Måndag

Det känns väldigt "måndigt" idag, trött och jag vill hem. Har sovit dåligt 2 nätter i rad så det kan ha lite med det att göra. Jag somnar gott men vaknar mitt i natten och har svårt att somna om.

EMD

Faster har fått äran att passa sötaste idag. Jag, Oliva & Janne tog en tur till Huddinge för att möta upp farmor hemma hos "mormor Inga" på en liten fika. Dagen till ära fick Huddinge besök av EMD, vid diggade såklart för fulla muggar ;-).


PW, jogg, PW

Härlig start på lördagen - sol motion & ledig. Tog en powerwalk till spåret och jogga ett varv och sen powerwalt till baka. Riktigt skönt!

Nu säger jag hej lördag!

Ny maskiner

Härlig, nu är den nya tvättpanelen hemkörd & installerad. Så nu - hem och testa!

Jag flyter ut

Efter träning och skureri av tvättstugan (i förberedelse för ny tvättpanel som levereras imorgon) har jag just satt mig till rätta i soffan.

Skönt!

Skodjungel

Måst skaffa nya träningsskor, men det är så svårt att hitta rätt. Försöker kolla upp lite bäst i test på nätet - jag vill att dom ska vara, sköna (såklart), snygga, stadiga & inte allt för dyra...


Sol, lön & tisdag

Vilket härligt väder, det passar perfekt då det är träff med mamma och mormor efter jobbet. Ett glas vin på en skön uteservering en tisdag är inte helt fel!


F&S

Körde ett pass idag på Friskis, direkt efter jobbet. Riktigt skönt att ha det "avklarat" så pass tidigt, så man kan ägna kvällen åt annat. Som att glo på TV tex. ;-).

Mera nöjd

Fina bilder (om jag får säga det själv) som jag tagit med min älskade kamera.





Nöjd

Så skönt att börja dagen med lite motion, speciellt när man gjort mer en vad som var tänkt. Jag slog till med 2 varv i spåret (ca 5 km). Ganska "långt" för mig som inte diggar att springa igentligen. 34 minuter tog det...


Försvunnen granne?

Vi har granne som jag inte sätt på hela långa sommaren. Han är runt 60 och har bott här med sin fru (utflugna barn). Har dom separerat eller vad har hänt? Jag blir så nyfiken. Han är fortfarande skriven på adressen - det har jag kollat upp...

Vilket ös

Nu är det hällregn här, himlen har fullkomligt öppnat sig. Om det fortsätter så här är det en bra dag för att fixa klädkammaren.

Men det är trist - både regn och klädkammarfix alltså...

Hej du!

Jippi, fredag. Jag verkligen älskar fredagar. Nu lagar vi mat tillsammas, tar ett glas vin och myser. Kvällens meny består av:

Ungsbakad havskatt med en sallad på aramealger,  gurka & chili, limeskal, mango, ingerfära & lite andra thaismaker. Som tillbehör/plock blir det honungsmelon och ett litet "hack" på romansallad med en kruka basilika och balsamvinäger. Linus får en köttbit, "bea" och bakad potatis, det är liksom hans helgmysmiddag.


Städa mig & städa hem

Å,  vad skönt det var att bli ompysslad i över 1 timme! Efter behandlingen tog jag en sväng på stan och en kavaj från H&M fick hänga med hem, jag  var ju tvungen att föra av med rabattchecken som kom får någon dag sedan.

Nu har jag moppat nerevåningen och gnitit in kök & badrum med vim. Passar på att pusta ut i soffan medans golven torkar.


Hösthopp

Kallt? Får se om man kommer göra ett liknande hopp sista helgen i september? Men det ser mysigt ut på Nynäs havsbad!


Sport

Nu, plums ner i soffan. Nytränad, nyduschad med en kopp rött te. Härligt!

Ladda ladda ladda

Dags för 3:e friskispasset efter sommaren klockan 19. Det var väldigt varmt i lokalen i måndags och jag befarar att det kommer vara lika idag. Känner mig sådär lagom sugen - men känslan efteråt är bara för härlig. Så jag får tänka på det. Kan klockan bli 20.00 nu?

