Hej då Sverige

Snart lämnar vi hemmet.

Kram.


Förväntansfull

Ska bli så jäklans kul med resan. Vi har så sjukt roliga aktivitet och planer på agendan. B la Kanadas störsa berg&dalbana. Jiiiiiihhhooooo.


Plastklocka

Nu har jag köpt min klocka jag spanat på så länge. Den är vit, den är i plast, den är stor, den är snygg, det är en Tritoni.


Några timmar

Nu är det inte långt kvar. Snart bär det av.


Fy vad tist det är att packa bara...

10 år av livet

Jag gillar verkigen vår 10-årsdagbok men jag kom just fram till att Linus fyller 24 när "boken" är slut. Men hur funkar det? Är det inte jag som är i typ 25-år? Betyder det att jag alltså är 46 när boken är slut? Fifan - jaja, då få väl jag trösta mig med att jag en relativt ung mamma till en son 24 då. Hihii - vad kansig det blev.

Lax i majsblad

Fredagkväll & uppehåll = grilla!

Kvällens meny består av lax med fransk senap, gräslök kryddad med socker och salt. Laxen grillas i blötlagda majsblad (så de inte fastnar på gallret). Till det blir det ett mumsigt "salldshack" med tomat, färsk ingerfära, scharlottenlök, färsk spenat, päron, koriander, grön chili, balsamvinäger, salt &  peppar. Finskivad färskpotatis med vitlök & bake off baguette finns oxå på menyn.

Jag säger det igen - Happy fredag! & Välkommen semester. Välkommen.


Drycknycklar

Mina smaktyper som jag föredrar generellt när jag köper vin.

Men lagar jag mater efter något speciellt recept så försöker jag hitta vilen "typ" som passar bäst till maten förståss. 

Rött vin:

Stramt & nyanserat

Smakrika viner som i regel är både sträva och friska. I dessa viner finns inslag av mörka bär, ceder, mörk choklad och rostat kaffe. Vinerna i denna grupp vinner ofta på lagring. Passar till mustiga och smakrika kötträtter av lamm, nöt eller vilt.


Vitt vin
Fylligt & smakrikt
Nästan alltid torra och kraftiga viner, som oftast är fatlagrade. Här finns smaker som vanilj, smör, rostat bröd och tropisk frukt. Passar till stekta eller grillade rätter av fisk, skaldjur och ljust kött.


Egen färskost & salsa

Recept på färskost: 

  • 5 dl lättfil
  • 2 msk pressad citron och finrivet skal av citronen
  • 2 tsk dragon
  • 2 tsk citrontimjan
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt & peppar

Koka upp filmjölken, tillsätt saft och finrivet skal av citron. Låt filmjölken skära sig. Sila av filmjölken i kaffefilter eller kökshandduk. Mixa oljan med örterna och blanda ner blandningen i färskosten. Smaka av med flingsalt och peppar. Ställ kallt. Örterna & kryddor tar man vilka man gillar förståss.

Recept på mysig salsa:

  • 1 ask kocktailtomater, finhackade
  • 1/2 finhackad grön pepparfrukt
  • 2 nektariner, mogna, finhackade
  • 2 msk koriander, finhackad
  • 1/2 pressad lime, saften
  • 3 msk finhackad rödlök
  • 1 msk flytande honung
  • salt och peppar

Finhacka alla ingredienser & blanda i en skål med limesaft och honung. Smaka av med salt och peppar.


Jippedejoa jippededej

Happy fredag. Idag ville jag sjunga, skratta högt och krama alla (nästan iaf) som jag mötte påväg till jobbet idag. Det är så underbart att få checka ut för semester.

Men ett antal timmar återstår - så nu lägger jag i högväxeln.

Gravidchock

Nu har jag laddat med lite schysst läsning inför semestern, förrutom "Gravidchock" har jag laddat med:

- Tusen strålande solar
- Pojke försvunnen
- I en annan del av Bromma

Det blir sällan läsning till vardags - så det är härligt att försvinna in i några härliga böcker när man är ledig.


Bryn

Fick ögonbryna fixade idag efter jobbet, det gör verkligen mycket för ansiktet. Alltid lite "färgstarkt" så här direkt efter - men det däpmas ju så fort, så det får man ta.

