Recept

HALSTRADE PILGRIMSMUSSLOR MED GRÖN SPARRIS & REDUCERAD BALSAMICO
6 pers

Ingredienser:
 

18 st pilgrimsmusslor
12 st gröna sparrisar
75 g bacon, finskuret
1.5 st schalottenlök, finskuren
1.5 klyfta vitlök, riven
3 msk strimlad persilja
smör
1.5 dl balsamicovinäger


Gör så här:

  • Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 3 minuter. Ta upp och lägg i iskallt vatten.
  • Skala och finhacka schalottenlöken och fräs den tillsammans med bacon och vitlök i lite smör.
  • Lägg i sparrisen och vänd runt. Tillsätt persilja. Smaka av med salt och peppar.
  • Halstra musslorna i en het panna med olja i cirka 1/2 minut på varje sida.
  • Häll balsamvinägern i en kastrull och reducera den, det vill säga koka ner den till hälften. Det tar cirka 6-10 minuter.
  • Servera musslorna tillsammans med sparrisen och balsamicosåsen och njut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0