Behandlig

Imorgon ska jag iväg på en ansiktsbehandling, det passar bra att få en liten uppstädning efter sommaren. Putsa till brynen och färga de helt bleka ögonfransarna.

Om det är fin väder kanske det passar fint med ett stopp inne i city. Tål att tänkas på.


Fy vad äckligt

Vad är det för fel på folk? Innan vi gick ut och åt igår strosade vi runt i Hötorgshallen, vid en "butik" har dom provsmakningav olika snacks upphällda i små skålar. I skålarna ligger det öven skedar - tror ni att folk använder dem? Icke sa Nicke, de stoppar inte bara ner fingrarna utan hela näven och öser in i munnen. Snacka om bacillspridning. Riktigt vidrgt!

Mina smaker

Middagen igår var så trevlig & smarrig. Menyn hade uppdaterats vilket var bra då jag hade gått igenom den förra. Mina smaker som jag valde var:

- Koriander (rätten var en typ av sushirullar kan man säga)
- Wasabi (laxtartar med gurka, rom & wasabi)
- Saffran (rätten kom in i en liten glasburk med snäpplock och innehöl fisk & skadjur)

De matchande dryckerna till var 3 vita viner, även de var så klart toppen!! 


Krisp

Å, vilken morgon! Solen skiner men det är höst i luften. Ganska skönt, så där lite krispigt liksom. Det känns som att de blir en bra dag.

Citron, saffran, tamarind

På Smak på RestaurangenTM väljer man tre, fem eller sju smaker. Alla smaker är i samma storlek, där tre stycken motsvarar en huvudrätt, fem är som förrätt samt huvudrätt, och sju smaker är som en trerättersmeny. Maten kommer från hela världen, ät allt från rådjurswallenbergare till lammtagine. Våra lätta och vegetariska smaker är tydligt markerade i menyn.

Ikväll blir det alltså middag för 2 på SMAK. Längtar!

Regn & sol

Just nu bjuds det på både och här i Solna. Hoppas att regnet tackar för sig snart - det lovas finväder ett par dagar framöver har jag hört rykten om. Det vore trevligt om det stämde.

Jag känner mig inte riktigt redo för höst ännu. Gör du?

Friskis

Igår var det dags för F&S igen, denna vecka kör jag inne då förra veckans utomhuspass inte direkt gav något. Visst är det skönt att träna utomhus (om vädret är fint) men det är alldeles för knöligt underlag för min smak, dessutom för mycket hundar, ungar och annat folk som sitter på filtar och dricker kaffe och har jympapasset som någon typ av underhållning...


07:12 pip

Tidig måndag! Konstigt nog har jag inga problem att gå upp tidigt på just måndagar. Det är så skönt att var på jobbet redan!

Välkommen ny vecka!


Det här med hår

Jag blev varnad med stora bokstäver för produkter som inte är köpt på salong av min frisör.  Man kan uppleva att produkten är bra, tex att håret blir glansig, lent osv men det är just för att det ofta är silikon som lägger sig utanpå stråt.  

Så jag kollar runt lite på nätet efter ett bra värmeskydd - men vilken jungel det är. Det är inte nådigt vad produkter det finns...




KMS California flat out ''hot pressed spray''
Perfekt för att göra vågigt, lockigt eller grovt hår rakt. Ger ett värmeskydd upp till 220ºC. Speciellt framtagen för att använda tillsammans med plattång och fön. Sprayas generöst i handukstorkat hår innan du sätter igång.

Redken Smooth down ''Heat glide''
Värmeskyddande leave-in serum tämjer, kontrollerar och slätar ut svårformat hår, vid användning av värmeverktyg. Ger en högglansig finish. Applicera lite grann i handukstorkat hår innan du sätter igång. Kan även användas efteråt för att ge håret lite extra glans.

Paul mitchell ''Heat seal''
Skyddar håret mot värmebehandling såsom hårfön/platt eller locktång men även vid fuktig väderlek. Produkten för att frisyren håller längre och ger ökad fyllighet och glans. Funkar på alla hårtyper.