Vad gör barnskådisarna nu?

Lite kul tycker jag!

Madicken - Reklambyrå
(Jonna Liljendahl)

Lisabeth/Madicken - Skådespelare/sångarska
(Liv Alsterlund)

Pelle/Saltkråkan - Journalist
(Stephen Lindholm)

Tjorven/Saltkråkan- Skådespelare
Maria Johansson-Tovle)

Ronja - Politiker
(Hanna Zetterberg)

Pippi - Skådespelare
(Inger Nilsson)

Tommy/Pippi - Marknadsförningsfrirma i Malmö
Pär Sundberg
 
Annika/Pippi - bor i Spanien & jobbar med Äldreomsorg
(Maria Persson)

Emil - Systemutvecklare, Data
(Jan Ohlsson)

Malin/Saltkråkan - Skådespelare/Politiker Folkpartiet-liberalerna
(Louise Edlind)

34 i stället för 16

16 c var det här i morse... Men termometern visar 34 grader i Boston, känns väldigt bra för jag känner mig så trött på det här svenska vädret som vi måste stå ut med. Så trött.

Sundbyberg by night

Natt och natt var väl lite att ta i men kvällen i går blev verkligen trevligt, vi sammanstrålade i Sundbyberg som planerat jag, mamma & mormor. Vädret tillät ett mysigt bord på Gustos veranda, så där satt vi och mös med lite vin och mat.


Mami & Momi

Momi - näe, det blev konstigt. Men idag ska vi ses, jag mamma & mormor. Vi kommer mötas upp i Sundbyberg för att sätta oss på Gustos mysiga uteservering (om nu vädret tillåter vill säga). Se upp, för nu kommer 3 generationer på "stan".


Min egen rememberlist, USA

Best of Portsmouth, New Hampshire, US? Många bra tips & egen kom-i-håg-länk:
http://www.tripadvisor.com/Tourism-g46209-Portsmouth_New_Hampshire-Vacations.html

Restaurang Portsmouth:
http://www.bluemermaid.com/
http://www.jumpinjays.com/

Hotell, NYC:
http://www.comfortinn.com

Datum översikt:

20-27/7          Portsmouth

27-31/7          New York

31/7-1/8        Portsmouth

1/8                  Montreal (bil på morgon från PM till Montreal, tar ca 4 h, 1 övernattning.)
2/8                  Toronto (bil från Montreal till Toronto)

2-6/8              Toronto

6/8                  Åker tidigt på morgon till Niagarafallen                     

6-9/8              Cape Cod

9/8                  Flyget går hem 15.30

Övriga tips (från kollega):
NYC
Föreslår att ni tar en drink på Marriott Marquise, bar som snurrar med fantastisk utsikt över Manhattan. Ta en lunch vid South Street Seaport vid vattnet, alldeles vid Brooklyn Bridge. Ta den lilla reguljärfärjan till Staten Island.


Boston:
Ta en rundtur med amfibieturistbussen som går både på land och i vattnet. Promenera the Freedom Trail, shoppa och ät vid Faneil Hall, shoppa på Boylston Street. Promenera i Beacon Hill området.


Toronto:
Old Distillery district som numer är gallerier och restauranger. Ev. Hockey hall of fame. Läckraste shoppingen finns i stadsdelen Yorkville. Mysigt att promenera i området the Beaches vid vattnet. Åk upp i TV-tornet, gör en utflykt (heldag) till Niagara falls.


Snabbis på lunchen

Nu blir det lite snabbgoogling på lunchen, måste börja skriva ut lite information inför resan nu. Intenet är ju fantastiskt, hur har man klarat sig utan?

Körd

Härligt, idag blev man skjutsad till jobbet, det kallar jag lyxigt. Och du - god morgon. Vilken härlig onsdag!


Dags för fin

En pic till som jag gillar. Jättemycket.


Bönder

Med tanke på inlägget på stan, så måste jag bara säga att det var väldigt mycket folk som inte vet vilken sida i rulltrappan man ska stå. Hur svårt ska de vara?

Kram.

Realisation

Var inne en snabbis i stan, jag bara säger det - vilken rea det är. Mycket är ju inte ens värt en blick men mycket passande finns det. Det måste jag säga.

