Pustar ut

Solen tittade fram så jag var snabb att få på mig mina PW-skor och gav mig ut på en timmes rask promenad. Tyvärr så försvann solen lika snabbt som den kom fram och jag fick traska i smådugg istället. Men vad gör det så här efteråt? Skönt var det i alla fall!

Lite ont men mycket skönt

Idag har jag träningsvärk. Söööönt, ett kvitto på att passet gav något igår!

Fastfood - krabba

Idag blir det snabbmat. Killarna har ju varit iväg hela dagen och jag har varit "barnis" så idag kör vi en middag som inte kräver någon tillagning. Perfekt efter som jag verkligen gillar skaldjur. Det blir krabba & räkor med tillbehör som rostade oliver, hackat persilja med rosépeppar & fransk senap plus fetaoströra från gårdagens middag.


Vitt vin till detta - torrt men endå med lite sötma då krabba är "sötare" än t ex hummer och räkor. Vinet komer från Chile.


Kärlek ♥

Gud vad jag älskar dig Janne.

Jag vet att du aldrig läser min blogg så jag vet inte varför jag skriver det här. Men detta är ju min "dagbok", så vad tusan. Jag sriver det igen. Jag älskar dig!

♥♥♥

Sköööön lördag

Riktigt nöjd med lördagen så här långt. Började som sagt med att träna sen hann jag fixa en del hemma innan Oliva kom vid 13-tiden. Oliva var på riktigt bra humör och var så himlans glad, åt duktigt och skötte sina kort mycket väl. Sen gick vi ut på en lång promenad i solen (men lite kyliga vindar var det allt), jag gjorde några små inköp som 2 löpare & ett par trevliga byxor på H&M.

I våras fyndade jag 6 st fyrkantiga och härligt 70-talsgröna Höganästallrikar för (hör och häpna) 20 kr. Löparna från Hemtex var klockrena till dem!

 

F&S

Just hemkommen från ett friskispass. Skön start på helgen!

Tidig lördag

Vaknade redan vid 7 imorse då Jannes ringsignal började ljuda. Janne ska iväg på dagens första match, sen kommer han & Linus vara iväg på innebandy hela dagen.

Jag ska få ha Olivia i eftermiddag, det sksa bli väldigt mysigt. Vädret ser ju lovande ut så vi kommer nog gå på långpromenad!


Fredagens meny

  • Oxfilé
  • Kokt kronärtskocka
  • Ungasbakade vitlökschampinjoner, sparris & potatis
  • Färsk spenat med rosépeppar och salladslök
  • Fetaoströra med sambal & vitlök

Och så lite gott rödvin så klart!



Nya tapeter

Ikväll kommer en målare hem till oss för att leverera ett prisförslagpå omtapetsering ivardagsrummet. De nuvarande är otroligt fräscha och "oslitna", men det är ju så trevligt att få lite omgjort. Vi får se om det blir av eller inte.
 

 

Kalla fötter

Jag sitter verkligen ochfryserhär på jobbet. Mina fötter är iskalla. Jag längtar hem till myskvällen - hoppas sista timmarna på jobbet går fort.

No grill

Ikväll lär det knappast blir grillväder. Men ack så mysigt med en massa ljus & mys inne istället. Längtar...

Hej

fredag, välkommen!

Lite, bara lite

Jag stannade en stund på grillpartyt, men det är lätt att ryckas med i partystämningen. Men man vet ju hur trött man blir dagen efter....

Fest på jobbet

Grillparty på jobbat ikväll. Jag är ganska osugen, så för mig blir det nog inget torsdagsballuns.

Hej torsdag!

Hoppas att du får en toppendag! Man blir alltid på så bra humör när det vankas helg!

Född i fel kropp...

...brukar man ju läsa artiklar om - men jag vet att jag är född i fel land. Det har jag alltid vetat. Jag trivs och har ett sådant mycket bättre liv där sol, värme och salta hav finns.

Reskontot = tomt

Men jag kan ine låta bli att drömma mig bort till varma platser. Lite har jag nosat på resemål i februari - man är bra sugen på att boka något. Jag vill, jag vill!


Bästa tjejen

Igår fick jag njuta av världens bästa myselipystjej. Oliva var här och vi lekte en stund men sen blev det mestadels mys i soffan, för när man har druckit välling blir man lite slö. Mamma & pappa fick en egen stund på restaurang och faster fick sin bebisdos tillfredställd.


Onsdag i Götet

Idag har jag varit i Göteborg över dagen på jobb. Trevligt att göra ett avbrott i den vanliga veckorutinen måste jag säga & vips så blev det torsdag. Underbart!

Men fy vilket väder Göteborg bjöd på - ösregn hela dagen...

Välkommen lön!

Skönt med lön, du har varit såååå efterlängtad.

God morgon måndag

Yes, skönt med måndag. Min frisörtid är kommen!