Sleek look ''Iron smoother''
Skyddande spray som används i samband med plattångs- och hårfönsanvändning. Skapar en slät/glansig yta och passar alla hårtyper. Skyddar håret mot värme (upp till 204 grader) och fuktighet. Spraya jämnt över torrt hår innan användning av värmeverktyg.

Schwartzkopf Osis+ ''Flatliner''
En spray som vårdar och skyddar håret vid användning av värmeredskap upp till 200 grader. Ger en superslätt resultat och en fantastisk hållbarhet. Sprayas på torrt eller fuktigt hår innan användning av plattång eller hårfön.


Friidrott, buuuuu

Satt just på tvn för att softa lite framför TV4s morgonprogram. Men icke, det var ju friidrott i stället. Fy vad tråkigt!

God morgon söndag

Var vungen att gå upp, det var såå varmt i sovrummet när jag vaknade. Dessutom var jag galet törstig, så går det när man snaxar på torkat renkött hela kvällen. Janne fick leverans från norraste Finlande med några fina bitar.

Undrar vad man ska hitta på idag. Kolla ny tvättpanel, gå på bio? - Det återstår att se!

Njuta av dagen, det ska jag göra i alla fall!
 

Mitt stjärntecken - Skytten

Goda egenskaper

Skytten är optimistisk, vidsynt och energisk som person. Du är intelligent och nyfiken, och brinner av att ständigt upptäcka och prova nya saker. I sällskapslivet är du varm, ärlig och omtänksam. Skytten har många vänner och de ser dig som en glad optimist som har förmågan att sprida glädje och positiv energi omkring sig. Du är kreativ och djärv, och bra på att se helheter. Du sitter inte inne med något utan vågar ta ut svängarna i det du gör och säger.

Mindre goda egenskaper

Ibland blir ditt filosoferande över äventyr och spänning så dominerande att du glömmer mer jordnära och "vanligare" saker. Du tänker helhetsmässigt och storslaget, men har en tendens att vilja undvika de ack så viktiga detaljerna i de planer du smider fram. Du är otålig och tycker inte om för mycket bindande ansvar. Ditt friska mod gör att du ibland också tar alltför stora risker - vad det än må handla om. Då blir du istället direkt dumdristig och huvudlös :-(.


Så tänker du

Du funderar ständigt över nya små och stora äventyr att förgylla ditt liv med. Du älskar att lära dig saker och ting och tycker om att ta lite risker. Du älskar din frihet och avskyr stiltje och slentrian. Du håller hårt på ärlighet och sanning och drar dig inte för att säga vad du tycker, i vått och torrt.


Yrken du passar inom

Du passar bra i yrken där du får fritt spelrum och ges chansen att ständigt prova nytt. Du älskar utmaningar och är bra på att lösa problem.

Ditt intresse för språk och samhälle är stort och därför skulle läraryrket passa dig bra, eftersom du också har förmågan att motivera och lära ut något du kan. Din argumentationsförmåga gör dig också till en bra försäljare eller mäklare. Andra passande yrkesområden kan vara föreläsarverksamhet, resebranschen och prästväsendet. En bra författare skulle du också bli, genom ditt rika livsinnehåll.

Färger, siffror m.m.

Färger: Skyttens astrologiska färger är gult och djuprött.

Tursiffror: Den astrologiska tursiffran är 4.

Växter/blommor: Mimosa

Stenar: smaragd

Eld

Eld kännetecknas av energi, passion och vägledning. Det är också ett allvarsamt element som man bör vara aktsam med. Eld tillhör kanske den mest revolutionära upptäckten som människan gjorde en gång i tiden. Elementet är varmt och hjälpsamt, men också farligt och äventyrligt. De stjärntecken som hör till elementet eld är Väduren, Lejonet.