1 timmes PW

Idag chockade darling mig med en powerwalkförfrågan. Vi gick ut men var nära på att vända direkt, regnet hängde i luften och det var sådana där åskiga vindar. Men okej, en liten promenad tar vi. Men vips så hade 1 timme passerat. Skönt! Har även hunnit stryka en hel del kläder inför resan.

Packningsångest

Det blir svårt att packa för den här sortens semester vi ska göra efter som den kommer bli så pass varierande. Vi kommer dessuton inte bara bo på hotell så vi kommer behöva ha med oss t ex handdukar osv. Sen måste packningen innehålla prylar som passar för;

- Storstad
- Lantliv
- Middag hemma hos privatperson
- Restaurangkläder
- Strand
- Lite varmare plagg
- Lite svalare plagg

Ja, ja. Det löser sig nog. 
 


God morgon

T som i tisdag. Både igår och idag har jag varit "död" när klockan ringde, jobbigt när man har känslan av att man inte sovit en blund. Fast man har det alltså.

 

Svart men sol

Det mullrar här nu - extremt varmt i solen men kolsvarta moln.

Cape cod

(Ett av de ställen vi ska besöka på semestern).

Cape Cod tillhör inte familjen Kennedy. Men säg "Cape Cod" och genast börjar bilder av John, Jackie, Robert och John F Junior - solbrända och ledigt klädda i khakibyxor vid amerikanska östkusten - fladdra genom huvudet.

Fast så har denna halvö i staten Massachusetts, strax utanför Boston, kommit att förknippas med familjen Kennedy som här, närmare bestämt i Hyannisport, äger ett flertal hus vid vattnet ända sedan slutet av 1920- talet. Den forne presidenten John F Kennedy var däremot den som såg till att skydda en stor del av traktens natur genom att 1961 införa Cape Cod National Sea Shore. Och det var han som med finess kunde bära khakibyxor, och därmed gjorde stilen eftersträvansvärd. Hans lediga look har genom åren kommit att anammas och odlas av flera modeföretag, bland annat Tommy Hilfiger och Gant, vars sol- och saltstänkta modebilder är tagna här.



Och om man har dessa bilder på näthinnan så blir man inte besviken vid ett besök. På Cape Cod råder faktiskt en vindrufsig khakistil som inte minst tar sig uttryck i ett avslappnat förhållningssätt till traktens rikedomar, av olika slag. Som att man ofta och obekymrat mumsar i sig en hel hummer i form av sallad med lätt majonnäsdressing i ett korvbröd, så kallad "lobster roll". Eller lika ofta och gärna knaprar i sig en jättebägare med friterade ostron.

Många välbärgade bostonbor tillbringar sina somrar på Cape Cod i stora och luxuösa sommarhus täckta med gråfärgade spånplattor i en stil som kallas för just "Cape Cod". Men till skillnad från Hamptons, där New Yorks förmögna familjer tillbringar sina somrar, så intar Cape Cod en väsentligt mer välkomnande attityd gentemot besökare. Men så var det just turism som räddade denna gamla valfångstort från att gå under ekonomiskt när råolja kom att ersätta valolja som bränsle i slutet av 1800-talet.

Idag besöker miljontals turister den drygt elva mil långa halvön Cape Cod och dess olika små orter årligen, men trots det känns det sällan överbefolkat. Oftast går det alldeles utmärkt att bila runt utan rumsreservationer. Här finns gott om motell och pensionat i flera prisklasser. En specialitet är ombyggda kaptenshus, där man kan bo i personligt inredda rum, ofta ingår en hemlagad frukost. Och en typisk sevärdhet är fyrarna på Cape Cod, rikliga och restaurerade.

Sommaren är förstås den mesta högsäsongen. Men även hösten, när träden skiftar i oändligt många gyllene nyanser, är populärt. Liksom december, då snön kan bädda in husen i mjuk snö. Inte minst för att många rum är utrustade med öppna spisar. I och med att Cape Cod är omringat av hav drar det ganska så snåla vindar, även under sommaren. Varma tröjor rekommenderas. Det är också därför som John F Kennedy kunde ses klädd i både i khakibyxor och mjuka lammullströjor.

