdag över. Sen hen & ladda - för ikväll är det favvopasset på Friskis som gäller.

Slut

Och så var helgen över. Borta. Slut. Så fort det går, och man hinner knappt blinka så är det fredag igen :).

Söndagen innehöll blandad kompott, en sväng till IKEA, fika & promenad vid Ulriksdals slott och så rundade av kvällen med att äta en riktigt mustig och smarrig höstgryta. Mums. 


Jag fick va med...

...på Jannes presenter. Det gäller att lägga upp det på rätt sätt när man ger bort presenter...Igår fick han 3 kuvert som steg för steg förklarade presenten. 1:a presenten bestod av en frukost på www.xoko.se (årets cafe 2008), värsta myselipysstället. Sen gick vi en promenad till Hötorgshallen där sista presenten väntade - shoppa loss i skaldjursståndet, ikväll blir det skaldjursplatå till middag. I Hötorgshallen har de även ett systembolag med kompetent & supertrevlig personal där kunde rekommendera det perfekta vinet. Najsigt. 

 


11 september

Ett datum som väcker många tankar och funderingar, många tunga, jobbiga och hämska. Men också glädja och kärlek, för idag fyller min älskling år. Grattis!


Darling fyller

Imorgon fyller J år. Jag smider planer som förhoppningsvis ska leda till en finfin födelsdagspresent.

Bläpass

Igår kilade jag motvilligt iväg till ett pass på friskis som jag visste skulle vara tråkigt. Men när jag kom dit var det en av mina favoritledare som körde, jag hade förväxlat namnen. Gissa om jag blev glad...

Ont, det gör ont

Jag vaknade med huvudvärk idag. Inte så roligt. Är det lågtryck tro?


Jag tar tillbaka

Så sent som i lördags satt jag och sa att jag inte tycker att det är snyggt med korta frisyrer på tjejer. Men jag tror jag ångrar mig, kolla Scarlett. Verkligen snyggt. Men hon är i och för sig snygg i allt...


Bbrrr

Vilken kylig morgon. Kallt om fossingarna - men solen ska titta fram idag säger dom. Hoppas!

Skogsmulle

Löpning 21 minuter plus cykla tur och retur spåret. Skönt att vädra lungorna i skogen en eftermiddag som denna. Helt perfekt!


Julia

Fick tips om filmen "Julia", den skulle vara såå bra. Vi tittade i 10 minuter och stängde sen av. Sååå trött på alla dåliga filmer vil lyckats hyra på sista tiden.

Nu ska jag hoppa upp på cyklen och sticka iväg och lämna det! Tjing

Gosig lördag

Tog värsta sovmorgonen idag, lördagen till ära. Skönt. Jag sov ju så dåligt alla veckans nätter... Åkte in till stan sen, fixade några småärenden och gjorde inköp som inte finns i förorten.

Skönt att komma in till stan och känna av "ledighetsstämningen" som råder sådär en lördag. Så mycket folk i farten.

Sen möttes jag och mamma upp och tog varsit glas vin på Royal Viking. Mamma var superfin i håret med sina nya slingor! 

Min killar är borta

Och jag är här hemma. Killarna är på innebandymatch x 2 den här fredagskvällen och jag väntar på att de ska komma hem. Vid 22-tiden är det sagt att de borde vara hemma, jag njuter av "egotiden" samtidigt som jag längtar. Just nu fixar jag lite "lättare" tapastätter som jag och Janne ska mysa med när de kommer.
 hem

På menyn:
(här kommer oxå recept):
- En röra på mixad jordärtskocka, limeskal + saft, salt & peppar, vitlök, mkt persija, chili, cayennepeppar & lite naturell yoghurt
- Parmaskinka & nätmelon
- Fetaoströra med samblal & vitlök
- Kaprisäpplen
- Mysig bröd (nybakt fr. ICA)
- Oliver



  

Några få

Snart dags att gå hem, vädret ser riktigt hyfsat ut. Vill att klockan ska gå fort nu, bara några timmar kvar. Längtar. Jag längtar hem. Jag längtar efter helg!