Lammkött en söndagskväll

Grilligrill. Idag blir det middag från grillen igen - lammfärsbiffar!

Neeeeej!

Fy bubblan, jag vill inte att helgen ska ta slut. Väldigt trågikgt tycker jag!!

Min trötta kille

Snart kommer Linus hem, han kommer vara helt slut. Innebandyläger först och sen fotbollsmatch.  

Perfekt för trosor

Den här var lösningen för min troslåda. Perfekt! Måste köpa 1 till för strumpor & BH:ar.
KOMPLEMENT Förvaring med fack

Rörigt

Nu är det galet rörigt i mina garderober - det är dags att ta tag i evighetsprojektet! Jag bara måste.

Grymt

Bara några timmar kvar tills det är dags att ta helg! Det är som en bal på slottet, alldeles, alldeles underbart!

Kram


Läxläsningshjälp

Kononlänkar!

www.webbmagistern.se/oregelbverb_1.html

www.webbmagistern.se/oregelbverb_2.html
www.glosor.eu/

http://wiki.gudinna.com/508


Scrapbook

I helgen sks jag fixa en scrapbook till "mina" tvillingtjejer med foton från söndagens äventyr på Junibacken. Jag sparde allt ifrån entrébiljetten till de små teckningar de ritade vid ritbordet utanför Pippis villavillekulla. 


Lön snart

Ska bli skönt när lönen kommer, det är ganska tomt på kontot nu...

Dagens

Japp, nu kommer det. Dagens regn. En hel massa här utanför mitt fönster, stackars Linus som är på fotbollsträning.

Niagarafallen

En må-bra-bild på mig och min älskade Linus. Resa är livet!


Hej sol

Sol idag! Gud vad skönt - jag blir så glad!


40

Janne fyller år snart. Hmmm, dags att dra igån planeringen på allvar nu!

Det går bra nu

Ja, det känns ganska bra faktiskt. Trivsamt på jobbet, lite skojsiga aktiviteter på gång som kommer bryta av arbetsvardagen lite framöver.

Femton grader

Det är inte roligt. Att man ska behöva stå ute med detta, det är ju bara mitten av augusti!

Tvillingarna på Junibacken

En söt liten bild från söndagens äventyr på Junibacken.



Wilma & Tyra som Karlsson & Lillebror.


De svarta vann

Nä, solen lyckades inte övervinna de svarta trista molnen. Det ser galet trist ut därute, det får bli en snabbis ut & köpa sig en lunchsallad.

Hej Måndag!

Jippi, en nu skön vecka att ta tag i! Solen tittar fram i mellan de kolsvarta molnen - hoppas dom där svata tar och försvinner...

Saknar min Mami

Tiden går så fort. Nu är det flera veckor sedan vi sågs. Snart är hon hemma från sin resa - då ses vi snart!

♥ Puss på dig Mami.


Gillar Per nu

Har haft lite sådär blandade känslor för skådisen Per Morberg - men nu vet jag. Jag gillar honom!

Junibacken

Våra härliga gudbarn, tack för att ni finns!

Vilken härlig dag vi fick tillsammans med dem idag på Junibacken, dagen till ära var deras 3-årspresent från oss till Wilma & Tyra. Man får vara smart att ge bort något som man själv får vara med att dela, det var alltså full fart melaln 11-16 så nu sitter jag och vilar lite i soffan. Laddar ner fotografierna vi tog idag - tänkte att jag skulle göra ett fint fotoalbum som vi vill ge tjejerna. Jag sparade en massa "rekvisita" från dagen idag som jag ska klistra in tillsamamns med korten.  


Kräftor nej, hummer ja

Jag känner inget sug över huvud taget efter kräftor. Speciellt inte efter den här semestern då vi i stort sätt har frossat i hummer. 60 sek kostade en pinfärk hummer, alltså helt nykot, dvs ljummen vid servering. Så fantastiskt gott!!

Min kusin

Alla de bästa lyckoönskningar till min söta kusin Caroline.

Imorgon, söndag reser hon till Thailand på obestämd tid. Lyckliga tjej. Det som jag skulle vilja ha gjort, det enda som jag saknar lite, det är att jag aldrig gjorde det som Caroline nu ska göra. Jag älskar att resa och tar alla chanser till att få göra just det. Men det är svårt att på obestämd tid med barn, fast arbete, hus osv att göra det.

All lycka till Caroline! ♥  

Pink

Var tvungen att köpa lite nya blommor till min utekrukor då alla druknat under semestern. Vanligaste är väl att de bruka torka ut när man inte vattnar (nästan) varje dag. Men inte den här sommaren, nej för himlen har väl inte direkt snålat på vatten. Eller hur! Jag kör vidare på rosa tema genomgående. Men nästa år ska jag köra på vitt.

God morgon lördag

Vilken sovmorgon det blev idag. Häääärligt hela helgen har man framför sig!