Cape Cod delas in i olika regioner - övre, mellersta, lägre och yttre - karaktärerna sinsemellan lite olika. Som besökare är det dock enklast om man betraktar halvön som en arm som spänner bicepsen, och snabbt ger sig iväg från överarmens mer tätbefolkade orter (Hyannis) ut till armbågen (Chatham) och vidare ut på underarmen (Wellfleet och Truro) mot näven (Provincetown). Då avstånden aldrig är särskilt stora kan det vara en idé att stanna någonstans i mitten och därifrån göra dagsutflykter.

Chatham är till exempel en utmärkt sådan ort, lika elegant som excentrisk med en flanörvänlig huvudgata kallad just Main Street, full med gallerier, butiker och flera bra restauranger. Den lokala puben The Chatham Squire och dess utmärkta mat fick oss att undra "om maten är fantastisk här, hur är den inte då på den mer exklusiva restaurangen The Impudent Oyster"? Svaret: helt enastående, och synnerligen prisvärd dessutom. Men så är Chatham en av de två fiskehamnar som fortfarande är i bruk - Provincetown är den andra - och "Chatham cod" är en delikatess som exporteras till större amerikanska städer. Den lilla hamnen i Chatham är en attraktion då fiskebåtarna samsas om utrymmet med sällskap-liga sälar som frustande rullar runt kring kajen och mumsar i sig fiskrens. Här kan man också äta pinfärsk fisk och skaldjur för billig penning, inte minst i form av den krämiga soppan New England Clam Chowder.

Flera av orterna på Cape Cod skulle med lätthet kunna lyftas fram för att illustrera uttrycket "pittoreskt". Ibland börjar man nästan leta efter filmkamerorna som avslöjar att bland blåsorkestrar, picknickkorgar och pastellklädda människor spelas egentligen ett avsnitt av "Morden i Midsomer" in, om än med amerikansk accent.

En del av orterna är dock så små att de är lätta att köra förbi, som Wellfleet, känt för sina goda ostron. Men här finns också "Mac's Seafood", en upplevelse. Stå i kö. Beställ som på en snabbmatsrestaurang och vänta medan rikliga "lobster rolls", frasiga och matiga "crabcakes" och nyfriterade ostron förbereds. Eller ät dem färska. Mums. Även närliggande Truro är en liten ort som kan köras förbi i en blinkning. Även den värd att ta sig en titt på. Det var nämligen här som konstnären Edward Hopper bodde i nästan 40 år, och även kom att måla av i konstverk som "Cape Cod evening", 1939.

Många konstnärer och författare har under åren bott, och trivts, på Cape Cod. Framför allt har livet i orten allra längst norrut frestat, Provincetown. Konstnären Charles Hawthorne var först med att locka till sig kreativa kolleger från New York i slutet av 1800-talet, och det i sådan mängd att den kom att kallas för "Greenwich Village North". Även idag drar staden till sig konstnärer, här finns mängder med gallerier. Och ganska många förmögna personer. Privata Learjets susar regelbundet fram över sand- dynerna för att landa på den lilla flygplatsen, och den nyligen avlidne författaren Norman Mailer hade sedan många år ett hus här. Men det är framför allt Provincetowns många homosexuella som gett staden rykte som både färgstark och frigjord.

Under den mesta högsäsongen kan en promenad på huvudgatan, passande nog kallad för "Commercial Street", kännas som ett besök på ett Gröna Lund i gayversion med transor som gör sig tossigare än vad de är. Men stannar man kvar och ger Provincetown, eller P-town som den också kallas, tid upptäcker man dess charm, inklusive dragshower. Alldeles utanför stan väntar dessutom enorma, vidsträckta sanddyner och långa fina cykelvägar. Att hyra cykel är lätt att göra överallt. Det allra bästa sättet att njuta av Cape Cod och dess rika och vidsträckta landskap är att lämna bilen. Cykla, promenera eller bara stå still och dra in de salta vindarna och lyssna till havet som sträcker sig ända till England. Det är en enastående upplevelse.


5 dagar kvar

Nu är det nedräkning vill jag lova. 5 arbetsdagar kvar innan det är dags för semester, fantastiskt!