Gillar du?

Jag måste bara få säga detta om och om igen varje vecka. Det är ju så härligt med just denna dag!

Gillar du fredagar?

Nej ta mig tusan

Inte vann jag något igår på vinlotteriet...Snacka om otur numera, det var extemt länge sedan jag fick komma hem och fylla vinstället efter ett lotteri.

Men jag säger - otur i spel men tur i vänskap (världens bästa tjejer tillhör mig).

Kram
♥ 

Glögg 2009

Årets årgångsglögg, Blossa 09 "med smak av clementin"! Den anknyter naturligt till julens smakpalett med sin friska doft och smak av naturlig clementin. Servera den rumstempererad eller värm den på traditionellt vis och upptäck att clementinsmaken då blir en aning tydligare.

Från och med i dag, 3 september kan alla glöggälskare förhandsboka BLOSSA 09 och försäkra sig om ett exemplar av de limiterade buteljerna. De första flaskorna kan hämtas ut i din Systembolagsbutik redan första veckan i oktober.







Gott rött

Jippi, har äntligen hittat ett gott rooiboste!! Friggs Ekologiska rooiboste.

Vanilla Rhubarb
Fruktigt och sött med rabarber, jordgubbar, vanilj & grädde. Köpte även Friggs röda te med blåbär, men det har jag inte testat ännu.

Detta var dagens lunchshopping. 



Fullmåne

Undrar om det är fullmånen som gör att jag har svårt att sova? Den har i alla fall lyst upp som värsta starka lampan i sovrummet...

Nu när jag tänker efter så kanske det inte var 100% fullmåne. Men galet "stark" & stor var den iaf...

Sömnstörningar
Månens faser kanske har betydelse för att vi tror att de har det, spekulerar sömnprofessor Torbjörn Åkerstedt. Många klagar exempelvis på sömnstörningar vid fullmåne, även om ingen undersökning bevisat något samband. - Men om man psykologiskt ställer in sig på att få sömnproblem vid fullmåne blir det sannolikt så.


Vinlotteri

Ikväll är det träff med tjejerna och där med vinlotteri. Jag vill banne mig vinna för en gång skull - det var bra länge sedan nu. Så länge sedan så jag inte vet när det var ens.


Ladda ladda laaada

Snart dags att inviga nya träningsskorna, härligt! Måste ladda som tusan genom att slöa en stund i soffan.

Svinis

Känner mig lite snuvig. Håller tummarna för att det inte ska bryta ut och resultera i en jätteförkylning eller framför allt - svininfluensan.

Träningsdojor

Skoköp avklarat! Har googlat & forskat efter bäst i test och kom fram till dessa. Det som är det lite tråkiga är att de är dessa jag har även nu. Hade varit kul med ett annat par, så det känns lie nytt. Lite ny färg eller nytt utseende. Men det lär väl kännas i benhinnor & knän med ett par nya färska sulor!

Nu spikmatta

Buuu, ha setat på tok för mycket framför datorn ikväll. Dags att gå till sängs nu - ska ta och sträcka ut ömma ryggen på spikmattan innan det är dags att somna in.

Har du testat?

Borde göras

Phuuu, musten har gått ur mig. Många saker jag borde göra men har ingen lust. Det känns trist nu. Mycket trist.


Uppsprucken

Nu tittar solen fram här, hoppas att den stannar kvar. Så man hinner njuta lite av den efter jobbet!

Granne funnen

I helgen dök den försvunna grannen upp, han måste ha bott på en annan adress en tid. Eller varit bortrest.

F&S

Igår var jag på roligaste friskispasset på bra länge, jag blir så glad när det kommer nya ledare med lite ny musik & nya rörelser. En period var det lite för mycket av snusnäsdukar och klappa-i-takt-ledare på våran förening.

Heja Sofie! 

1 september

Jaha, då var det viss höstens första dag. En ganska så varm (kvav?) sådan? Det var i alla fall ganska skönt den lilla stund jag var ute innan det var dags att stänga in sig på jobbet.

  

RSS 2.0