Orkar inte

Näää, jag orkade inte åka in till stan på lunchen - får ta och göra färanalysen nästa vecka istället.

Färganalys

Idag ska jag iväg på färganalys på www.harganget.se. Spännande och se vad de föreslår toning/färg/sling! 

Jippi

Hurra vad glad jag är. Det är fredag - den här veckan har varit seeeeg och jobbig. Trist att jobba, trist väder & dessutom sovit som en kratta. Ser fram i mot den 1:a fredags-mys-kvällen hemma på hemmaplan väldigt länge.

Restaurangen

Konferensen igår var bra, trots att det var lite motsträvigt att köra igång redan samma vecka som man är åter från semestern. Kvällen blev också jättetrevlig. God mat på restaurang Testaurangen TM.

Chefen & jag

Lunchen med min fd. chef var supertrevlig. Svårt att få en syrl i vädret bara, menmen...

Torsdag på stan

imorgon har vi konferens hela dagen på stan. Skönt att bryta av lite mot det sedvanliga konoret och vips så kommer det att var fredag. Jag längtar så.

Efter konferensen ska vi äta middag på restaurang Restaurangen TM, jag älskar det stället. Har redan nu bestämt mig för vilka "smaker" jag ska välja.

www.restaurangentm.com/?from=gruppf12

2_lampor.jpg


Lunch

Härligt - solen skiner. Idag ville min fd chef äta lunch med mig. Vem vet - kanske man får lite "skvaller" om vad som händer på föredetta arbetsplatsen.

Klubbad

Äntligen! Inatt sov jag som en stock, känner mig dock helt slut...

Hårchock

Jag måste ta mig till en bra frisör. Med utväxt x 3 (i olika nyanser) och hårtoppar som påminner om svinto känns det väldigt trist att ens försöka styla håret. Jag funderar på www.harganget.se eller www.frost.se som jag googlat mig till ska vara bra. Men vem vet, jag kanske är ett hopplöst fall i hårvärlden.

Olivia

Najsigt - brorsan kom över med Olvia en sväng. Faster tackar inte nej till gos 2 dagar i rad med väldens mysigaste tjej.


Snart så

Ååå, skönt. Arbetsdagen börjar lida mot sitt slut - härligt. Längtar redan till helgen...

Jetlag

Så här ligger det alltså till:

Jetlag är ett fysiologiskt tillstånd orsakat av störningar av dygnsrytmen. Sådana störningar kan orsakas av skiftarbete, resor över tidszoner eller genom förändringar i längden på dagen.

Typiska symptom för jetlag inkluderar:

  • Trötthet
  • Förvirring och yrsel
  • Illamående och orolig mage
  • Huvudvärk
  • Sömnlöshet
  • Irritabilitet
  • Irrationalitet

Man talar om grader av jetlag i form av antal timmar som dygnrytmen förskjutits. Förskjutningen definieras som det minsta antal timmar från den verkliga tiden på dygnet till den upplevda tiden på dygnet. Därför är det maximala antalet timmars jetlag man kan uppleva 12. Störningen i dygnsrytm kan också ske i två riktningar; kroppens dygnsrytm kan ligga före det verkliga dygnet, vilket till exempel sker om man reser från Europa till USA, eller så kan kroppen dygnsrytm ligga efter det verkliga dygnet, vilket sker om man reser i den motsatta riktningen. Det finns ingen entydig statistik om vilken typ av störning som upplevs mest besvärande. Troligen varierar detta mellan individer.


Sömnlös

Helt sjukt, ännu en natt utan sömn. Jag fattar inget - hur kan det bli så?

Jag & min familj

Janne på en restaurang i Niagara.


Linus i Portsmouth.


Jag på en (kass) Thairestaurang i Toronto.


Mina nya plagg

Jajamensan, en hel den lya plagg blev inhandlat i USA. Och då menar jag en hel del. Så pass att jag var tvungen att svänga förbi IKEA och skaffa fler galgar. Nu är det bara en större garderob som saknas...

Här är 2 av godbitarna.


Babyconverse

Faster Victoria en otroligt stor lust att få snusa & gosa med Olivia så en inbjudan från brorsan kunde inte komma mer lägligt. Herre gud vad mycket det kan hända med en liten på bara 3 veckor, från baby till en liten minimänniska. Helt otroligt. Kvällen blev så fin, så vi gick ut på en skön promenad.

Passade på att överlämna ett par små, små röda Converse inköpta i Boston till Olivia. Fantastiskt söta.














1:a dagen

Började denna måndag efter semestern med att försova mig...Jag kunde verkligen inte somna igår vilket var konstigt då jag kämpade hela dagen med att hålla mig vaken. Sen när det är dags att knoppa in så går det bara inte. Mycket konstigt!
Hela förmiddagen gick åt till att kolla alla 218 mejl och tillbringar lunchen framför datorn...


Hej igen Sverige

Nu är man hemma igen, åter till vardagen, åter till datorn.

RSS 2.0