Skulle vilja ha...

HTC Touch Diamond.

Nej till våldtäkt!

Skriv på du med!

www.veckorevyn.com/skrivpa/index.xml?comment-saved=1&all-comments=1#comments

Fifan

Världens gulligste svordom. Speciellt när Janne säger det. Jag vara bara tvungen att dela med mig av vår familjs "internspråk". Det är inte så ofta vi svär, men om det slinker igenom en och annan så blir det fifan.

Tan

Härligt, har lyckats bättra på solbrännan lite under eftermiddagen - massor av moln men ändå massor av sol. Solen var liksom i mellan molnen hela tiden. Tervligt för mig!  

Galen rea

Ååå jag blir helt sjuk av rean som pågår jus nu. Jag vill bara ha, ha och ha. Men jag måste hålla i slantarna nu. Jag måste.

Vin

Åååå, vad det är gott med vin. I Love.

Sommarpratare

Jag diggar verkigen webradio! Perfekt att kunna lyssna på årets somamarpratare när det passar en själv, har just lyssnat på Tina Nordström (jobbig skånska) och lite småtöntig är hon faktiskt.

Eftermiddagssol

Njuter nu av den underbara eftermiddagssolen, riktigt, riktigt skönt. Snart är det dags att förbereda för en god middag tillagad på grillen (så klart)!

Härliga lördag

Idag var jag uppe tidigt. Tvätta fönster, tvättade lite kläder, klippte gräset & tvätta cyklarna (kul med högtrycksmaskinen). Efter hemmajobbet åkte vi till Outlet för en fika inhandling av nya resväskor. En grymt stor Samsonite med 2 hjul + en väska i stil med "laptopsmodell" som passar perfekt som "viktiga-prylar-väska" blev det.
 
Hann även med ett gos med busiga Olivia. Puss på henne!

Grilla vs fondue

Jaha, kvällens meny ändrad i sista sekund. Vi hade (så klart) tänkt oss em mysig grillmiddag i julivärmen, men så blev det inte. De blir en fomdue ala höstkväll istället. Men det är helt okej, det är mysigt med plocket, värmen & framför allt ett glas rött.

Hej helg!

Hej då!

Snart är det ihoppackning och helg! Och vi säger hejhej till kontoret!

Happy fredag

God morgon och trevlig fredag på dig! ÅÅå, om en vecka då är man mycket, mycket lycklig. För då är den nämligen bara en dag kvar innan det är dags att checka ut för semester!

Inget mer gelé

Var på salongen efter jobbet igår och tog mort min nagelförsärkning, nu är naglarna tunnare och skörare en någonsin... 

Bästa mascaran

Äntligen har jag hittat min favoritmascara - det tog mig bra många år. Tack Lancome!


Kärlek

Nu ha vi hämtat Linus på Arlanda, härligt att ha båda killarna hemma.


Neeej, jag vill inte!

Åååå, det var så härligt ute på lunchen, jag vill inte vara instängd på kontoret nu! Jag vill ut! Nu!


4-hjuling i Finnmarken

Ett underbart foto på Linus när han kör 4-hjuling, det ser väldigt kul ut. Ett sådant fordon skulle till och med mig att få åka upp dit. De 130 milen...

  

Manhattan

Ikväll blir lite film från NYC, dags att fixa till lite USA-stämning nu. Love in Manhattan har vi hyrt, känns mysigt med lite drama såhär på onsdagskvällen. 

Love in Manhattan
Griffin får beskedet att han snart kommer dö i cancer, men vägrar att låta tiden rinna ut på ett sjukhus. Han bestämmer sig för att ta livet i egna händer och börjar studera. På universitet möter han den lite mystiska men attraktiva Phoenix och kastar sig ut i en spontan flirt. Phoenix misstänker att Griffin är sjuk och försöker tygla sina känslor. Men att motstå hans charm är lättare sagt än gjort. De njuter av varje minut i varandras sällskap och mer förälskade än någonsin fångar de dagen tillsammans.


Canon PowerShot G9

Jag funderar på att slå till på en riktigt bra kamera när vi är i USA. Jag vill ha en som är ganska avancerad, men absolut inte en kamera som anpassad för "proffsfotografering" ;). Den ska vara lätt att förstå sig på men ändå vara mer åt systemkamerahållet. Canon G9 känns som ett bra alternativ (hett tips från Björne).