Kärlek och vänskap, Så ser du på kärlek och vänskap

I kärleksrelationer gör din öppenhet, ärlighet och vänlighet att du lätt får kontakt. Du är generös med dina känslor, men vill samtidigt akta dig för att binda dig för fort. Blir kraven för höga bryter du direkt, eftersom du ständigt lyder din inneboende frihetssträvan.  Din partner bör därför dela denna syn och fungera på samma sätt för att det ska lyckas. Utan frihet och spänning kommer du tappa all inspiration och lust.

Här finner du goda vänner och kärlek

Du passar mycket bra med Väduren och Lejonet. Även med Stenbocken kan det finnas goda förutsättningar.

Sämre förutsättningar har du med
Kräftan och Jungfrun. Knasigt då min darling är en Jungfru. ILY.


Tack mamma!

Om jag får skryta lite så måste jag säga att jag gillar mitt namn - Victoria.

Här är lite information om mitt namn:
Populäritet idag: Ökar
Placering på namntoppen 2008: 83
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 22946
Antal män med namnet i Sverige: 0

Kvinnonamnet Viktoria eller Victoria kommer, liksom den manliga motsvarigheten Viktor, från det latinska ordet vincere som betyder "seger". Stavningen med "c" är vanligast bland yngre (men jag tillhör väl de äldre?!). Namnet är ett av 1980-talets stora modenamn. Kulmen nåddes 1993 då namnet låg på 32:a plats. Namnsdag: 12 mars.
 
Puss på dig min vackra mamma ♥

Semesterpics

Härliga Parga, jag vill dit igen och det är NU!



Jag leker mästerfotograf med nya kameran.



Jag ser bara för rolig ut :)


Skön

Dagen har varit slapp & skön, vi åkte ut till Gustafsberg för att kika lite i porslinsbutikerna där. Kom hem med en del trevligheter! Bland annat 6 nya kaffe/teglas av större modell. Skönt att slänga de fula 5 kronorsglasen jag köpt på IKEA.


Inpackning, löpning & reggae

10:23 pip. Har just kommit hem från löpspåret, herre gud vad gött! Hög musik i luranrna, inpackning under kepsen och galet trött.

Nu in i duschen!

Ta vara på dagen ♥

Snart dags...

att säga hej helg! Härligt!


Same Same But Different

I går kväll möblerade vi om lite, Linus flyttade in i det ganska så nyrenoverade "datarummet" och hans före detta rum är nu redo att bli sanerat. En sanering behövs - jag förstår inte att det kan bli så "slitet" och missfärgat på väggarna på ett par år. Vitt är det nu och vitt kommer det bli igen. Jag älsakr vitt.

Dessutom måste vi byta namn på "datarummet", det är nästan det enda rum som saknar dator... Vad ska det heta? Extrarummet? Gästrummet? Syrummet? Rummet som gud glömde kanske passar bäst... 

Vad tycker du? 

Lunchdags

Nu är det dags för en lunch, idag blir det en tripp från kontoret. På fredagar lyxar jag till det med att ta bilen, tänkte ta en tur till Bromma. Älskar att botanisera på Systembolaget i Bromma - härligt stort vinsortiment med superbra & kunnig personal.

På lunchmenyn blir det en minimeal & banan + en galet stor kaffe.

Kram ♥

Ny frisör

Jag har hittat en frisör som jag gillar! Jag lovar, det är inte lätt! Mycket ska stämma frisören ska eligt mig vara lyhörd, trevlig, prata, inte prata för mycket, lyssna och ta in men självklart komma med förslag & idéer. Dessutom ska det inte var för dyrt & så ska salongen var mysig och ligga geografikst bra till.

Och nu har jag hittt henne! Madde på Les blondes, Fridhemsplan! Tack, tusen tack!

 

Jag är här nu

Jag sitter här nu. Jag och en kollega - lugnet före stormen kanske...

Hej då semester

Jaha, då så. Då har man förbrukat årets sommarsemester, 4 veckors ledighet är nu slut. Men vad gör det? Vädret ser trevligt ut även kommande vecka så det är bara till att njuta så trots jobb. Tidigt på jobbet, tidigt där i från.

RSS 2.0