Toronto

Jag börjar bli så ressugen nu så jag kan inte hålla mig ifrån informationletande på google. Toronto ser väldigt trevligt ut, jag längtar!


Sista dagen BF

Nu är det slut på vår barnfria tillvaro, imorgon Linus kommer hem igen efter en vecka i norra Finland. 

♥ Har saknat dig!

Enköpingsmygg

Alltid lika mysigt att träffa tvillingarna & Linnéa - fulla av energi. Ganska skönt att åka därifrån också, jag menar det är ganska full rulle som råder där ;-). De blev glada fär Junibacken i alla fall, och lite rädda för draken i sagotåget, om den nu är kvar.

Myggen hade hittat dit också vill jag lova. 

Fira tvillingar

Ikväll bär det av till Enköping för där ska det firas! Tvillingarna fyller ju 3 år idag och vi ska åka dit och överlämna lite presenter. En heldag på Junibacken tillsammans med oss blir det! Jag gissar att det kommer blir poppis efter som det är galna i Pippi. Det blir ju som en liten present även till mamma & pappa då de för vara lediga från tvillingarna en heldag och bara kunna ägna sig åt Linnéa, perfekt! 

Blå fötter

Mina fötter är iskalla och blå. Strumpor är inget alternativ för mig i juli månad, så det får väl vara så. Jättekalla alltså. Fy tusan.

Vad gjorde du sommaren 03?

Jag kan i alla fall inte minnas riktigt hur jag tillbringade min semester för 5 år sedan eller vart vi firade jul 2002 utan att kika bland foton och i gamla kalendrar. Så jag har köpt en 10-årsdsagbok! Önskar att jag hade gjort det tidigare!

2 gånger 3 år

Idag fyller våra sötaste gudbarn 3 år. Kram på er Wilma & Tyra.

Kulkulkul

Filmen var hur verkligen rolig., så skönt att bara luta sig tillbaka och bara hänga med. Riktigt avkopplande!

Biomåndag

Ikväll blir det biomys, passar ju utmärkt en sådan här mulen dag! En komedi med Adam Sandler lyser nog upp tillvaron för någon timme. Han är så skojsig!

SF Bio: Jiddra inte med Zohan

Oktober? Nä, juli.

Är det höst? Tur att man inte har semester.


Shutter

Hjjjäääälp vilken läbbig film. Men bra var den!

Från producenterna av "The grudge" och "The Ring" kommer nu den gastkramande thrillern Shutter. På sin smekmånad i Japan råkar nygifta paret Eric (Joshua Jackson) och Jane (Rachel Taylor) ut för en tragisk bilolycka där en ung kvinna omkommer. När de kommer hem upptäcker de att gömda i deras semesterbilder finns gastkramande skuggansikten från de döda, ansikten som inte tänker låta dem glömma det förflutna...

Späckad söndag

Efter en frukost med bagel & färskost på Waynes i Barkarby bar det av till stan. Vi tog pendeltåget in till centralen och togen skön promenad mot gamla stan. Fullt av turister och folk i farten, man får verkligen sommarkänsla när det är så mycket folk i farten.

När vi kom till Grand hotell hoppad vi på en båt som tog oss till Vaxholm. Efter en god lunch och lite Rosévin tog vi bussen in till stan igen. Och nu, nu ska vi pusta ut i soffan en stund. Fötterna är lite trötta måste jag erkänna...


En liten smula

På väg från Rånäs stannande vi i Norrtälje. Vi fikad förståss på "En liten smula", ett av det mysigaste fiken jag varit på, helt otroligt. Vi lyckads till och med få ett bord som var helt i lä denna annars ganska blåsiga dag. Hit åker vi fler gånger, det råder det ingen tvekan om!


Resumé Rånäs Slott

Efter vi hade lämnat Linus på Arlanda åkte vi direkt till Rånäs Slott som ligger ca 30 minuter där i från. Efter incheckning i ett av de vackra tornrummen gick vi direkt ner till vattenbrynet och mös i solen. Vilket väder! Kvällen bestod av god mat & gott vin.

Valet & kvalet

En hel härlig söndag att ta vara på! Funderar så det knakar på vad vi ska göra. Till Söder? Till gamla stan? Järvafältet? Steninge slott? Fåfängan?

Rånäs Slott

Hemma igen. Här har vi tillbringat det senaste dygnet. Rånäs Slott ligger vid Skedvikens norra strand, i hjärtat av Uppland och Roslagen.

www.ranasslott.se

Riktigt mysigt!

 Restaurangen öppen hela sommaren!

Å, vad jag längtar!

Efter vi har lämnat Linus på Arlanda åker vi raka vägen hit till den här GPS adressen. Vi har varit där förut och det var helt fantastiskt. Jag är säker på att det blir lika mysigt denna gång, och nu med tanke på vädret...

Janne är nog nyfiken nu.

GPS
Lat:    N 59º 47' 28.02 "
Long: E 18º 17' 44.17"

Sunny

Vilken underbar morgon! Välkommen fredag. Välkommen!

Tävling, Marimekko

En sådan här skål skulle jag vilja vinna - spännande & se om jag råkar ha turen på min sida även i detta "lotteri". Tävlingen har Sanna på sin blogg: tjohalia.blogg.se.

Klarglas är min absoluta favorit, färgat är inte riktigt min "kopp te" i glasvärlden.
 


Vips

Så var den här arbetsdagen snart över. Jag ser fram i mot helgen och det ska bli skönt att byta miljö för ett dygn. Ikväll är det lite fix som gäller både inför Linus resa & våran minitripp.

Morgonstund har guld i mun

Nääää, jag är helt slut. Hade svårt att sova då jag drack för mycket kaffe till den underbara cheesecaken igår kväll på vinlotteriet (tantvarning jag vet...).

Jag vann!

Just hemkommen från vinlotteriet och en supermysig kväll med tjejerna. Veronica hade "slängt ihop" en delikat middag tillagad på grillen. Musslor i paket, scampi på spätt & en somrig sallad. Och kolla in efterrätten nedan, en fantastisk båbärscheescake. Helt gudomlig.

Som grädde på moset eller pricken över i:et välj själv - JAG kammade hem 1:a priset. Riktigt, riktigt trevligt att fylla vinstället!




Kram.


Kom tbx!

Ljuvliga grader. Ful termometer.



Vinstlott?

Ikväll är det dags för vinlotteri! Det är Veronicas tur att vara verdinna, hon har lovat att det blir grilltema om vädret tillåter. Men det ser bara för kritiskt ut, i alla fall på den här sidan av stan.

Jag känner på mig att jag kommer vinna - det vore väldigt trevligt! Framför allt väldigt mysigt att träffas igen (det har gått en hel vecka sedan sist).

Ön avbokad

Med tanke på vädret så struntar vi i Ornö som var inplanerat lördag till söndag. Jag har istället ordat en överraskning till Janne fredag till lördag. Direkt efter vi lämnat Linus på Arlanda åker vi dit. Mer kan jag inte skriva (om han nu skulle läsa här.)

Klibbigt

Äntligen på jobbet! Missade pendeltåget och fick vänta 15 minuter, så trist att bara sitta där och glo man är van att vara effektiv. Det ska gå undan. Men nu så, nu är det jobb som gäller. För övrigt var det väldigt fuktigt ute idag.

Ingen skärgård?

Näe, vädret ser inte ut att bli bra i helgen. Jag som hade sett en fantastisk helg framför mig med ö & bryggliv, men som det ser ut nu på väderkartan kommer vi att ställa in. Det vore väl typiskt!

Försvunnen

Hjälp, jag blir rädd. Vart tog juni vägen? Jag får lite panik nu, ibland får jag obehagliga känslor som att sommaren skulle vara över. Säg att den inte är det, visst kommer den komma tillbaka?!


Snygga betor



Måste erkänna

Så galet, jag har en sådan träningsvärk i mina lår så det är bara inte sant. Men vad har hon gjor då tro? Sprungit maraton? Gjort 1500 upphopp? Eller en massa utfall? Nä - hon har jobbat i trädgården hemma. Hihi.

RSS 2.0